familjeparker

Familieparker

Tags
Familieparker
Aktiviteter i Hafjell

Hunderfossen og Barnas Gård

HUNDERFOSSEN OG BARNAS GÅRD

 

Hunderfossen Familiepark ligger naturskjønt til ved foten av Gudbrandsdalen, 15 minutter fra Lillehammer sentrum. Parken er en av Norges mest populære turistattraksjoner, med over 250 000 besøkende i året.

Norges største samling av troll og eventyr og vårt lange samarbeid med Ivo Caprino har gjort oss til Hele Norges Eventyrpark - med store og flotte attraksjoner både inne og ute.

Vi feiret i 2014 30-års jubileum med åpning av park-Norges største nyhet; Il Tempo Extra Gigante! Turen går høøyyyt over tretoppene, med bratte bakker, fall og herlige svinger underveis. Parken har mer enn 50 attraksjoner og aktiviteter, for alle aldersgrupper.

Opplev eventyrattraksjoner som Eventyrslottet Trollfallet, Den Lille Prinsen i 4D, eventyrteater, Trollsteinen og Ivo Caprinos Eventyrgrotte med alle de kjente eventyrfigurene. Spis middag blant trollene i Trollsalen Restaurant, ta Eventyrskipet høyt til værs, og se det enorme Hunderfossen-trollet som vokter over parken. Prøv familierafting eller besøk badeanlegget. Herlig småbarnsområde for de minste, Traktorbane, 9 populære bilbaner, spennende Energisenter og mye mye mer. Kommer det regn er det godt å vite at vi har Norges største aktivitetsutvalg innendørs!

Midtsommers våkner trollene til liv og lager trollfest i parken! Trollnatt kan oppleves på 16 utvalgte kvelder, med huldre-spill, troll-lek og avsluttes med spennende forestilling på amfiscenen. 

Les mer her

Du kan også bestille rimelige overnattingspakker med billetter til Hunderfossen gjennom HafjellKvitfjell Booking.

Naboen til Hunderfossen er Barnas Gård, bare noen få skritt unna. Her finner du over 20 forskjellige dyreslag, store som små. Med flott utsikt over Gudbrandsdalen kan familien kose seg med dyrene, leke i høyet, lekeplassen eller klatreløypa og ta en pust i bakken på tunet med vafler og is fra gårdsutsalget.

Velkommen til sommereventyret!

Vegmuseet

Norsk vegmuseum er et av Norges største teknisk industrielle museum. Museet har flere tusen kvadratmeter innendørs utstillinger, en stor museumspark og en unik over 200 meter lang bergtunnel med fjellsprengningshistorie. Museet er nærmeste nabo til Hunderfossen Familiepark, åpent hele året og har gratis inngang.

Legg merke til at museet store deler av året har åpen landhandel, servering i gjestgiveriet og en rekke arrangementer for store og små med egne aktivitetsprogram i påsken og i høst- og vinterferien. 

Les mer her

Lilleputthammer

Under 10 minutters gange fra Hafjell Alpinsenter tar deg til Lilleputthammer Familiepark. Dette er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino.

I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

Les mer her

Lekeland

Nærmeste nabo til Lilleputthammer er Hafjell Lekeland som er et av Norges største innendørs lekeland med et lekeareal på ca. 900 kvm. Her kan barna hoppe, klatre, krype, balansere, skli og utforske hinderløyper og ballbinger.

Hit kan du ta med familien, skoleklassen, barnehagen, fritidsklubb, idtrettslag og institusjoner i trygge omgivelser som gir masse glede og nye opplevelser.

Les mer her