Favn Hafjell - det gode liv på Mosetertoppen

Ruvende på 800 meters høyde og med umiddelbar nærhet til alt fjellet har å by på, ligger en helt unik og enestående fjellandsby. Dette er stedet du bor dersom du ønsker å gå rett ut i alpinbakken, skli rett inn i langrennssporet eller ta sykkelen fatt fra bakkeplan og rett ut i lyngen på sommerstid.

Favn - en fjellby ulikt noe annet
I hjertet av Hafjell – ved gondolens toppstasjon Mosetertoppen – finner du den nye fjellandsbyen Favn Hafjell. Her har arkitekt Reiulf Ramstad tegnet en urban fjellandsby med rot i tradisjonell nordisk byggetradisjon.

Reisen til fjellet
Fra togstasjonen i Lillehammer er det en kort bussreise videre til Hafjell. Velger du bilen, har du egen parkering tilknyttet tunet du bor på. Det er gangavstand til ski- og sykkelutleie, restauranter, kafeer og aktiviteter for store og små. La bilen stå parkert – enten hjemme eller på tunet. Les mer om reisen til Hafjell.

På Favn bor du midt i fjellet med nærhet til aktiviteter for hele familien vinter og sommer. Du finner alpinbakken rett utenfor døren om vinteren, med familievennlige løyper og egne båndheiser for de minste. Om sommeren har du Hafjells nye pumptrack, lekeområde, turmuligheter og downhillsykling.
 

Book Favn her!

 

En utsikt bare et fjell kan by på 

På 800-835 moh. ligger fritidsboligene høyt og fritt og i hovedsak vendt mot vest. Fra dette området kan blikket hvile mot Synnfjell, med den høyeste toppen Spåtind i sør og Gausdal vestfjell mot vest (den nye Langsua Nasjonalpark). Det er også flotte siktlinjer mot Jotunheimen mot vest/nord, før Skeikampen og Prestkampen i nord.

Målet med Favn Hafjell er at fjellandsbyen skal favne alle som elsker å være på fjellet hele året. Her skal man kunne senke skuldrene, roe pulsen eller være aktiv – store og små, alene eller sammen, med eller uten bil. Livet skal være gøy på Favn i Hafjell.

Rike naturopplevelser og aktiviteter rett utenfor døren
Hafjell er kjent for sitt aktivitetstilbud, med alpinbakker i særklasse og endeløst med skiløyper innover i fjellene. I sommerhalvåret byr området på mange tur- og sykkelløyper og fantastiske naturopplevelser. I lokalmiljøet kan du delta på kulturelle arrangementer og ikke minst nyte fortreffelig kortreist mat.

Løypekart med Favn

 

Fasiliteter på Favn

Fjellandsbyen Favn Hafjell
På Favn vil du ha nærhet til alt du trenger og ønsker. Egen restaurant, kafé/butikk, skiutleie, sportsbutikk og skigarderober.

Sykkelutleie Favn

Nyhet 2022: Nå kan du bestille utleie av sykkel på Favn. Her kan du leie downhill sykkel, stisykkel, både elektrisk og vanlig, samt barnesykler. Til pumptracken låner vi også ut gratis barnesykler.

Lei sykkel på Favn!

Skiutleie
Gjester som bor på Favn kan få forhåndsbestilt skiutstyr levert rett i skiskap tilhørende leilighetene. Skiutleien har en egen avdeling på Favn med en liten skishop. Her er det mulig å bytte eller oppgradere utstyr, og levere inn ski til prepp. Skiutleien har samme åpningstider som alpinsenteret.

Husk å velge Favn (Mostertoppen) som utleveringssted når du bestiller, og ha leilighetsnummeret klart slik at utstyret kan leveres i riktig skiskap.

Restaurant Favn og Favnbar
Restauranthuset er tilrettelagt som et unikt samlingspunkt. Både på dagtid og kveldstid skal man her kunne nyte en smakfull lunsj med gode venner, ha en hyggelig afterski etter dagens skikjøring, eller spise en god middag på kveldstid.

Restaurant Favn byr på smaker fra hele verden, laget med lokale råvarer. Restauranten vil serverer både lunsj og middag. I Favnbar vil det være lunsjservering og afterski/afterbike med småretter, vin, cocktails og feelgoodstemning med god musikk. Favnrommet har plass til opptil 16 personer. Rommet kan brukes både til konferansevirksomhet, eventer som vinsmaking og winemakers dinner, og til private middager. 

Cafè Favn
Rett ved siden av Restauranthuset ligger Café Favn. Her kan du sette deg ned for en kaffekopp, kakao til barna og dagens bakst. Et lite og hyggelig sted som vil bli et populært tilskudd til hele Mosetertoppen.

Café Favn vil ha frokost- og lunsjservering. På menyen står søt bakst, panini, suppe og varm drikke. På ettermiddagen vil Café Favn ha småretter, øl, vin og enkle drinker.

Restaurant Favn

 

 

Hafjell pumtrack, som ligger rett ved Favn.
 

 

Restaurant Favn, på Mosetertoppen.

Restaurant Favn.

 

Leilighetene 

Leilighetstunet består (i fase 1) av 27 fritidsleiligheter over fire etasjer med heisadkomst. Leilighetene er i hovedsak fra ca. 
62-88 kvm med 2 til 5 soverom. Ett av signaturelementene til leilighetstunet er de karakteristiske vindusformene som gir vakkert lys, flott utsikt og unik romfølelse.

