Om Hafjell

 Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Du slipper å velge mellom familieferie og rå skikjøring - her finner du begge deler.

Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger Norges tredje største skianlegg, Hafjell. Alpinsenteret ble bygget sommeren/høsten 1988 for å understreke seriøsiteten i Lillehammers søknad om å få arrangere de 17. Olympiske Vinterleker på Lillehammer. 15. september 1988 ble Lillehammer tildelt De Olympiske Vinterlekene i 1994.

Hafjells alpinhistorie strekker seg imidlertid tilbake helt til 1930-tallet og allerede i 1939 ble det arrangert internasjonalt studentmesterskap i utfor. Traséen hadde startpunkt i dagens toppområde og målområde nede ved dagens bunnstasjon. I 1958 ble det arrangert NM i utfor i samme trasé. I forbindelse med OL i 1994 ble det gjennomført arbeider både av permanent og provisorisk art i forbindelse med bygninger, starthus, målhus, kabling for TV-overføring, tidtagning etc. I dag er Hafjell Norges 3. største alpinanlegg og er i stadig utvikling.

Snøsikkert i Hafjell

Med beliggenhet i Gudbrandsdalen faller snøen ofte tidlig og jevnlig i Hafjell, noe som er viktig for å gi skigjesten den beste opplevelsen gjennom hele sesongen. For å sikre snøforholdene har Hafjell over 180 snøkanoner som pøser ut 6 lastebillass i minuttet. Kombinasjonen natursnø og kunstsnø gir en god såle og løypene blir akkurat slik vi vil ha dem. Hafjells snøanlegg dekker hele 90 % av hele anlegget. I forbindelse med den nye stolheisen, Vidsynexpressen, kommer det ytterligere snøanlegg sør i fjellet som sikrer enda flere løyer fra sesongstart.

Sommer i Hafjell

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 19 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 km. I 2022 ble Hafjell Bike Park rangert som en av verdens 15. beste destinasjoner for sykling! Sommertilbudet har gradvis utviklet seg de siste 20 årene, og de første ildsjelene startet å bygge løyper tidlig på 2000-tallet. Nå har vi et fullverdig sykkeltilbud, med sykkelutleie, guiding, flere sommeråpne restauranter samt gondolen og stolheis 2 som sommerstid. Les mer om åpningstider sommer.

 

Raskt og tilgjengelig

Hafjell ligger drøye to timers kjøring fra Oslo via E6 - en komfortabel og trygg motorvei hvor trafikken flyter godt. Fra Oslo er det firefelts motorvei helt til Moelv. Knapt et annet skianlegg i Norge har bedre tilgjengelighet eller lettere reisevei enn Hafjell. Du kan også kjøre kollektivt med tog via Oslo Lufthavn. Toget stopper i Lillehammer med korresponderende buss til Hafjell Alpinsenter. Les mer om reisevei til Hafjell her

KIDS Hafjell – fordi vi tar barn på alvor!

Hafjell har til sammen tre familieområder hvor skilek og ulike aktiviteter for barna er i fokus. Knerten, Favn og Gaia.  Det er i disse områdene barna kan møte Hafjells maskot, Isa og være med på morsomme aktiviteter og arrangementer gjennom hele sesongen. I alle våre familieområder er det tillatt å bruke akebrett.

1.     Isas Favn: Gondoltoppen/Favn er et familieområde som ligger rett ved gondolavstigningen. Et flott samlingspunkt og et eldorado for hele familien på fjellet. I tillegg finnes det en varmestue med mulighet for å kjøpe varme drikker og grille medbrakt mat. Gondoltoppen favner hele området og inneholder følgende:
 

