Youtube video image

Hafjell - et eldorado for sykling!

Hafjell tilbyr fantastiske muligheter for alle typer sykling. Her kan du lese om de uendelige sykkelmulighetene i bikepark, på sti og grus, på asfalt eller i pumptrack.

sykkel

Hafjell Bike Park

Downhillsykling i Hafjell er en morsom aktivitet utenom det vanlige, og passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. 

Konseptet går ut på å bruke skiheisene for transport opp, og så kose seg nedover bakkene på samme måte som når man står på ski eller brett om vinteren. Våre 19 spesialbygde løyper slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Løypene er rangert fra grønn til sort vanskelighetsgrad, hvor grønn er det letteste, og sort er for de mer drevne syklistene.

Vi anbefaler å bruke en downhillsykkel, men alle terrengsykler med demping og gode skivebremser kan fint benytte seg av våre løyper.

Hafjell Bike Park er åpent hver helg hele sommeren og hver dag i Juli. Se detaljerte åpningstider.

 

Stisykling på Øyerfjellet

Deilige flytstier, tekniske stier, grusveier, seterveier, over fjell og ned fra fjell - på Øyerfjellet er mulighetene mange!

Det finnes utallige muligheter for din sykkeltur på Øyerfjellet, enten du ønsker en kort og enkel tur, eller en litt lengre og vanskeligere tur. Eller en kombinasjon av dette. Her en noen turforslag som passer på sykkel, eller du kan spørre oss i våre sykkelutleie for tips.

Det går fint an å sykle på hvilken som helst sykkel på Øyerfjellet, men om du ønsker en tur som går på litt mer tekniske stier, vil vi anbefale på det sterkeste å bruke en fulldempet stisykkel. I Favn sykkelutleie leier vi ut sykler til store og små. Terrengsykler, stisykler, El-sykler, og barnesykler kan leies her. Spør oss om hva som passer ditt bruk og vi er behjelpelige med størrelser.

 

Stiisykkel

Pumptrack kids

Pumptrack

En pumptrack er en bølgende sykkelbane med kombinasjon av dumper og svinger. I en slik sykkelbane skaper du fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser - derav navnet "Pumptrack".

Store pumptracken i Hafjell er lokalisert på Gondoltoppen. Her kan du ta med din egen sykkel og prøve og det finnes også sykler å leie på FAVN sykkelutleie. Sykle i en pumptrack er morsomt i alle aldre og man trener i tillegg balanse og kondis - dessuten gir det stor mestringsfølelse ved å klare å få opp farten uten å tråkke rundt.

Det er også en mindre Pumptrack ved siden av Øyer Ungdomsskole (rett over veien fra Alpinsenteret) og laget på bestilling av skolen. Området er gratis og åpent for alle.

 

Landeveissykling i Gudbrandsdalen

Er du glad i å sykle på veier fremfor stier og fjell, så er Hafjell og resten av Gudbrandsdalen et mekka for landeveissyklister.

Det er utallige muligheter å velge mellom, enten man skal ut på langtur eller bare en rask treningsøkt. Velge flate traseer, eller smale, snirklete bakker for å få opp pulsen skikkelig. 

Tour of Norway har blitt arrangert i Lillehammer og Gudbrandsdalen flere ganger. Sykkeltalentet Edvald Boasson Hagen kommer fra regionen og det er et svært aktiv miljø for landeveisykling i Lillehammer og omeng.

Se turforslag

Landeveisykkel

Gondolen

Gondolen

Gondolen i Hafjell transporterer både deg og sykkelen trygt og komfortabelt opp 568 høydemeter på 10 minutter.

Avstigningen er på Gondoltoppen og fungerer som et samlingspunkt for syklister, turgåere og de som ønsker seg en kaffe og kanelbolle på kafeen, Skavlen. Det er mange turmuligheter med utgangspunkt i Gondoltoppen som passer både til fots som på sykkel.

Kjøp gondolbilletter her

Det er også mulighet til å ta med barnevogn, hund og rullestol i Gondolen. Billetter kjøpes online eller i vår app.

 

Lei sykkel i Hafjell Bike Shop

Downhillsykkel? Stisykkel? El-sykkel? Uansett hva du trenger, har vi Scott-sykler av høy kvalitet for store og små, klare for flotte sykkelopplevelser.

I vår online booking kan du bestille sykkel til deg selv og hele reisefølget, og sykkelen står klar ved ankomst. Anbefalt aldersgrense for downhillsykling hos oss er 8 år, men det er opp til foresatte å vurdere barnets ferdigheter og løypevalg. Våre grønne løyper passer også fint for mindre barn. Hjelm og beskyttelsesutstyr er inkludert i alle bestillinger.

Ta kontakt på [email protected] for leie av terrengsykler utenom heisenes åpningstid, øvrige spørsmål, instruktør- eller gruppebestillinger.

 

sykkel

Trenger du overnatting til din sykkelferie?

Bestill hytte eller leilighet gjennom HafjellKvitfjell Booking, og bo i hjertet av Hafjells aktiviteter. Bestill online eller kontakt oss direkte på (+47) 61 24 90 00 eller [email protected].