skiskole
skiskole

Gruppekurs for barn

Hafjell skiskole vil vi gjøre alle barn til lysende stjerner som får en livslang relasjon til ski og snø, ut i fra alder og forutsetninger, gjennom lek og fellesskap. Trygghet er basisen - vi velger terreng og område med stor omsorg. I KIDS Knerten har vi vårt eget område og et hus som skal varme kalde føtter. Vi legger til rette med pedagogiske figurer og rullebånd.

Alle grupper i KIDS Skiskole møtes ved den respektive gruppens skilt ved skiskolens samlingsplass, rett nedenfor skiskolehuset.

 

3 år - Ministjerner

barn

Dette er våre aller minste stjerner. Her er det viktigste en rolig og positiv første opplevelse av ski og snø. Vi leker og blir kjent med utstyret, lærer å stå på skiene, holde balansen og å skli på ski. Disse små alpinistene har ikke mye muskelmasse og blir raskt slitne, så pauser kombinert med ski og lek er viktig.

Forkunnskaper: Ingen, men det er bra å kunne være uten mamma, pappa eller annen nær voksen.

  Bestill gruppekurs 3 år!  

4-6 år

barn

 

Barn i denne alderen elsker fellesskap og lærer masse av å se på hverandre. Dette har nå blitt en viktig del i læreprosessen.

 • Småstjerner - nybegynner
  Gjennom lek og moro blir vi kjent med utstyret, lærer oss å skli, holde balansen, svinge i Knerten og i de enkleste løypene. Vi øver oss på å ta tallerkenheisen.

  Forkunnskaper: Ingen, men det er bra å kunne være uten mamma, pappa eller annen nær voksen.

 • Snøstjerner - øvet
  Her møtes de barn som er i gang med sin skikjøring og allerede klarer tallerkenheisen. Vi trener på å svinge i litt mer variert terreng, blir enda mer trygge på ski og øver oss på t-krokheisen.

  Forkunnskaper: Barna kan svinge og bremse i grønne løyper og klarer tallerkenheisen.

 • NY! Snøstjerner level 2 - øvet
  Dette er gruppen for de barn som er godt igang med å svinge, bremse og kjøre heis. Vi trener på å bli ende mer trygge på ski i forskjellige terreng og tar oss ut på fjellet og andre eventyr.

  Forkunnskaper: Barna er trygge på å svinge og bremse i grønne løyper og klarer tallerkenheis.

  Bestill gruppekurs 4-6 år!  

7-9 år

barn

Nå begynner spenning og litt mer utfordringer bli viktig. Barn i alderen 7 – 9 år er veldig mottakelige for motorisk læring og lærer seg ofte veldig mye på kort tid. Det tar vi tak i og skaper morsomme utfordringer i et viktig fellesskap.

 • Dalstjerner - nybegynner
  På en morsom og spennende måte trener vi på å skli, bremse, ha god balanse, svinge i lette løyper og å ta tallerkenheisen 

  Forkunnskaper: Ingen, det er nå du skal lære å stå på ski!

 • Skogstjerner - øvet
  I mer variert terreng ute i anlegget skaper vi trygghet og kontroll i svinger og øver oss på alle typer heis. Vi har det gøy sammen når vi utvikles videre.

  Forkunnskaper: Barna kan svinge og bremse i grønne løyper og er klare for blå løyper. Klarer tallerkenheisen og er klare for t-krokheisen.

 • - NY! - Skogstjerner level 2 - øvet
  Dette nivået er for de barna som allerede er trygge på å svinge og bremse i blå løyper. Vi begynner å bruke det vi kan i forskjellige terreng og utfordres videre med gøy øvelser og leik.

  Forkunnskaper: Barna kan svinge og bremse i blå løyper. Klarer tallerkenheisen og t-kroken.

 • Fjellstjerner - avansert
  Denne gruppen passer for de barn som stått mye på ski og som klarer seg i de fleste typer løyper. Nå er tempoet høyere og vi trener på fart, rytme og balanse. Vi øver oss på parallelle ski og prøver ulike typer terreng ute i anlegget. Mye spenning og moro!

  Forkunnskaper: Barna kan svinge og bremse i blå løyper, er klar for de røde/sorte løypene og klarer alle typer heis.

  Bestill gruppekurs 7-9 år!