Hafjell Bike Park – et sykkeleldorado for alle

Hafjells satsing på heisbasert sykling har satt Hafjell på kartet som reismål for sykling både her hjemme og internasjonalt. Siden den spede starten har Hafjell Bike Park vokst til 14 løyper fordelt på 28 kilometer med pur moro! Sykkeltilbudet om sommeren spenner fra nybegynner til ekspertløyper, akkurat som det gjør for ski om vinteren.


Utvikling
Syklingen i Hafjell har hatt en rivende utvikling siden starten. Helt fra den dagen Hafjell Alpinsenter ønsket å bygge opp ett sykkeltilbud, har målsetningen vært å legge spesielt godt til rette for nybegynnere og middels erfarne syklister, dette for å få en god bredde av gjester.

I dag høster Hafjell strålende kritikker av sykkeltilbudet i internasjonal presse.  Hafjell’s Gondol og stolheis 2 benyttes for å frakte syklistene opp i fjellet og sommeren 2013 kom 13 000 syklister som syklet over 90 000 turer i Hafjell Bike Park.

Spennet på gjestene i 2013 gikk fra 7 til 70 år, fra nybegynnere til proffer og gjestene kommer i form av vennegjenger, sykkelklubber og landslag.

Sykling i Hafjell

Konseptet om sommeren er akkurat det samme som om vinteren. Hafjell bygger løyper, preparerer disse, kjører gjester opp med heiser, tilbyr utleie av utstyr og instruktører til gjester som ønsker det samt legger til rette for perfekte dager i Hafjell bakkene.

Skiutleien skifter om sommeren navn til sykkelutleie, skiverkstedet blir til sykkelverksted og skipatruljen blir til sykkelpatrulje.

Løyper

Sykkelløypene i Hafjell er spesialbygd for downhillsykling. Løypene er merket på samme måte som om vinteren og er rangert med grønn, blå, rød og svart vanskelighetsgrad.

I tillegg så skiller det mellom maskinbygde løyper som er godt planert og drenert med innlagte utfordringer -og de mer naturlige og stipregede skogsløypene.

Bike shop og utleie

Hafjells egen Bike Shop i velkomstsenteret selger heiskort og har 120 downhillsykler med fullt beskyttelses utstyr for utleie. I tillegg selges utstyr og klær til sykling. Eget verksted vedlikeholder utleiesyklene og utfører service og reparasjoner på alle større merker.

Hafjell som konkurransearena

Hafjell Bike park har sammen med Hafjell Freerideklubb gått gradene som arrangør og konkuranserarena. Det begynte med Norgescup, Norgesmesterskap, Nordisk mesterskap for så å ta steget opp som arrangør av Europamesterskap, Verdenscup downhill, trippel worldcup med Downhill, Cross country og cross country sprint -før det i september 2014 skal arrangeres verdensmesterskap i alle terreng grener i både Master(veteran) og elite klassen.  Vi krysser selvsagt fingrene for at Gunn-Rita Dahle Flesjå skal ta hjem gullet for Norge på damesiden i cross country!

Søkeresultater: