Bikefest

Hafjell Bike Fest

Hafjell Bike Fest blir definitivt sommerens største høydepunkt når det går av stabelen 1.-4. august. Kommer du?

I tillegg til at Hafjell Bike Park holder åpent fra torsdag til søndag, vil det være mange aktiviteter å bli med på gjennom festivalen. 


program

 

Konkurranser

Scott King and Queen of the mountain

På lørdag morgen under Bikefesten blir det KING og QUEEN of the mountain!

Reglene er enkle: maks 30 deltakere, fellesstart på toppen av stolheisen, førstemann ned til bunnen vinner. Vandrepokal og fete premier fra Scott går til vinnerne som kan krones til årets King og Queen of the mountain

Starten går på toppen av stolheisen kl 09.30. Oppmøte for transport opp er 08.30 på gondolen, og 08.50 på stolheisen. Veldig viktig at dere møter i tide til dette. Dere vil få utdelt startnummer når dere kommer til toppen. Målstreken er nede i bunnen av anlegget, ved Ryk og reis rett ved Bikefest området. Hvilken vei du vil kjøre ned velger du selv, men man får KUN sykle på eksisterende sykkelløypenett, eller grusveier i anlegget. All kjøring utenfor vei eller løype straffes med diskvalifisering.  

Siden dette er en fellesstart vil det være en viss risiko for kollisjoner, derfor er det VELDIG VIKTIG å respektere andre deltakeres sikkerhet, og unngå risikable forbikjøringer. Dersom noen bevisst saboterer så det setter andre i fare, vil dette føre til diskvalifisering. Dette dømmes utfra den fornærmede syklistens forklaring. For å hjelpe med å bedømme dette oppfordrer vi dere til å kjøre med GoPro hvis dere har det tilgjengelig.

Deltakelse på rittet krever aktiv lisens eller engangslisens (engangslisens er 50,- for barn inntil 16 år og 150 for de eldre. og påmeldingsavgiften er kr 200.Dette må overføres til Hafjell Freeride Klubb via VIPPS (søk på hafjell freeride klubb) eller kontant i sykkelbutikken INNEN fredag 2/8. Deltakere som møter på start uten registrert betaling får ikke starte. Løpet koster altså kr 200,- for deltakere med lisens, 250 - 400,- for deltakere uten lisens. Merk betalingen med Navn og fødselsdato.Påmelding til rittet gjøres med en email til [email protected] INNEN fredag 2/8Viktig å oppgi på mail om du har lisens fra før eller om du trenger engangslisens.

Video Edit Battle 

Under Bikefest kjører vi en videokonkurranse som kalles VIDEO EDIT BATTLE. Det gjelder å lage den kuleste editen i løpet av Bikefesten.

Filmingen må skje torsdag - lørdag, og ferdig produsert film på maks 4 minutter skal leveres innen lørdag kl 17:00. Videoen leveres via wetransfer/dropbox etc til [email protected] Alle bidragene vises under premieutdelingen på Ryk og Reis, og vinneren stikker av 
med blant annet Sesongkort for 2019 (eller 2020 om ønskelig). Vinneren velges av en jury.

Maxxis Highmeter Challenge

Hvem klarer å sykle flest turer i bike parken fra torsdag – lørdag? Registrer ditt heiskort på Skiline.cc og sykle så mange turer som mulig i løpet av 1- 3 august. Vinneren av konkurransen er den som mellom 10.00 på torsdag og 17.00 på lørdag har flest høydemetre logget og publisert på sin profil på Skiline. Det er selvfølgelig gratis å delta, og vinnerne får fantastiske premier fra Maxxis.

SPY Chainless race

Klassikeren Parkløypa Chainless race returnerer til Hafjell på Bikefest 2019. Konkurransen går av stabelen fredag 2. august klokken 13:00.

konkurransen går på tid og starter på toppen av Parkløypa med målgang rett før wallriden nederst i løypa. Her kan du hverken ha kjede eller bruke pedalene! 

For å delta må du ha en aktiv lisens eller en engangs lisens og en registreringskostnad på 100 kroner. Engangslisensen koster 50 kroner for personer fra 13-16 år og 150 kroner for personer over 16 år. Deltagere under 13 år trenger ikke lisens. 

Pengene må overføres til Hafjell Freeride Club via VIPPS (søk på Hafjell Freeride Club) eller med kontant i Bike Shopen FØR torsdag 1. august. Registrering for denne konkurransen gjøres ved å sende e-mail til [email protected] FØR torsdag 1. august, husk å markere mailen om du har lisens fra før eller trenger en engangslisens. 

Startnummer henter i Bike Rental Shop på fredag morgen og vi møtes for på startstreken for Parkløypa 15 minutter før start (se etter SPY flagget). Trenger du hjelp med å få kjedet av, vennligst spør på verkstedet eller møt opp enda tidligere på startstreken så hjelper vi til. 

SPY og Hafjell sponser premiene til alle vinnerne og medaljesermonien holdes på Woody's, rett før "Return to Earth" Film show ( rundt 19:45).

Alle som deltar i konkurransene under Bike Fest vil også ha muligheten til å vinne en "raffle-prize". Disse deles ut rett før visningen av filmene som har kommet inn til Video Battle konkurransen, lørdag kveld. 

Klasser: 

Damer 10-14
Damer 15-18
Damer Senior

Menn 10-12
Menn 13-14
Menn 15-16
Menn JR 17-18
Menn senior

FOX Air Downhill

Sammen med FOX og Hafjell Freeride Club vil vi ha en time trial ned hele Rollercoaster på torsdag 1. august. Starten blir på broen i øvre Rollercoaster klokken 13:00 (vennligst møt opp 15 minutter tidligere). Startnummer hentes i sykkelutleien torsdag morgen.

For å delta må du ha en aktiv lisens eller en engangs lisens og en registreringskostnad på 100 kroner. Engangskostnaden koster 50 kroner for personer fra 13-16 år og 150 kroner for personer over 16 år. Deltagere under 13 år trenger ikke lisens. 

Pengene må overføres til Hafjell Freeride Club via VIPPS (søk på Hafjell Freeride Club) eller med kontant i Bike Shopen FØR torsdag 1. august. Registrering for denne konkurransen gjøres ved å sende e-mail til [email protected] FØR torsdag 1. august, husk å markere mailen om du har lisens fra før eller trenger en engangslisens. 

FOX og Hafjell sponser premiene til alle vinnerne og medaljesermonien holdes på Woody's, klokken 18:45.

Alle som deltar i konkurransene under Bike Fest vil også ha muligheten til å vinne en "raffle-prize". Disse deles ut rett før visningen av filmene som har kommet inn til Video Battle konkurransen, lørdag kveld. 

Klasser: 

Damer 10-14
Damer 15-18
Damer Senior

Menn 10-12
Menn 13-14
Menn 15-16
Menn JR 17-18
Menn senior

Bestill overnatting til Hafjell Bikefest!

<% getFormattedDate(booking.arrivalDate) %>
<% formatMonthYear(booking.arrivalDate, 'nb-NO') %> <% formatWeekday(booking.arrivalDate, 'nb-NO') %>
<% getFormattedDate(booking.departureDate) %>
<% formatMonthYear(booking.departureDate, 'nb-NO') %> <% formatWeekday(booking.departureDate, 'nb-NO') %>
<% guests.adults + guests.children %> guests

Age of children (0-17 yrs):