Isa
Isa

KIDS Hafjell: Møt Isa

Hei, jeg heter Isa!

Hafjell sin nye maskot Isa gleder seg til å møte alle skiglade barn i hele vinter. Hun er en leken liten skapning som suser nedover bakkene. Du møter Isa som oftest i de tre familieområdene KIDS Knerten, KIDS Mosetertoppen og KIDS Gaia.

 

Hafjells maskot Isa

En gang for lenge lenge siden ble det født en liten fjellvette i Hafjell. Når menneskene bestemte seg for å stå på ski her til fjells visste de ikke at det allerede bodde en liten fjellvette her. Vet du hva en fjellvette er? Det er fjellets egne små troll, og akkurat denne lille fjellvetten fikk navnet Isa.

Isa bor i en hule oppe i fjellet og du skal vite at det var ikke enkelt for menneskene å oppdage henne da hun spratt mellom trær og snøhauger og kikket på alle som sto på ski.

Isa ble mer og mer nysgjerrig, spesielt på alle barna som lekte i løypene. I dag er hun så modig att du rett som det er kan se henne suse forbi. Du har kanskje allerede sett henne?

Isa er veldig snill og blid. Hun er opptatt av at alle skal ha det bra, men hun kan faktisk også være ganske rampete og litt rotete. Noen ganger hender det man finner tingene hennes både i Skogsløypa og i Fjellløypa eller ved barnheisen. Skjerfet hennes kan henge i et tre mens staven kan ligge oppe på taket på heisbua. Og plutselig henger Isas briller i et grantre! Isa liker å pønske ut rampestreker, så hvis en heis stopper, noen napper deg litt i lua eller du plutselig detter i løypa, kan du være ganske sikker på at Isa har en finger med i spillet.

Isa

Hun er veldig glad for at barna har kommet til Hafjell, hun har fått så mange nye venner som hun kan danse og stå på ski med. Isa liker oppmerksomhet og vil veldig gjerne ha en klem eller to. Hun vil gjerne tulle litt med deg også! Hun er heldig som har deg og alle andre barn som ofte hjelper henne å finne tingene sine.

Men like fort som Isa kommer for å leke forsvinner hun på skiene sine igjen. Hun har nemlig et oppdrag hun må utføre hver dag og det er å finne snødiamanter som ligger gjemt rundt i fjellet. Snødiamantene bruker Isa for å hjelpe til så det blir masse snø.

Hvis du ser nøye opp på fjellet når det er mørkt ute så kan du se hvordan det lyser av et skinnende snøstøv som daler nedover Hafjell. Det er alle snødiamanter som Isa har funnet.

Det ingen vet er at for lenge siden da Isa fortsatt bodde langt inn i fjellet og det ikke var bygget skiløyper her, hadde hun hulen sin full av snødiamanter i forskjellige farger. De var blå, røde, grønne og sorte.

En dag kom det en voldsom storm og alle diamantene ble spredd utover fjellet. Så nå må Isa prøve å finne dem. Isa finner nye diamanter hver dag, men som du vet er hun litt rotete og glemmer ofte hvor hun har lagt de, derfor trenger hun din hjelp. Klarer du å hjelpe Isa med å finne diamantene?

grønn diamant    blå diamant    rød diamant    svart diamant