Article

Om Hafjell

Hafjell alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Du slipper å velge mellom familieferie og rå skikjøring. Her finner du begge deler.

Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Hafjell alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert.

Hafjell Alpinsenter ble bygget sommeren/høsten 1988 for å understreke seriøsiteten i Lillehammers søknad om å få arrangere de 17. Olympiske Vinterleker på Lillehammer. 15. september 1988, ble Lillehammer tildelt De Olympiske Vinterlekene i 1994.

Hafjells alpinhistorie strekker seg imidlertid tilbake helt til 1930-tallet, og i 1939 ble det arrangert internasjonalt studentmesterskap i utfor. Traséen hadde startpunkt i dagens toppområde og målområde nede ved dagens bunnstasjon. I 1958 ble det arrangert NM i utfor i samme trasé. I forbindelse med OL i 1994 ble det gjennomført arbeider både av permanent og provisorisk art i forbindelse med bygninger, starthus, målhus, kabling for TV-overføring, tidtagning etc. I dag er Hafjell Norges 3. største alpinanlegg.

Snøsikkert i Hafjell

Med beliggenhet i Gudbrandsdalen faller snøen ofte tidlig og jevnlig i Hafjell, noe som er viktig for å gi skigjester den beste opplevelsen gjennom hele sesongen. For å sikre snøforholdene har Hafjell over 150 snøkanoner som pøser ut 6 lastebillass i minuttet, kombinasjonen av nysnø og kunstsnø gir en god såle og bakker slik vi vil ha dem.   

Raskt og tilgjengelig

Hafjell ligger drøye to timers kjøring fra Oslo via E6 - en komfortabel og trygg motorvei hvor trafikken flyter godt. Knapt et annet skianlegg i Norge har bedre tilgjengelighet eller lettere reisevei enn Hafjell, som ligger godt synlig fra E6. Du kan også kjøre kollektivt med tog via Oslo Lufthavn. Toget stopper i Lillehammer med korresponderende buss til Hafjell Alpinsenter.

Barnas Hafjell

Hafjell har fra sesongen 2016-17, til sammen tre familieområder hvor skilek og ulike aktiviteter for barna er i fokus. Det tredje og nye barneområdet KIDS Gaia er lokalisert ved Gaiaheisen med umiddelbar nærhet til Gaiastova og parkeringsplassen. Her kan hele familien kose seg i bakken, med grillbuer (ta med grillmat - vi holder grillen varm) og skilek. Det beste av alt? Heisen er helt gratis!

Nederst i anlegget ligger et flott barneområde, med flere flate, brede løyper som passer perfekt for nybegynnere. Dette er møteplassen for skiskolen og området er derfor godt tilrettelagt med heiser og bakker med utfordringer for de aller minste. Sving mellom myke figurer i skiskolens egen slalåmløype.

Gondolen til fjells

Gondolen tar deg raskt og komfortabelt opp til Hafjells andre barneområde og midtpunktet, Mosetertoppen. Her kan barna boltre seg selv uten ski på beina. Gondolen gjør det mulig å ta med både barnevogn, rullestol og hund. På Mosetertoppen ligger barneområdet, KIDS Frontyard, lett tilgjengelig. Her kan hele familien kose seg i en brede bakker med små hopp og morsomme slalåmporter tilpasset de aller minste. Kjør ned på ski og ta båndheisen opp igjen. Trengs en større utfordring, tar du skålheisen opp og prøver skogsløypen. Midt i området ligger en varmestue hvor du kan få tilbake varmen.

På Mosetertoppen finnes også Skimovie, en slalåmløype med ekte startport, tidtaking og filming. Her kan du være alpinstjerne for en dag – utfordre familie og venner, og dele filmene direkte på Facebook.

Skulle sulten melde seg ligger Hafjells kulinariske flaggskip, Skavlen, strategisk til ved Gondolen. Deilige, italienske pizzaer, møre lammeskanker, og fjellets uimotståelige kanelboller. Skavlen er for øvrig bare ett av flere spennende spisesteder i skianlegget.

