about hafjell

Om Hafjell

Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Du slipper å velge mellom familieferie og rå skikjøring. Her finner du begge deler.

Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Hafjell Alpinsenter ble bygget sommeren/høsten 1988 for å understreke seriøsiteten i Lillehammers søknad om å få arrangere de 17. Olympiske Vinterleker på Lillehammer. 15. september 1988, ble Lillehammer tildelt De Olympiske Vinterlekene i 1994.

Hafjells alpinhistorie strekker seg imidlertid tilbake helt til 1930-tallet, og allerede i 1939 ble det arrangert internasjonalt studentmesterskap i utfor. Traséen hadde startpunkt i dagens toppområde og målområde nede ved dagens bunnstasjon. I 1958 ble det arrangert NM i utfor i samme trasé. I forbindelse med OL i 1994 ble det gjennomført arbeider både av permanent og provisorisk art i forbindelse med bygninger, starthus, målhus, kabling for TV-overføring, tidtagning etc. I dag er Hafjell Norges 3. største alpinanlegg og er i stadig utvikling.

Snøsikkert i Hafjell

Med beliggenhet i Gudbrandsdalen faller snøen ofte tidlig og jevnlig i Hafjell, noe som er viktig for å gi skigjester den beste opplevelsen gjennom hele sesongen. For å sikre snøforholdene har Hafjell over 180 snøkanoner som pøser ut 6 lastebillass i minuttet, kombinasjonen av nysnø og kunstsnø gir en god såle og bakker slik vi vil ha dem. Hafjells snøanlegg dekker hele 90 % av hele anlegget.

Sommer i Hafjell

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 19 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 km. Sommertilbudet har gradvis utviklet seg de siste 20 årene, og de første ildsjelene startet å bygge løyper tidlig på 2000-tallet. Nå har vi et fullverdig sykkeltilbud, med sykkelutleie, guiding, flere sommeråpne restauranter samt gondolen og stolheis 2 som sommerstid. Les mer om åpningstider sommer.

 

Raskt og tilgjengelig

Hafjell ligger drøye to timers kjøring fra Oslo via E6 - en komfortabel og trygg motorvei hvor trafikken flyter godt. Knapt et annet skianlegg i Norge har bedre tilgjengelighet eller lettere reisevei enn Hafjell, som ligger godt synlig fra E6. Du kan også kjøre kollektivt med tog via Oslo Lufthavn. Toget stopper i Lillehammer med korresponderende buss til Hafjell Alpinsenter.

KIDS Hafjell – vi tar barna på alvor!

Hafjell har til sammen tre familieområder hvor skilek og ulike aktiviteter for barna er i fokus. Knerten, Gondoltoppen og Gaia.  Det er i disse områdene hvor barna kan møte Hafjells maskot, Isa og være med på morsomme aktiviteter og arrangementer. I alle våre familieområder er det tillatt å bruke akebrett og kjelker.

1.     Isas Gondoltoppen: Gondoltoppen er et familieområde som ligger rett ved gondolavstigningen. Et flott samlingspunkt og et eldorado for hele familien oppe på fjellet. I tillegg finnes det en varmestue med mulighet for å kjøpe varme drikker og grille medbrakt. Her ligger alt til rette for en uforglemmelig skiopplevelse. Gondoltoppen favner hele området og inneholder følgende:
 

