Berit Thyness, Hafjell. Foto: Alpinco.

Ingen kör fler höjdmeter än Berit

HAFJELL, For tredje året på rad er Berit Thyness igjen dronninga av flest høydemeter i Hafjell. - Jeg orker ikke dette kjøret enda en sesong, smiler hun med et velfortjent og gratis sesongkort i lomma.

Det var tøff konkurranse i år for Frk. Thyness og "flest høydemeter per sesong". I Skiline-appen kan man konkurrere om alt fra flest høydemeter mer dag til flest per sesong. Sistnevnte premieres med et gratis sesongkort. Heldigvis! For det er litt av en innsats som ligger bak spesielt sist sesong.

- Ja, vi var tre stykker som mot tampen av sesongen visste om hverandre. Vi stod i regn og sludd på tampen for å få flest høydemeter. Det var virkelig en skikkelig innsats i år, sier Thyness.

På ski - hele vinteren

Vi møter henne selvsagt på ski. Hun er på plass på sesongåpningen i strålende sol og magiske forhold. Ingen helg er noe unntak, omtrent. Til vanlig jobber hun som lektor ved Roald Amundsen videregående, på idrettslinja, i Oppegård. En aktiv dame som også er gruppeinstruktør på Sats i Oslo i tillegg til å være aktiv som tennis- og badmington-trener, også i Oslo.

Hun har altså litt av en reisevei for å komme seg til Hafjell for å stå på ski.

- Jeg er her på ski så mye som mulig gjennom sesongen. Tidligere hadde jeg tilgang på hytte i Hafjell, men i fjor måtte jeg mellomlande i Brummundal og kjøre hit for å stå på ski. Men det er det verdt, forsikrer hun.

De tre som ruver toppen av listen i år i Skiline sin oversikt er Berit Thyness, axelf3 og Fanny Odin. Og det var tett.

Skiline Vertical meters, top 100. Foto: Skiline skjermpdump.

Droppet toalettet

- De siste dagene drakk jeg ikke engang vann eller kaffe kun for å utelukke toalettbesøk. Jeg kjørte rett og slett for å vinne, sier Thyness.

Det er mange i destinasjonen som per nå kjenner til Thyness, nettopp fordi hun har såpass mange dager på ski i løpet av vinteren. Men hun røper såpass som at i år, da blir det ikke det samme racet.

- Jeg ble omtalt som dronningen av Hafjell, sier hun og ler, men i år har jeg ikke tenkt å jage sesongkortpremien. Den får noen andre kjappkjøre om denne sesongen, sier hun.

Med andre ord: her ligger det en premie og venter på noen. Er det deg?

Registrer din bruker på skiline.cc og delta i årets konkurranse om flest høydemeter på én sesong!

Sesongåpning Hafjell 2023. Foto: Alpinco.