Park for alle nivåer

I Hafjell er det parktilbud med god plass, og utfordringer på alle nivåer. Prøv hopp for første gang i Frontyard for Kids, eller lek deg i blåparken ”Backyard” med mellomstore hopp, bokser og railer. Kjør på railer og bokser i Railgarden som leder inn i hovedparken. For de aller tøffeste er terrengparken ”Mainpark” den perfekte lekeplass. Hva med å prøvekjøre parkens skicross?

Parken i Hafjell er kåret både til Norges beste park og en av verdens ti beste parker av internasjonale medier. I dag trener fremtidens ski- og snowboardstjerner her. Både nasjonale og internasjonale arrangementer finner sted i Hafjellparken.

Nytt for sesongen er at Hafjell satser mer på kveldskjøring, og derfor ønsker vi også alle parkkjørere velkomne til blåparken Backyard som får lys.

Allsidige Hafjell

Kombinasjonen av god skikjøring, spennende utfordringer, deilig mat og nærheten til byen er trolig det som har gjort at Hafjell er et av Skandinavias mest populære steder å legge skiferien. Likevel er det sjelden trangt i bakken. Her finnes et stort utvalgt av bakker, både i ferdighetsnivå og utforming. Her er de brede carvingbakkene, de spennende bakkene gjennom skogen og de naturskjønne bakkene med utsikt innover Gudbrandsdalen og fjellriket så langt øyet ser.

Kom og opplev Hafjell sammen.

 

Fakta om Hafjell

 • Toppstasjon 1030 m
 • Bunnstasjon 195 m
 • Høydemeter 835 m
 • 46 km alpinløyper
 • 33 Løyper; 8 blå, 14 grønne, 8 røde, 3 sorte
 • 3 barneområder
 • 4 Terrengparker
 • 1 Gondol
 • 17 heiser; 3 stolheiser, 5 T-krok, 6 tallerkenheiser, 3 rullebånd
 • Lengste nedfart 7 km
 • Kveldskjøring tirs-tors; 7 km flombelyste alpinløyper + park (Backyard)
 • 300 km preparerte langrennsløyper – 600 km med tilknytning til Sjusjøen
 • 6 km lysløype for langrenn
 • Snøanlegg dekker 87 %

 

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med Hafjell Alpinsenter. Se de ulike kontaktopplysningene og velg rett avdeling.

Adresse:
Hundervegen 122-124
2636 ØYER

GPS-koordinater:
Breddegrad 61.234381
Lengdegrad 10.448835 

SKIPATRULJE: +47 40 40 15 00

Generell informasjon, tlf. 07080. Fra utlandet ring +47 612 49 000

Du får 6 valg (Press 9 for English menu)

#1 - Hafjell Kvitfjell Booking
#2 - Hafjell Alpinsenter
#3 - Kvitfjell Alpinanlegg
#4 - Hafjell Skiskole
#5 - Kvitfjell Skiskole, Skiutleie & Sport
#6 - Gudbrandsgard Hotell Kvitfjell

Diverse kontaktopplysninger

Hafjell Alpinsenter/Hafjell Bike Park tlf. 07080 (+47 612 49 000)
Hafjell Alpinsenter - [email protected]
Salg og marked -  [email protected]
Heiskort Hafjell - [email protected]
Overnatting - [email protected]
Hafjell Skiskole - [email protected]
Hafjell Skiutleie - [email protected]
Hafjell Bike Park - [email protected]
Hafjell Kvitfjell Booking - [email protected]/Tlf: +47 61 24 90 00

Kontaktpersoner

Odd Stensrud
Daglig leder, Alpinco
E-post: [email protected]

Camilla Reinemo Fjellvang
Markedsansvarlig Hafjell, Alpinco
E-post: camilla@alpinco.no

Viktige nummer

Legevakt dagtid
Tlf: +47 61 24 71 00  

Legevakt etter kl. 15.00 
Tlf: +47 61 25 14 50  

Brannvakt
Tlf: 110  

Politi
Tlf: 112  

Ambulanse
Tlf: 113

Annet

Drosje/Taxi
Tlf: +47 06565  

Turistkontor
Tlf:+47 61 28 98 00
http://www.lillehammer.com
[email protected]

Øyer Kommune
http://www.oyer.kommune.no/

Lillehammer kommune
http://www.lillehammer.kommune.no/