  • Familieområde Favn: Et rullebånd med en bred og veldig slak bakke med forskjellige morsomme elementer som passer de minste. Dette er uten tvil vår slakeste løype.
  • Familieområde Frontyard: Passer perfekt for barn og nybegynnere. Bakken her har litt brattere helling enn Favn, og fungerer som en god videreføring av Favn. Her er båndheis og skålheis. Skålheisen tar deg opp på neste nivå med en brattere barnebakke. Det er også en Minicross som skal være miniatyrutgaven av vår store Helly Hansen Skicross, men beregnet på barn. I dette familieområdet er det også elementer som byr til skilek og mestring. Rett ved siden av bakken ligger varmestua med tilhørende grill og toaletter.
  • Audi Ski Run: Vi tar tiden og filmer deg mens du suser forbi portene! Konkurrer med venner og familie om best tid. Film kan sees på skiline.cc. Her er heis som går parallelt med bakken så du kan kjøre om igjen, og om igjen!
  • Isas skogsløyper: Ta Moseterheisen helt til topps og du kan kjøre en lang skogsløype laget spesielt for barn. Bred og fin, men samtidig lun innimellom trærne og morsomme elementer. Vi har også Isas hytteløype som du lett kommer deg inn i om du tar Hafjell 360 opp og følger løype nr. 1, Nyseterløypa.
  • Blåparken Backyard: En park som passer like godt til en nybegynner som en avansert parkkjører. Her er det moro for alle. Hopplinjer i blått og rødt nivå, samt railer og bokser. Parken designes og utformes for parkkjørere (Mainpark er for de som ønsker enda større utfordringer). Parken er også åpen for kveldskjøring, hver tirs-tors frem til kl. 20:00.

2.     Gaiastova: Vårt familieområde nærmest Hafjelltoppen! Rett ved Gaiastova og med gratis skålheis – hele sesongen (man trenger ikke en gang Axesskort)! Skålheis i midten av en bred bakke, med skilek mellom slalåmporter og kuler på ene siden og ren bakke på andre siden. Det er to grillboder med varme, elektriske griller som også er gratis. Toalett og andre fasiliteter inne på Gaiastova.

3.     Knerten: Sentralt beliggenhet i bunn av Hafjell. Knerten består av Knerten og Familebakken med to tilhørende skålheiser. Knerten er en mindre bakke enn Familieheisen, men begge passer barn og nybegynnere. Morsomme elementer som byr på skilek og mestring samt samlingspunktet for Hafjell Skiskole. Skiskolen har også et eget lite område med båndheis for skiskolens yngste elever. Også her er det grillbu med varm grill tilgjengelig.

Gondolen til fjells

Gondolen tar deg raskt og komfortabelt opp til Hafjells midtpunkt og satsningsområde, Favn/Gondoltoppen. Her kan barna boltre seg selv uten ski på beina. Gondolen gjør det mulig å ta med både barnevogn, rullestol og hund. Her finner du moderne leiligheter på Favn, Skiutleie, restauranter, kafé, toalettanlegg, familieområder, varmestue og ikke minst Hafjell 360 - heisen som tar deg helt til topps!

Skulle sulten melde seg ligger Skavlen, strategisk til ved Gondolen. Restaurant Favn rett ved barneområdet og Sætra fungerer som en kiosk med et enklere tilbud. Vi har mange andre fantastiske spisesteder i Hafjell, som ligger andre steder enn rundt Gondoltoppen. Les mer om vårt tilbud her.

Park for alle nivåer

I Hafjell er det parktilbud med god plass, og utfordringer på alle nivåer. Prøv hopp for første gang i Frontyard for Kids, eller lek deg i blåparken ”Backyard” med mellomstore hopp, bokser og rails. Kjør vår lange, kule Helly Hansen Skicross og konkurrer med venner og familie. For de aller tøffeste er terrengparken ”Mainpark” den perfekte lekeplass. Parken i Hafjell er kåret både til Norges beste park og en av verdens ti beste parker av internasjonale medier. I dag trener fremtidens ski- og snowboardstjerner her. Både nasjonale og internasjonale arrangementer finner sted i Hafjellparken.

Blåparken Backyard er også åpen på kveldskjøring.

Allsidige Hafjell

Kombinasjonen av god skikjøring, spennende utfordringer, deilig mat og nærheten til Lillehammer, er trolig det som har gjort at Hafjell er et av Skandinavias mest populære steder å legge skiferien. Likevel er det sjelden trangt i bakken. Her finnes et stort utvalg av bakker, både i ferdighetsnivå og utforming. Her er de brede carvingbakkene, de spennende bakkene gjennom skogen og de naturskjønne bakkene med utsikt innover Gudbrandsdalen og fjellriket så langt øyet ser.

Kom og opplev Hafjell sammen!