  • Familieområde Favn: Et rullebånd med en bred og veldig slak bakke med forskjellige morsomme elementer som passer de minste. Dette er uten tvil vår slakeste løype.
  • Familieområde Frontyard: Passer perfekt for barn og nybegynnere. Bakken her har litt brattere helling enn Favn og fungerer som et bra neste nivå etter Favn. Her er det båndheis og skålheis. Skålheisen tar deg opp på neste nivå med en brattere barnebakke. Det er også en Minicross som skal være miniatyrutgaven av vår store Helly Hansen Skicross, men beregnet på barn. I dette familieområdet er det også elementer som byr til skilek og mestring. Ved siden av finner man varmestua, Paviljongen, med toalett, elektriske griller og brusautomat og kaffemaskin.
  • Audi Ski Run: Vi tar tiden mens du suser forbi portene! Konkurrer med venner og familie om best tid. Her er det heis som går parallelt med bakken så du kan kjøre om og om igjen!
  • Isas skogsløyper: Ta Moseterheisen helt til topps og du kan kjøre en lang skogsløype laget spesielt for barn. Bred og fin, men samtidig lun innimellom trærne med morsomme elementer. Vi har også Isas hytteløype som du lett kommer deg inn i om du tar Hafjell 360 opp og følger løype nr. 1, Nyseterløypa. Denne løypen er helt klart en av våre mest populære - for alle! Inne i løypa ligger Isas hytte og kanskje du hører noe i denne skogen du ikke har hørt før?
  • Blåparken Backyard: En park som passer like godt for en nybegynner som en avansert parkkjører. Her er det moro for alle. Hopplinjer i blått og rødt nivå, samt railer og bokser. Parken designes og utformes for parkkjørere (Mainpark er for de som ønsker enda større utfordringer). Parken er også åpen for kveldskjøring, hver tirs-tors frem til kl. 20:00. PS: Kveldskjøring i Hafjell skjer først i midten av januar frem til mars. 

2.     Gaiastova: Dette er vårt familieområde nærmest Hafjelltoppen! Rett ved Gaiastova og parkering med gratis skålheis – hele sesongen! Skålheisen ligger i midten av en bred bakke med skilek mellom slalåmporter. Her er det kuler på den ene siden og ren bakke på andre siden. Det er to grillboder med elektriske griller som er gratis. Toalett, restaurant og andre fasiliteter finnes inne på Gaiastova.

3.     Knerten: Sentralt beliggenhet i bunn av Hafjell. Knerten består av Knerten og Familebakken med to tilhørende skålheiser. Knerten er en mindre bakke enn Familieheisen, men begge passer barn og nybegynnere. Morsomme elementer som byr på skilek og mestring samt samlingspunktet for Hafjell Skiskole. Skiskolen har også et eget lite område med båndheis for skiskolens yngste elever. Også her er det grillbu med elektriske griller tilgjengelig.

Gondolen til fjells

Gondolen tar deg raskt og komfortabelt opp til Hafjells midtpunkt og Favn/Gondoltoppen. Her kan barna boltre seg både med og uten ski på beina. Gondolen gjør det mulig å ta med både barnevogn, rullestol og hund. Her finner du moderne leiligheter på Favn, med egen skiutleie. Det er også restauranter, kafé, toalettanlegg, familieområder, varmestue og ikke minst Hafjell 360 - heisen som tar deg helt til topps!

Skulle sulten melde seg ligger Skavlen rett ved Gondolen. Restaurant Favn og Cafe Favn ligger rett ved barneområdet og Sætra fungerer som en kiosk med et enklere tilbud. Vi har mange andre fantastiske spisesteder i Hafjell, som ligger andre steder enn rundt Gondoltoppen. Les mer om vårt tilbud her.

Park for alle nivåer

I Hafjell er det parktilbud med god plass, og utfordringer på alle nivåer. Prøv et hopp for første gang i Frontyard for Kids eller lek deg i blåparken ”Backyard” med mellomstore hopp, bokser og rails. Kjør vår lange, kule Helly Hansen Skicross og konkurrer med venner og familie. For de aller tøffeste er terrengparken ”Mainpark” den perfekte lekeplass. Parken i Hafjell er kåret både til Norges beste park og en av verdens ti beste parker av internasjonale medier. I dag trener fremtidens ski- og snowboardstjerner her. Både nasjonale og internasjonale arrangementer finner sted i Hafjellparken.

Blåparken Backyard er også åpen på kveldskjøring.

Allsidige Hafjell

Kombinasjonen av god skikjøring, spennende utfordringer, god og variert mat og nærheten til Lillehammer, er trolig det som har gjort at Hafjell er et av Skandinavias mest populære steder å legge skiferien. Likevel er det sjelden trangt i bakken. Sesongen 23/24 heves nivået ytterligere i Hafjell med ny fullcomfort 6-seters expressheis, Vidsynexpressen, som vil tilgjengeliggjøre enda mer av Hafjell for enda flere. Denne heisen erstatter den gamle Hafjellheis 3, og åpner opp skikjøringens indrefilet i Hafjell - sørsida. Fra toppen av Hafjell kan du stå 7 km i ett strekk fra topp til bunn. Det er faktisk landets lengste nedfart!

Hafjell har et stort utvalg av bakker, både i ferdighetsnivå og utforming. Brede carvingbakker, spennende løyper gjennom skogen og naturskjønne løyper med utsikt oppover hele Gudbrandsdalen og fjellriket.

Kom og opplev vintereventyret i Hafjell med oss!