Bli kjent med Hafjells maskot, Isa!

Hafjells maskot, Isa, gleder seg til å møte alle skiglade barn i vinter. Hun er en leken, rampete liten skapning som suser nedover bakkene.

Du kan møte Isa rundt om i anlegget eller bli med på en av hennes aktiviteter. 

Historien om Isa

En gang for lenge lenge siden ble det født en liten fjellvette i Hafjell. Når menneskene bestemte seg for å stå på ski her til fjells visste de ikke at det allerede bodde en liten fjellvette her. Vet du hva en fjellvette er? Det er fjellets egne små troll, og akkurat denne lille fjellvetten fikk navnet Isa.

Isa bor i en hytte oppe i fjellet og du skal vite at det var ikke enkelt for menneskene å oppdage henne der hun spratt mellom trær og snøhauger og kikket på alle som sto på ski.

Isa ble mer og mer nysgjerrig, spesielt på alle barna som lekte i løypene. I dag er hun så modig at du rett som det er kan se henne suse forbi. Du har kanskje allerede sett henne?

Isa er veldig snill og blid. Hun er opptatt av at alle skal ha det bra, men hun kan faktisk også være ganske rampete og litt rotete. Noen ganger hender det man finner tingene hennes både i Skogsløypa og i Fjellløypa eller ved barneheisen. Skjerfet hennes kan henge i et tre mens staven kan ligge oppe på taket på heisbua. Og plutselig henger Isas briller i et grantre! Isa liker å pønske ut rampestreker, så hvis en heis stopper, noen napper deg litt i lua eller du plutselig detter i løypa, kan du være ganske sikker på at Isa har en finger med i spillet.

 

 

 

 

Hun er veldig glad for at barna har kommet til Hafjell, hun har fått så mange nye venner som hun kan danse og stå på ski med. Isa liker oppmerksomhet og vil veldig gjerne ha en klem eller to. Hun vil gjerne tulle litt med deg også! 

Men like fort som Isa kommer for å leke forsvinner hun på skiene sine igjen. Hun har nemlig et oppdrag hun må utføre hver dag og det er å finne snødiamanter som ligger gjemt rundt i fjellet. Snødiamantene bruker Isa for å hjelpe til så det blir masse snø.

Hvis du ser nøye opp på fjellet når det er mørkt ute så kan du se hvordan det lyser skinnende snøstøv som daler nedover Hafjell. Det er alle snødiamantene som Isa har funnet.

Det ingen vet er at for lenge siden da Isa fortsatt bodde langt inn i fjellet og det ikke var bygget skiløyper her, hadde hun hytta si full av snødiamanter i forskjellige farger. De var blå, røde, grønne og sorte.

En dag kom det en voldsom storm og alle diamantene ble spredd utover fjellet. Så nå må Isa prøve å finne dem. Isa finner nye diamanter hver dag, men som du vet er hun litt rotete og glemmer ofte hvor hun har lagt de, derfor trenger hun din hjelp. Kan du å hjelpe Isa med å finne diamantene?