Anders Buchardt i Alpinco.

Buchardt blir hovedeier i Alpinco

HAFJELL/KVITFJELL, Anders Buchardt kjøper Bjørn Erik Borgens aksjer i Alpinco og øker dermed sin eierandel fra 40 til 80% i Alpinco. DNB fortsetter sitt engasjement og langsiktige eierskap.

- Vi har vært langsiktige eiere i Alpinco i mer enn 10 år og kjøpet av Borgen sin eierpost er en naturlig og viktig styrking av satsingen vår. Vi har stor tro på destinasjonene Hafjell og Kvitfjell, og ikke minst Gudbrandsdalen som reiselivsmål. Det ligger store potensial i regionen, der vi sammen med en utrolig stødig og dyktig organisasjon har satt oss mål om å utvikle Kvitfjell og Hafjell til komplette reisemål året rundt, sier Buchardt.

God kjennskap

Med lang fartstid som utvikler og eier i Hafjell fra 1991 og i etableringen av Alpinco fra 2012, har Buchardt-familien svært god kjennskap til området. De har vært helt sentrale i utviklingen av alpinanleggene og flere større prosjekter i Hafjell.

Bjørn Erik Borgen kom inn som hovedeier i Kvitfjell i 2003, og har som Buchardt vært eier i Alpinco siden 2012.

- Det er med tungt hjerte jeg nå selger, men timingen er for min del riktig. Jeg er glad for å kunne overlevere stafettpinnen til Anders og DNB. Alpinco opprettholder kontinuitet gjennom erfarne og driftige eiere som vil sikre en fortsatt god utvikling av Hafjell og Kvitfjell, sier Borgen.

I perioden Borgen satt som hovedeier i Kvitfjell ble anlegget videreutviklet fra å være et «OL-anlegg» til en av de beste skidestinasjonene i Skandinavia. Vestsiden av fjellet ble bygd ut med alpin infrastruktur, samtidig som at grunnlaget for utvikling av Kvitfjells tredje fjellside, Varden, ble lagt.

- Dette har vært en fantastisk reise! Det er med stolthet jeg nå ser tilbake på hva vi har fått til de siste årene i Kvitfjell og Hafjell, sier Borgen.

Anders Buchardt og Bjørn Borgen. Foto: Kristin Veskje/GD.

Engasjement og kunnskap

Daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, stiller seg bak både betraktninger og kommentarer.

- Det har vært utrolig lærerikt å jobbe for Bjørn Erik. Vi har fått til utrolig mye der det har vært avgjørende med en eier som har hatt et stort engasjement, investeringsvilje, og stor kunnskap om utvikling av skidestinasjoner, sier Stensrud.

- Anders har et stort hjerte for Hafjell og Kvitfjell, med en drivkraft og et engasjement som vi verdsetter. Satsingen han nå gjør på oss og Alpinco er utrolig offensivt og gjør at fremtiden ser lys ut for begge våre destinasjoner, sier han.

Fakta om Alpinco:
Alpinco eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell, HafjellKvitfjell Booking og Gudbrandsgard hotell, i tillegg til en rekke eiendomsselskaper som utvikler næringsprosjekter, og områder for fritidsformål.

Konsernet hadde i sesongen 2021-22 samlede driftsinntekter på MNOK 407, heravMNOK 190 i salg av heiskort. I sesong sysselsettes 350 ansatte. Alpinco er nest største aktør innenfor alpinbransjen i Skandinavia. Selskapet eies av AB Invest (Buchardt) 40%, Bjørn Erik Borgen 40%, og DNB 20%.

Hafjell Alpinsenter.

Dele denne artikeln?