Med tog til bakken
Med tog til bakken

Velg grønt - ta toget til bakken

Tenk om du kunne sette deg på et tog fra byen du bor i helt til fjellet du drømmer om? Det kan du. Hafjell ligger rett ved jernbanen og kan ta deg grønt hele veien ut på ski.

Enkelt og effektivt

- Vi er så heldig å ha jernbanen gjennom dalen, sier kommersiell leder Marit Lien. Og med times avganger til Lillehammer og en kort bussreise videre til Hafjell er det enkelt å velge grønne alternativ. Entur har gjort det enkelt for reisende å planlegge reisen med offentlig transport og velger den mest effektive reiserute for våre gjester. Du får også kjøpt hele reisen på en sted. Enkelt og effektivt, og ikke minst grønt. 

De hvite fjell

20% for de som reiser med offentlig transport

- Vi ønsker å belønne de som velger å reise miljøvennlig, sier markedssjef Veslemøy Eineteig Wedum. Viser du frem togbilletten din i billettluka får du 20% rabatt på heiskort (gjelder kun ved 1 dagskort) og 20 % på leie av ski hos Hafjell Skiutleie.

Og det er mange som allerede har begynt å tenke seg om når de reiser. Både her hjemme, men også andre steder i Skandinavia.

- Jeg har også fløyet mye, fordi det er billig og lett tilgjengelig. Nå tenker jeg meg mer om, og føler jeg må ha en god grunn for å reise med fly, sier Sigrid Elsrud til Bergensavisen. 

I 2015 startet hun Togbloggen, en blogg om både gledene og de praktiske utfordringene ved å ta tog. I fjor merket hun at klimabevisstheten hos reiselystne nordmenn var i ferd med å våkne. 
I Sverige viser tallene at en av fire svensker velger miljøvennlige alternativ. 

Tar miljøhensyn 

Også reiselivsbransjen har merket at forbrukerne er blitt mer opptatt av miljø. I 2017 oppga 23 prosent at miljøhensyn var styrende for deres valg av reiseprodukt og reisemål. I  2019 hadde tallet økt til 33 prosent. 

- Vi ser på alle våre undersøkelser at stadig flere er opptatt av miljø og bærekraft. Å kunne tilby bærekraftige alternativer vil bli en forutsetning for å være konkurransedyktig, sier leder for Virke Reiseliv, Astrid Bergmål. 

Reisebyrået Berg-Hansen selger over to millioner flyreiser i året. De oppfordrer kundene til å velge bærekraftige alternativer. 

- Til privatkunder oppfordrer vi til å heller reise på én lang tur enn mange små. Eller å forlenge jobbreisen med et privat opphold. Til bedriftskunder foreslår vi alltid et kortreist alternativ - for eksempel å legge teambuilding-turen med tog til Hafjell i stedet for fly nedover i Europa, sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen. 

Storhytte i Hafjell

I Hafjell finnes det mange storhytter som er perfekte for de som ønsker å samle ledergruppen, avdelingen eller små bedrifter. Et eksempel er denne flotte storhytta som leies ut via Hafjell og Kvitfjell Booking. 

Rimelig OG miljøvennlig

Et søk på Entur viser at du kan reise fra Gøteborg til Hafjell for kun kr. 281,-. Og den samme kostnaden må du betale for retur. Reiser du torsdag 2. januar kl. 06.10, kan du være i bakken kl. 13.45. Og det er kveldskjøring på torsdager og du kan få hele 6 timer i velpreparerte løyper før du finner hotellet eller hytta.