Ut på tur - aldri sur

Hører du fjellet kaller? I Hafjell er det mange muligheter for den som er glad i aktiviteter utendørs. Enten du liker å ta beina fatt, jakte den gode naturopplevelsen fra sykkelsetet eller oppleve skogens konge på nært hold, Hafjell er stedet for deg. 

 

linje

Familie vandrer i fjellet

Fotturer

Med Gondolen åpner det seg mange muligheter for fotturer i Øyerfjellet. Korte turer til fots i området rundt Mosetertoppen, turer innover i fjellet, eller til Hafjelltoppen. Noen velger å ta Gondolen opp eller ned for å gå gjennom de mange hyttefeltene i Hafjell. Etter en fottur kan det smake med en matbit på Mosetertoppen, eller ved Skitorget.

Les mer om fotturer i Øyerfjellet her

Sykkel

Hafjell tilbyr fantastiske muligheter for alle typer sykling; prøv Hafjell Bike Park på downhillsykkel eller nyt endeløse grusveier og stier på Øyerfjellet.
Her kan både ung og gammel sykle, profesjonelle og nybegynnere, actionglade og og de som liker et roligere tempo. I Hafjell Bike Shop kan du leie det som passer ditt behov om det skulle være downhillsykkel, stisykkel eller el-sykkel. 

Barn sykler på sti bak sau på beite

Fisker i Øyerfjellet

Fiske 

I Øyerfjellet er det over 50 fiskevann og flere kilometer med elver og bekker med gode muligheter for fiske av ulike arter. Flere av plassene kan nåes med bil eller man kan legge fotturen til de beste fiskeplassene, det er også mulig å leie båt. I tillegg ligger Hafjell rett ved elven Gudbrandsdalslåeg og innsjøen Mjøsa ligger kun en kort kjøretur unna.  Les mer om fiske i Hafjell her

Elgsafari

Øyerfjellet er kjent for sin solide bestand med elg. Mot midnatt kan du studere og fotografere den i sitt naturlige leveområde. Skogens konge, plutselig ser du en stor okse foran deg, eller kanskje ei elgku med tvillingkalver. Et flott syn med en spennende historie. Du lærer dyret å kjenne på god avstand. De må ikke forstyrres. Den lange sommerkvelden nytes sammen med dyrene.

Book elgsfari her

Elg

Hunder som trekker vogn

Hundekjøring barmark

Gjennom sommeren og høsten kan du prøve hundekjøring med tøffe trollvogner! Prøv hundekjøring med ivrige Alaska Huskier, en helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr. Dere får eget spann og kjører selv med guider i front og etter instruksjon - med mindre du må eller heller vil være passasjer er det også mulig. Turene går på forespørsel da det er viktig at det er kaldt nok. Ofte kjøres det på kveldstid og på Hornsjøen i en flott runde på gammel setervei, eller på idylliske skogsveier ved Bøverlund Crossbane ved Åsmarka/Næroset.

Book hundekjøring her