Vandring i Hafjell

Med Gondolen åpner det seg mange muligheter for vandring i Øyerfjellet. Korte turer til fots i området rundt Mosetertoppen, turer innover i fjellet, eller til  Hafjelltoppen. Noen velger å ta Gondolen opp eller ned for å gå gjennom de mange hyttefeltene i Hafjell. Etter en fottur kan det smake med en matbit på Skavlen på Mosetertoppen, eller ved Skitorget.


Øyerfjellet omfatter fjellområder mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Totalareal ca. 430.000 dekar, av dette er ca. 200.000 dekar snaufjell. Øyerfjellet er kjent for sine vidder, flotte turterreng og de gode jakt- og fiskemulighetene. Øyer var i sin tid størst i Gudbrandsdalen på seterdrift, med mer enn 300 seterbruk i drift. Det finnes fremdeles en 30-talls setrer i drift i dag. Det finnes gode turkart for fjellet i Bike Shopen i Hafjell. 

 

tur

Familievennlig tur til Fossen

1,5 km tur i lett kupert terreng fra Mosetertoppen til Fossen i Hafjell. Fin tur med barn, hvor man kan fortelle en historie underveis om hvem som skjuler seg bak fossen.

Er barna fremdeles fulle av energi når de kommer tilbake til Mosetertoppen kan de prøve klatrestien på Mosetertoppen.

Neveltoppen

Fin tur som tar utgangspunkt i parkeringsplassen ved Ilsetra. Følg Hundersetervegen opp til parkeringsplassen rett forbi Ilsetra. Dette er en enkel gåtur som passer for alle aldre. På Neveltoppen ligger en liten hytte med ovn og plass til 6-8 personer.  

Turforslag fra UT.no

Det finnes flere fine turer i Øyer området. Se flere forslag om blant annet Brånan som tar deg gjennom den kjente fakkelmannen og gir deg flott utsikt på toppen her:

Turforslag