Flere av leilighetene vil få balkong hvor de fine dagene kan nytes, og andre leiligheter vil få ”sit-in-vinduer”, som er brede vinduskarmer hvor du kan sitte komfortabelt og nyte utsikten - nesten som å være ute. Noen av front-/toppleilighetene vil få hemsløsning med TV-stue og to ekstra soverom. Disse leilighetene blir på ca. 117 m2.

Ski inn og ut

Bakkene
Fra Mosetertoppen har du alle muligheter innen rekkevidde. Du befinner deg midt i hjertet av alpinanlegget og bakkene, og fra her kan du fortsette videre til topps i vår 8-seters stolheis som tar deg til 1056 moh på Hafjelltoppen, eller videre ned til OL-løyper og familieområder i bunn. Hele skianlegget ligger solvendt og har gode snøforhold fra medio november til medio april.

Totalt tilbyr Hafjell 50 km med alpinløyper og er i dag Norges 3. største skianlegg – og fortsatt i utvikling! Parkeringsplass medfølger alle leiligheter.

 

 

Barneområder

Hafjell er kjent for sine barneområder, parker og aktiviteter for de minste i familien. Totalt er det tre KIDS familieområder og tre terrengparker. At bakkene er en familiefavoritt er ikke uten grunn. Mosetertoppen bugner av morsomme aktiviteter for barna, enten det er barnebakken med egne båndheiser for de minste, Diamantjakt med maskoten vår ISA, eller du har større barn som vil kjøre bokser og rails i Backyard-parken vår.

Flere dager i uken gjennom vinteren skjer det masse spennende for barna på Mosetertoppen, enten det er Junior Skipatrule, Familiesafari, Ansiktsmaling med ISA eller dere vil utfordre hverandre til ski movie race? Vi har nemlig en helt rå portløpe med tidtaker som ligger på Mosetertoppen.

Fjellet rett utenfor døra 

Med mosetertoppen har Øyerfjellet lett tilgjengelig. Her finner du fjellveier og stier som er som skapt for sykling, med slakt terreng og mange stoppesteder. Flere sætre som har åpent om sommeren med både dyr og café. Ellers bugner det av idylliske badevann og fiskevann.

Vinterstid finner du også løypenettet som Hafjell og Øyerfjellet har å by på praktisk talt rett utenfor døren. Det er totalt ca. 500 km med preparerte løyper for både klassisk og skøyting, og det er sammenhengene skispor helt fra Rondane og til Birkebeinerløypa som går til Rena.

 

Sommer

I den grønne sesongen sover alpinanlegget definitivt ikke! Her er det flere ting å ta seg til og bakkene yrer av liv, for ikke å snakke om toppene.

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling. Konseptet går ut på å bruke skiheisene for transport opp, og så sykle nedover bakkene på samme måte som når man står på ski eller brett om vinteren. Våre 18 spesialbygde løyper slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Downhill-løypene er rangert fra grønn til sort vanskelighetsgrad, hvor grønn er det letteste, og sort er for de mer drevne syklistene.

Vi har en ny, gedigen pumptrack på Mosetertoppen som passer like godt for de aller minste som de mer erfarne. Her kan du bruke alle slags sykler, og vi har også gratis utleie for de minste barna av sykler til pumptracken. Restaurantene, Skavlen og Sætra, er åpne under hele sommer og høstsesongen, så her står det ikke stille selv om snøen smelter.

Ellers i Øyerfjellet bugner det av turmulighet og fiskevann. Folkekjære Nevelfjell ligger bare et steinkast unna og er et førstevalg for lokale så vel som turister. Mange av de samme turmulighetene man finner i løypenettet om vinteren er lett tilgjengelig på sommer. Reinsvatn som ligger rett ved Pellestova og Ilsetra er flotte fiskevann, og vil man virkelig få napp tar man turen til Åsta med telt i sekken.

Det bør også nevnes at svært mange fjellsætrer har åpent om sommeren med dyrehold og gårdsdrift der man har utsalg av vafler og kaffe for tilreisende og besøkende. Populært for barn, hyggelig for voksne. 

Nærområdet

I Øyer sentrum finner du det aller meste du trenger. Her er dagligvareforettningene åpne hele uka, inkludert søndag, og på Kiwi i Øyer finner du både Vinmonopol og sportsbutikk. På Spar noen meter lenger sør ligger Spar med ferskvaredisk, apotek og en italiensk restaurant.

Kun et steinkast fra dagligvarebutikkene ligger Hafjell Hotell med tilhørende og svært populære Lilleputthammer og Lekeland. Kjører man i tillegg over elva, Lågen, ved Cirkle K kommer man til Hunderfossen Familiepark som svært mange kjenner til, Barnas Gård, Norsk Vegmuseum og den Olympiske Bob- og akebanen. Som man ser er det flust av aktiviteter i Hafjell og Øyer for hele familien.

15 minutters kjøretur lenger sør ligger Lillehammer sentrum for de som vil enten ha en bydag eller gå på kunstmuseum eller kino. På Lillehammer finner man både Maihaugen og Olympisk museum, samt handlegate og et større kjøpesenter. Her finner dere også Sats treningssenter, Spenst treningssenter og flere andre aktivitetstilbud som Escape Room og paintball.

Lyst å prøve andre skianlegg? Kun 40 minutters kjøring fra Hafjell ligger Kvitfjell, et av Alpincos andre skianlegg som sprer seg utover hele tre fjellsider og har virkelig mye å by på både for den erfarne skikjører, men også for resten av familiens alle aldre. Dessuten er Kvitfjell viden kjent for sin store matopplevelse i bakken! Verdt et besøk eller flere.