Ut på tur - aldri sur

Hører du fjellet kaller? I Hafjell er det mange muligheter for den som er glad i aktiviteter utendørs. Enten du liker å ta beina fatt, jakte den gode naturopplevelsen fra sykkelsetet eller oppleve skogens konge på nært hold, Hafjell er stedet for deg. 

 

linje

Familie vandrer i fjellet

Fotturer

Med Gondolen åpner det seg mange muligheter for fotturer i Øyerfjellet. Korte turer til fots i området rundt Mosetertoppen, turer innover i fjellet, eller til Hafjelltoppen. Noen velger å ta Gondolen opp eller ned for å gå gjennom de mange hyttefeltene i Hafjell. Etter en fottur kan det smake med en matbit på Mosetertoppen, eller ved Skitorget.

Les mer om fotturer i Øyerfjellet her

Sykkel

Hafjell tilbyr fantastiske muligheter for alle typer sykling; prøv Hafjell Bike Park på downhillsykkel eller nyt endeløse grusveier og stier på Øyerfjellet.
Her kan både ung og gammel sykle, profesjonelle og nybegynnere, actionglade og og de som liker et roligere tempo. I Hafjell sykkelutleie kan du leie det som passer ditt behov om det skulle være downhillsykkel, stisykkel eller el-sykkel. 

Barn sykler på sti bak sau på beite

Fisker i Øyerfjellet

Fiske 

I Øyerfjellet er det over 50 fiskevann og flere kilometer med elver og bekker med gode muligheter for fiske av ulike arter. Flere av plassene kan nåes med bil eller man kan legge fotturen til de beste fiskeplassene, det er også mulig å leie båt. I tillegg ligger Hafjell rett ved elven Gudbrandsdalslåeg og innsjøen Mjøsa ligger kun en kort kjøretur unna.  Les mer om fiske i Hafjell her

Hornsjø seter

Opplev seterdrift i Øyerfjellet! På Hornsjøen finner du Hornsjø seter. Her er det seterdrift fra midt i juni til midten av september. Kommer du når kafeen er åpen kan du få servert sveler, kafe, eplejuice (fra Braastad epler på Nes), is (hjemmelaget fra Braastad på Nes), og hjemmelaget yoghurt lagt på setra.

 

Se når kaféen holder åpent på deres facebook side her.

Det leies også ut et rom i bua på setra med sengeplass til opp til 4 personer. Gå inn her for å booke overnatting.

kuer

*

Sjøsetra seterdrift

Vil du se hvordan tradisjonell seterdrift går for seg kan du besøke Sjøsetra. De holder åpnet torsdag, fredag og lørdag i juli for gjester og tar 100,- i inngangspenger som inkluderer vaffel og saft/kaffe. Kommer du på ettermiddagen kan du være med på kveldsstellet og få prøve å melke ei ku.

I tillegg til melkekyr har de flere smådyr på setra, blant annet, kaniner, høner, geiter og kyllinger.

Dette er en fin tur å ta hvis man sykler fra Mosetertoppen til Sjøsetra eller så kan man kjøre bil frem til setra.

Se mer om åpningstider på deres facebook side.

Elgsafari

Øyerfjellet er kjent for sin solide bestand med elg. Mot midnatt kan du studere og fotografere den i sitt naturlige leveområde. Skogens konge, plutselig ser du en stor okse foran deg, eller kanskje ei elgku med tvillingkalver. Et flott syn med en spennende historie. Du lærer dyret å kjenne på god avstand. De må ikke forstyrres. Den lange sommerkvelden nytes sammen med dyrene.

Book elgsfari her

Elg

Hunder som trekker vogn

Hundekjøring barmark

Gjennom sommeren og høsten kan du prøve hundekjøring med tøffe trollvogner! Prøv hundekjøring med ivrige Alaska Huskier, en helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr. Dere får eget spann og kjører selv med guider i front og etter instruksjon - med mindre du må eller heller vil være passasjer er det også mulig. Turene går på forespørsel da det er viktig at det er kaldt nok. Ofte kjøres det på kveldstid og på Hornsjøen i en flott runde på gammel setervei, eller på idylliske skogsveier ved Bøverlund Crossbane ved Åsmarka/Næroset.

Book hundekjøring her