Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter ligger ved inngangen til Gudbrandsdalen, 15 kilometer nord for Lillehammer og kun 2,5 time fra Oslo.


Bare 2,5 timer unna Oslo ligger Hafjell alpinsenter, et av Norges største og mest komplette skianlegg. Hafjell er spesielt kjent som barnas favorittsted – det perfekte sted å legge familieferien, med flotte områder for barna. Hafjell har også en park som er kåret til Norges beste flere ganger. Totalt 44 kilometer med utfordringer for alle aldere og ferdighetsnivåer.

Fakta om Hafjell

 • 44 km alpinløyper
 • 4 Terrengparker
 • 7 Barneløyper
 • 32 Løyper, 13 grønne, 8 blå, 9 røde, 2 sorte
 • 1 Gondol
 • 17 heiser; 3 stolheiser, 5 T-krok, 6 tallerkenheiser, 3 rullebånd
 • Toppstasjon 1030 m
 • Høydemeter 835 m
 • 7 km flombelyste alpinløyper
 • 6 km lysløype for langrenn 
 • 300 km preparerte langrennsløyper, 600 km i tilknytning til Sjusjøen

Om Hafjell

17 skiheiser, inkludert Gondolen, betjener de 835 høydemetrene fra dal til fjell.


Hafjells varemerke er lange løyper, god snø og mange soldager. Et stort snøanlegg som dekker mesteparten av hovedløypenettet gir snøsikkerhet fra sesongstart og en lang skisesong. Skisesongen er normalt fra medio november til medio april.

Et alpinsenter fra den yngste nybegynner, til den mest erfarne skientusiast!

Familieparadiset Hafjell

I Hafjell slipper du å velge mellom familieferie og rå skikjøring. Her finner du begge deler.


Nederst i anlegget ligger et flott barneområde, med flere flate, brede løyper som passer perfekt for nybegynnere. Dette er møteplassen for skiskolen og området er derfor godt tilrettelagt med heiser og bakker med utfordringer for selv den aller minste. Sving mellom myke figurer i skiskolens egen slalåmløype. 

Gondolen tar deg opp til vinterriket Mosetertoppen, Hafjells nye midtpunkt og enda et fantastisk barneområde. Her kan barna boltre seg selv uten ski på beina. 

På Mosetertoppen ligger barneområdet, Frontyard for kids. Her kan hele familien kose seg i en brede bakker med små hopp og morsomme slalåmporter tilpasset de aller minste. Kjør ned på ski og ta den lune båndheisen opp igjen. Trengs en større utfordring, tar du skålheisen opp og prøver skogsløypen. Midt i området ligger en varmestue hvor du kan få tilbake varmen.

Hafjell Skimovie og Skiline

Hafjell tilbyr gratis wifi på alle restauranter, de fleste overnattingssteder og mange knutepunkter i bakken.


Hafjell er først i Norden med SkiMovie, en egen slalåmbakke med automatisk tid-tagning og filming. Her kan du konkurrere med skikompiser og dele filmene direkte på Facebook.

Hafjell SkiLine logger dine høydemetre, kilometere og heisturer. Det er gratis å bruke SkiMovie og SkiLine.

Sentral beliggenhet og lett tilgjengelig

Hafjell ligger rett nord for den Olympiske byen Lillehammer.


Ny motorvei gir gode kjøreforhold året rundt med en reisetid på bare 2 timer fra Oslo lufthavn. I sesongen tilbyr Hafjell gratis skibuss som kjører mellom alpinsenteret, overnattingssteder, butikker og Hunderfossen vinterpark. 

Se andre muligheter å komme seg til Hafjell.

Servicetilbud og gode opplevelser

I Hafjell finner du 350 hytter og leiligheter til utleie, 5 spisesteder og 3 afterskisteder med ski inn/ut.


Prøv en av de fristende lunsjretter i vår nye familierestaurant Skavlen, med praktfull utsikt over Gudbrandsdalen. Vår gjesteservice på Skitorget, ønsker dere velkommen og gir dere komplett oversikt over tjenester som skiskole, aktiviteter, arrangementer og skiutleie som ligger sentralt plassert ved stolheisen. 

Hafjell er en stor og moderne skidestinasjon som tilbyr de beste skiopplevelser for hele familien.

Terrengparker i Hafjell

Parktilbud for alle aldre og ferdighetsnivå.


Prøv hopp for første gang i Frontyard for Kids, eller lek deg i blåparken ”Backyard” med mellomstore hopp, bokser og railer. For de aller tøffeste er terrengparken ”Mainpark” den perfekte lekeplass. Parken i Hafjell er kåret både til Norges beste park og en av verdens ti beste parker av internasjonale medier. I dag trener fremtidens ski- og snowboardstjerner her. I Hafjell er det parktilbud med god plass, og utfordringer på alle nivåer.

Fakkelmannen i Hafjell

OL-ånden er foreviget i Fakkelmannen på fjellet.


På vestsiden av Hafjell Alpinsenter ble det til OL i 1994 hugget en mann i skogen. Mannen er formet som en Fakkelbærer og kalles derfor fakkelmannen. Fakkelmannen ble hugget på "frihånd" og er 400 meter lang! 

Bilder og video

Se bilder og videoer fra Hafjell alpinsenter og Hafjell Bike Park.


HAFJELL
- Bilder
- Video

HAFJELL BIKE PARK
- Bilder
- Video

Søkeresultater: