FAQ

This is a selection of our most frequently asked questions. If there is something missing you think we should include, please give us a hint at [email protected]

 

 

HEISKORT

- Kan vi kjøpe heiskortene våre i anlegget hos dere? 

Vi anbefaler ALLE i år og handle kortene sine online. Dette for å unngå kø foran billettlukene. Dere kan kjøpe heiskort under: 

Kjøp heiskort her

- Kan jeg bruke et gammelt heiskort og fylle på? 

Ja, så lenge kortet har et WTP-nummer bak og kortet er et AXESS-kort, kan det brukes igjen. Velg "Fyll på WTP-kort" i handlekurven. Les mer om kjøp av heiskort her. LINK  

- Kan jeg endre dato dersom jeg har fylt på feil dato? 

Det kan man, men ikke online. Dere må enten ta kontakt med [email protected] eller endre det i luken ved ankomst. Les mer om kjøp av heiskort her.  

- Kan jeg fylle på 0-6 år på et eksisterende heiskort online? 

Skal du kjøpe dette alene må det kjøpes sammen med et nytt Axess/WTP-kort. Man kan ikke fylle på 0-6 år på et eksisterende kort man har. Les mer om kjøp av heiskort her.  

- Kan jeg kjøpe et kort med valgfri dag i sesong? 

Ja, men disse ligger ikke i onlinebutikken, så disse kortene må kjøpes i luken. Les mer om kjøp av heiskort her.  

- Jeg har fylt på kort online / Jeg har kjøpt en nytt kort online. Må de aktiveres før jeg kan bruke de? 

Nei, bare gå i heisen og kortet aktiveres i heiskortleseren. Les mer om kjøp av heiskort her.  

- Jeg har kjøpt nytt kort online, hvor henter jeg det? 

Da har du fått en bekreftelse på mail med en QR-kode du scanner i pick-up boksene ute foran Velkomstsenteret på Skitorget i Hafjell eller på FAVN. Her får du da ut kortet/-ene dine. 

- Hvordan kjøper man heiskort? 

Heiskort kan dere kjøpe online, nytt eller fylle på et eksisterende kort. Dersom dere skal kjøpe nytt velger dere "Nytt WTP-kort" i rullegardinen. Om dere skal fylle på et eksisterende kort velger dere "Fyll på WTP". Deretter kan dere fylle inn WTP-koden bak på kortet der det står WTP-kode. Dere kan også scanne QR-koden bak på kortet ved hjelp av kamera på telefonen. Da fyller den inn WTP-koden selv. Vi har også en app tilgjengelig der man kan kjøpe alle typer heiskort (ikke sesongkort). Appen heter HafjellKvitfjell (last ned her for iOS/last ned her for Android). Fortsatt usikker? Se denne siden for hjelp til å kjøpe heiskort på nett. 

- Jeg har kjøpt heiskort på en gitt dag, men ser det er meldt dårlig vær. Kan jeg få refundert kortet? 

Vi refunderer ubrukte kort kun ved sykdom/Covid, mot legeerklæring senest én dag før. Ta kontakt på e-post til [email protected] ved slike henvendelser. 

- Vi har vært i Hafjell, men anlegget måtte stenge på grunn av dårlig vær eller tekniske problemer. Får vi refundert kortet/-ene? 

Dette kommer an på hvilke heiser som stenger og hvor lenge. Det er egne refusjonsregler for driftsavbrudd i anlegget som du kan lese mer om i våre salgsbetingelser her. 

- Har dere egne priser for ledsager? 

Ja, det har vi. Dere får 20 % på heiskort ved å henvende dere i luken ved fremvisning av ledsagerbevis og fremmøte av både ledsager og innehaver av ledsagerbeviset. 

SYKKELUTLEIE

- Hva koster det å leie en sykkel en dag? 

Det varierer ut ifra hvilken sykkeltype man vil leie. Prisene går fra 395,- for den billigste til 995,- for den dyreste for en voksen sykkel pr dag. Se våre priser her. 

- Hvilke sykkeltyper er det dere har til utleie? 

Vi har et veldig bredt utvalg av ulike sykler fra kvalitetsmerket Scott. Vi har fulldempede elsykler, «vanlige» elsykler, stisykler, dowhillsykler, terrengsykler, dirtsykler og et utvalg barnesykler innenfor de ulike kategoriene. Se vårt utvalg her.

- Hvilken sykkeltype og størrelse skal man velge? 

Vi har laget en oversikt over de ulike sykkeltypene og hva man bør velge. Les mer her. 

- Har dere sykler til barn? 

Ja, vi har barnesykler i alle ulike størrelser. Til bruk i nærområdet og pumptracken har vi sykler som passer ned til 3-4 år, og for bruk i downhillparken har vi sykler som passer fra ca 8 år. 

- Hva skjer om man ødelegger noe på sykkelen man har leid? 

Grunnregelen er at dersom man ødelegger noe på sykkelen utover normal slitasje (dvs. punktering, bremseklosser, dekk, eiker, osv.) så må man betale for dette. 

Men, vi tilbyr utstyrsforsikring på alle våre utleier til 89,- kr, dette dekker alle eventuelle skader som skulle oppstå på sykkelen. Dette bestilles i samme slengen som du bestiller sykkelen. 

- Hvor henter man ut sykkelen man har leid? 

Vi har 2 hentesteder her i Hafjell, og ett i Lillehammer for bysykler. Hentestedet du skal bruke avhenger av hvilken sykkeltype du har bestilt: 

  • Hafjell Sykkelutleie på Skitorget (ved bunnen av gondolen): Downhillsykler 
  • FAVN Sykkelutleie på Mosetertoppen (toppen av gondolen): Stisykler, terrengsykler, barnesykler og el-sykler. 
  • Stasjonen Lillehammer: Bysykler for bruk i Lillehammer og omegn 

Ønsker man sykler levert et annet sted må dette avtales på forhånd, og kan løses for større grupper. Send da en mail til [email protected] med forespørsel. 

- Får man med hjelm og beskyttelsesutstyr når man leier sykkel? 

Ja, hjelm og beskyttelsesutstyr er inkludert i alle våre utleier. 

  • For terreng-, sti- og el-sykler inkluderer dette hjelm og knebeskyttere 
  • For downhillsykler inkluderer dette helhjelm, beskyttelsesjakke, kne/leggbeskyttere og trøye. 
  • Briller og hansker er ikke inkludert. 

- Kan man leie sykkel for kortere tid enn en hel dag? 

Nei. Vi tilbyr kun heldags utleie. Dette er fordi vi skal gjennomføre service på alle sykler mellom hver utleie, og dersom man leier ut samme sykkel to ganger på en dag, vil vi ikke rekke å gjøre service på disse syklene. Vi skrur sykler på kveldstid.  

- Hva bør man ha på seg når man skal sykle downhill? 

  • Et par gode sko (helst flate såler for best mulig grep på pedalene)  
  • Et par tynne hansker  
  • Solbriller, skibriller eller sykkel/motocross briller 
  • Klær etter været  

Hafjell Sport på skitorget har et stort sortiment av sykkelspesifikke produkter og mye mer som vil gjøre sykkelopplevelsen bedre dersom man ikke har eget utstyr.  

- Er det mulig å få litt rabatt på sykkelutleie om man er en større gruppe? 

Ja, på grupper som er 8 personer eller flere, har vi egne gruppepriser, kontakt oss via skjema på denne siden for å høre mer om våre gruppepriser.

HEISER

- Hvilke heiser er det som går om sommeren? 

På sommeren kjører vi gondolen og Stolheis 2, den som starter på Midtstasjonen.  

- Kan vi ta med oss barnevogn i gondolen? 

Ja, det er god plass til barnevogn i gondolen, våre heisverter stopper gondolen så det er enkelt og greit å komme seg inn. 

- Kan vi ta med hund i gondolen? 

Ja, det kan man. 

- Kan man ta gondolen med rullestol? 

Ja, det går fint, våre heisverter stopper gondolen så det er enkelt og greit å komme seg inn. 

- Kan man ta gondol med firehjulsykler? 

Ja, det går fint. 

- Hvordan fraktes syklene egentlig på gondolen/stolheisen? 

På gondolen har vi sykkelholdere på utsiden av gondolene, 2 stk pr gondol. Maksvekt på disse er 25 kg, så om du har el-sykkel som er tyngre enn dette, må du ta den med inn i gondolen. 

På stolheisen står det sykkelstativer på sidene av stolene. 2 sykler pr stolheis.  

Se video om hvordan man går på heisene med sykkel her. 

- Er det gratis å ta gondolen ned igjen i bunn av anlegget? 

Ja, det er det. Dere trenger ikke billett for dette.  

- Hvor lang tid tar de ulike heisene? 

  • Gondolen: 10 minutter 
  • Hafjellheis 2: 8 minutter 
PARKERING

- Koster det noe å parkere hos dere? 

Nei. Det er gratis å parkere hos oss. 

- Har dere ladepunkt for el-biler? 

Ja, vi 6 stykk 2fase ladere (7kw) i bunn av anlegget like ved gondolen. Husk å ta med egen ladekabel da dette ikke henger på ladestasjonene fra før. Du lader enten ved bruk av App eller RFID-brikke som du har med. 

- Kan man stå hos dere med bobil? 

Vi har ikke egne bobilplasser med strøm osv, men om man ikke er avhengig av det, er man velkommen til å parkere hos oss over natta.  

SYKLING I HAFJELL BIKE PARK

- Hva er downhillsykling?  

I Downhill dreier alt seg om å sykle nettopp nedover. Stolheis og gondol gjør at du slipper å gå opp igjen, så du trenger ikke være idrettsutøver for å ha det gøy. Syklene er konstruert for nedoverkjøring akkurat som alpinski på vinteren, de har svært gode bremser og super demping. 

Når du prøver for første gang er det 3 ting som er viktig, se langt fremover, se langt fremover, se lang fremover. I tillegg bør du ta det rolig de første turene, lære sykkelen å kjenne og gjerne bli godt kjent med en løype, før du begynner å øke hastigheten. Det er en ting som er sikkert; du kommer til å smile etter første turen. 

Les mer om downhillsykling her.

- Hvilke typer løyper har dere? 

I Hafjell Bike Park har vi et bredt utvalg av løyper i ulike vanskelighetsgrader. Løypene som ligger i det heisbaserte anlegget graderes alle som utforløyper, men er gradert i følgende vanskelighetsgrader: 

  • Grønne løyper egner seg for alle ferdighetsnivå. Vi anbefaler alle nybegynnere å starte med å sykle i grønn løype før de går over til blå. I grønne løyper møter du ikke noen skumle hindringer, men du kan trille enkelt på brede maskinbygde stier eller grusveier. 
  • Blå løyper er litt vanskeligere enn de grønne, men er også overkommelig for nybegynnere. Våre blå løyper er brede, maskinbygde løyper med behagelige doseringer, små platå-hopp og andre morsomme elementer. 
  • Røde løyper er smalere og/eller brattere enn de blå løypene, og passer for mer øvede syklister. Her finner du mer steiner og røtter, samt større utfordringer som hopp og dropper av en litt større vanskelighetsgrad enn hva man finner i blå løyper. 
  • Sorte løyper er veldig krevende, og bør kun kjøres av de som har meget gode sykkelferdigheter. Her vil du finne store steiner, røtter, store hopp med gap, dropper, tekniske utfordringer og meget bratte utforkjøringer 

- Hvilke løyper bør jeg velge å sykle i? 

Du burde sykle i den løypegraderingen som du føler deg komfortabel i. Hvis du presser grensene dine for hardt er det enkelt å gjøre feil. Er du usikker på hvilke løyper som passer for deg, anbefaler vi deg å begynne med de grønne løypene, før du går over til blå løyper når du føler at du behersker de grønne løypene godt.  

- Hvilke type sykler og utstyr bør jeg bruke for å sykle i Hafjell Bike Park? 

I vårt anlegg for heisbasert sykling anbefaler vi kun bruk av fulldempede terrengsykler med gode skivebremser. For pumptrack-sykling og stisykling kan selvfølgelig alle andre sykkeltyper brukes. Våre utleiesykler innenfor hver kategori er av topp standard fra Scott, hjelm og beskyttelsesutstyr er alltid inkludert i våre leiepriser. 

"Vanlige" terrengsykler, barnesykler, og lignende frarådes i anleggets utforløyper. 

For øvrig anbefaler bruk av følgende utstyr når man skal sykle i Hafjell Bike Park: 

  • HJELM er alltid påbudt i alle våre løyper, HELHJELM er påbudt i rød og sort løype. 
  • Ryggplate 
  • Albuebeskyttere 
  • Knebeskyttere 
  • Hansker 
  • Briller/Goggles 

Har man ikke tilgang på alt dette utstyret, er det mulig å leie i vår sykkelutleie, eller kjøpe hos Hafjell Sport, som ligger rett ved sykkelutleien og ved Gaiastova. 

- Er det farlig å sykle downhill? 

I utgangspunktet ikke, men det er et forbehold under her. Dersom man sykler innenfor sitt ferdighetsnivå og med riktig tilpasset hastighet, så er ikke downhillsykling noe farligere enn hvilken som helst annen sykling, spesielt ikke med alt det beskyttelsesutstyret som vi anbefaler å bruke.  

Men hvis man presser grensene sine og sykler mye fortere enn man er vant til, og velger å prøve sorte løyper og hopp som er større enn ferdighetene tillater, så er det absolutt muligheter for at farlige situasjoner oppstår under downhillsykling.  

Les mer om våre retningslinjer for sikkerheten din i anlegget her.

- Hva skjer om man skader seg under sykling i Hafjell? 

I Hafjell har vi alltid sykkelpatrulje på vakt i anlegget, dette er dedikerte personer som jobber med sikkerhet og førstehjelp i anlegget. De hjelper deg om uhellet skulle være ute, eller om du står fast med en punktert eller ødelagt sykkel.  

Sykkelpatruljen når du på telefon +(47) 40 40 15 00.

- Hvilke regler gjelder for sykling i anlegget? 

Vi har noen retningslinjer som vi kaller for våre sykkelvettregler, som vi ønsker at alle skal følge for deres egen og vår sikkerhet: 

1. ALL SYKLING SKJER PÅ EGET ANSVAR 

2. BLI KJENT Bli kjent med utstyr og løype først, ta det alltid rolig første turen slik at man ikke får ubehagelige overraskelser 

3. TILPASS FARTEN Slik at du ikke setter deg selv eller andre i fare, avpass etter ferdighet, føre og løypens vanskelighet. 

4. VIKEPLIKT Syklist som kommer bakfra har ansvaret for å unngå kollisjon, forbikjøring i løyper ikke tillatt. 

5. KRYSS AKTSOMT Ved kjøring inn i, eller krysning av en løype 

6. IKKE STOPP I LØYPA Stopp aldri under hengkanter, hopp eller andre uoversiktlige steder. Syklist til fots på vei oppover må alltid holde seg utenfor løypa. 

7. SJEKK UTSTYRET Sykkelen må være i god stand. Sjekk alltid at bremser, dempere og hjul er i god stand. 

8. RESPEKTER SKILT Følg skilting, merking og anvisninger. Uforsvarlig kjøring kan medføre inndratt heiskort. 

9. PÅBUDT MED HJELM Helhjelm anbefales på det sterkeste. Øvrig sikkerhetsutstyr anbefales. 

10. HJELP TIL VED ULYKKE Ved skader har enhver plikt til å hjelpe. Vitner og medvirkende plikter å oppgi personalia. 

11. UNNGÅ UNØDVENDIG SLITASJE Unngå låsing av bakhjulet i svinger og bratte bakker, det sliter unødvendig mye på både sykler og løyper 

STISYKLING PÅ ØYERFJELLET

- Er det noe bra stisykling i områdene rundt Hafjell? 

- Hvor finner jeg informasjon om hvilke stier og turer jeg burde sykle? 

- Hvilke sykkeltyper egner seg for stisykling i Øyerfjellet? 

- Finnes det noen bra turmål med utgangspunkt fra Hafjell? 

GUIDING

- Tilbyr dere guidede turer for stisykling? 

- Hva inneholder et introkurs i downhill? 

TOALETT, DUSJ & STELLEROM

- Hvor er det toaletter vi kan bruke i anlegget? 

Det er toalett nede på Skitorget, i gondolkjelleren. Det er også et eget WC-bygg på Mosetertoppen rett ved avstigning til gondolen. Det er også toaletter man kan bruke på alle restauranter i anlegget.  

- Er det stellerom i anlegget? 

På toalettene som tilhører Skavlen Restaurant på Mosetertoppen er det stellerom, det samme på Hafjell Pizza Skitorget. Det er også stellebord i WC-bygget på Mosetertoppen.  

- Er det dusjer man kan bruke i Hafjell? 

Ja. Det er tre dusjer nede på Skitorget i gondolkjelleren. Disse er gratis å bruke. 

WI-FI

- Er det gratis internett hos dere?

Ja. Utenfor alle de store heisområdene, som på Skitorget, Mosetertoppen, Hafjell 360 og på Mellomstasjonen er det gratis trådløst nett dere kan bruke. 

DRONE

- Jeg ønsker å ta video/film med drone i anlegget, er det greit?

Vi anbefaler alle med slike spørsmål om å sjekke ut Luftfartstilsynet sine sider for korrekt informasjon om droneflyvning, https://luftfartstilsynet.no/droner/
Det er svært strenge regler for å fly med drone der folk ferdes, både av sikkerhetsmessige hensyn og personvern. På generelt grunnlag skal man unngå å fly over personer eller store folkemengder. Har du spesifikke forespørsler om dette, ta kontakt med [email protected]

VÅRE SALGSBETINGELSER

Les våre retningslinjer for kjøp av heiskort og sykkelutleie