skikjøring i Hafjell
skikjøring i Hafjell

Om Hafjell

Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Du slipper å velge mellom familieferie og rå skikjøring. Her finner du begge deler.

Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Hafjell Alpinsenter ble bygget sommeren/høsten 1988 for å understreke seriøsiteten i Lillehammers søknad om å få arrangere de 17. Olympiske Vinterleker på Lillehammer. 15. september 1988, ble Lillehammer tildelt De Olympiske Vinterlekene i 1994.

Hafjells alpinhistorie strekker seg imidlertid tilbake helt til 1930-tallet, og allerede i 1939 ble det arrangert internasjonalt studentmesterskap i utfor. Traséen hadde startpunkt i dagens toppområde og målområde nede ved dagens bunnstasjon. I 1958 ble det arrangert NM i utfor i samme trasé. I forbindelse med OL i 1994 ble det gjennomført arbeider både av permanent og provisorisk art i forbindelse med bygninger, starthus, målhus, kabling for TV-overføring, tidtagning etc. I dag er Hafjell Norges 3. største alpinanlegg og er i stadig utvikling.


Snøsikkert i Hafjell

Med beliggenhet i Gudbrandsdalen faller snøen ofte tidlig og jevnlig i Hafjell, noe som er viktig for å gi skigjester den beste opplevelsen gjennom hele sesongen. For å sikre snøforholdene har Hafjell over 180 snøkanoner som pøser ut 6 lastebillass i minuttet, kombinasjonen av nysnø og kunstsnø gir en god såle og bakker slik vi vil ha dem. Hafjells snøanlegg dekker hele 90 % av hele anlegget.


Raskt og tilgjengelig

Hafjell ligger drøye to timers kjøring fra Oslo via E6 - en komfortabel og trygg motorvei hvor trafikken flyter godt. Knapt et annet skianlegg i Norge har bedre tilgjengelighet eller lettere reisevei enn Hafjell, som ligger godt synlig fra E6. Du kan også kjøre kollektivt med tog via Oslo Lufthavn. Toget stopper i Lillehammer med korresponderende buss til Hafjell Alpinsenter.


Barnas Hafjell

Hafjell har til sammen tre familieområder hvor skilek og ulike aktiviteter for barna er i fokus. Det tredje og nye barneområdet KIDS Gaia er lokalisert ved Gaiaheisen med umiddelbar nærhet til Gaiastova og parkeringsplassen. Her kan hele familien kose seg i bakken, med grillbuer (ta med grillmat - vi holder grillen varm) og skilek. Det beste av alt? Familieområdet er helt gratis!

Rett ved avstigning av gondolen og på Mosetertoppen har vi hele familiens samlingspunkt, KIDS Mosetertoppen. Frontyard for Kids med båndheis og skålheis for de aller minste hvor barna kan prøve parkelementer for første gang, Audi Skimovie hvor du kan prøve å kjøre slalåm med tidtaking og video eller blåparken Backyard for de litt eldre barna som vil kjøre park.

Nederst i anlegget ligger enda et flott barneområde, KIDS Knerten, med flere flate, brede løyper som passer perfekt for nybegynnere. Dette er møteplassen for skiskolen og området er derfor godt tilrettelagt med heiser og bakker med utfordringer for de aller minste. Sving mellom myke figurer i skiskolens egen slalåmløype.


Gondolen til fjells

Gondolen tar deg raskt og komfortabelt opp til Hafjell's andre barneområde og midtpunktet, Mosetertoppen. Her kan barna boltre seg selv uten ski på beina. Gondolen gjør det mulig å ta med både barnevogn, rullestol og hund. På Mosetertoppen ligger barneområdet, KIDS Frontyard, lett tilgjengelig. Her kan hele familien kose seg i en brede bakker med små hopp og morsomme slalåmporter tilpasset de aller minste. Kjør ned på ski og ta båndheisen opp igjen. Trengs en større utfordring, tar du skålheisen opp og prøver skogsløypen. Midt i området ligger en varmestue hvor du kan få tilbake varmen.

På Mosetertoppen finnes også Skimovie, en slalåmløype med ekte startport, tidtaking og filming. Her kan du være alpinstjerne for en dag – utfordre familie og venner, og dele filmene direkte på Facebook.

Skulle sulten melde seg ligger Hafjell's kulinariske flaggskip, Skavlen, strategisk til ved Gondolen. Deilige, italienske pizzaer, møre lammeskanker, og fjellets uimotståelige kanelboller. Skavlen er for øvrig bare ett av flere spennende spisesteder i skianlegget.


Park for alle nivåer

I Hafjell er det parktilbud med god plass, og utfordringer på alle nivåer. Prøv hopp for første gang i Frontyard for Kids, eller lek deg i blåparken ”Backyard” med mellomstore hopp, bokser og railer. Kjør på railer og bokser i Railgarden som leder inn i hovedparken. For de aller tøffeste er terrengparken ”Mainpark” den perfekte lekeplass. Hva med å prøvekjøre parkens skicross?

Parken i Hafjell er kåret både til Norges beste park og en av verdens ti beste parker av internasjonale medier. I dag trener fremtidens ski- og snowboardstjerner her. Både nasjonale og internasjonale arrangementer finner sted i Hafjellparken.

Nytt for sesongen er at Hafjell satser mer på kveldskjøring, og derfor ønsker vi også alle parkkjørere velkomne til blåparken Backyard som får lys.


Allsidige Hafjell

Kombinasjonen av god skikjøring, spennende utfordringer, deilig mat og nærheten til byen er trolig det som har gjort at Hafjell er et av Skandinavias mest populære steder å legge skiferien. Likevel er det sjelden trangt i bakken. Her finnes et stort utvalg av bakker, både i ferdighetsnivå og utforming. Her er de brede carvingbakkene, de spennende bakkene gjennom skogen og de naturskjønne bakkene med utsikt innover Gudbrandsdalen og fjellriket så langt øyet ser.

Kom og opplev Hafjell sammen!