hafjell

VM søknad 2025

Tags
Blogg

Hafjell og Kvitfjell leverte 23.03.2018 den offisielle søknaden for Alpin-VM i 2025 til Norges Skiforbund og nå gjenstår det å vente i spenning på avgjørelsen. 

  VM søknad  VM søknad  VM søknad

Hafjell og Kvitfjell, med sin beliggenhet i Grudbrandsdalen, er store og veletablerte skisentre som er kjente navn nasjonalt og internasjonalt. Utenom flott skikjøring i flott natur, er skisentrene kjent for å være vert for noen av de største sportslige arrangementene vi har. Med fantastiske OL i 94, Ungdoms OL, World Cup, X Games og mer på listen over vel gjennomførte arrangementer ønsker man nå enda et arrangement til regionen, nemlig VM. Etter tidligere gjennomførte arrangementer er Hafjell og Kvitfjell allerede rustet med arenaer som allerede møter FIS sine kraav. 

Regionen er kjent for stabile vintre og flotte snøforhold, denne sesongen er intet unntak med en av de mest snørike vintrene på rundt 20 år. Vintre som holder seg stabile er viktig for å kunne kalle seg et vintereldorado, som regionen er. I tillegg har Hafjell og Kvitfjell muligheten til å produsere enorme mengder snø fra de hundrevis av snøkanonene som er plassert rundt i anleggene. Blandingen av kunstsnø og natursnø gir et solid underlag som holder seg fra sesongstart til sesongslutt. 

Med status som nasjonalanlegg er fokus på rekruttering og videreutvikling av trenings- og konkurransetilbud for alpint stort og viktig. Regionen er en flott vinterdestinasjon der de lokale er født med et forhold til snø og vinteraktiviteter, men som også tiltrekker seg et stort antall turister på grunn av dette hvert år. Man ønsker å oppfordre til lekbasert læring gjennom positive opplevelser ute i naturen for å rekruttere enda flere alpinister i ung alder. 

Vi venter i spenning!