vinterferie i Hafjell

FAQ

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene dere stiller oss. Er det noe som mangler eller dere mener vi bør ta med, gi oss et pip på [email protected]

Strøm

- Strømmen er dyr nå, kommer dere til å måtte stenge anlegget?

I Alpinco har vi sikret innkjøp av strøm for hele kommende sesong hos en landsdekkende og seriøs aktør. Snøproduksjon og heisdrift er derfor sikret innenfor fornuftige rammer. Vi rår selvsagt ikke over vind og vær, men skisesongen 22/23 blir slik dere kjenner den som før pandemien, med full drift og stabile åpningstider.

Les mer

Heiskort

- Kan vi kjøpe heiskortene våre i anlegget hos dere?

Vi anbefaler alle å kjøpe kort online. Det er rimeligere, og dere sparer tid på å ikke stå i kø. Dere kan kjøpe heiskort under:

Kjøp heiskort her

- Kan jeg bruke et gammelt heiskort og fylle på?

Ja, så lenge kortet har et WTP-nummer bak og kortet er et AXESS-kort, kan det brukes igjen. Velg "Fyll på WTP-kort" i handlekurven. Les mer om kjøp av heiskort her

- Kan jeg fylle på 0-6 år på et eksisterende heiskort?

Skal du kjøpe dette alene må det kjøpes sammen med et nytt Axess/WTP-kort. Man kan ikke fylle på 0-6 år på et eksisterende kort man har online uten andre kort i bestillingen. Dette da kjøp i kr 0,- ikke er mulig. Les mer om kjøp av heiskort her

- Kan jeg kjøpe et kort med valgfri dag i sesong?

Ja, men disse ligger ikke i onlinebutikken, så disse kortene må kjøpes i luken. Les mer om kjøp av heiskort her

- Jeg har fylt på kort online / Jeg har kjøpt en nytt kort online. Må de aktiveres før jeg kan bruke de?

Nei, bare gå i heisen og kortet aktiveres i heiskortleseren. 
Les mer om kjøp av heiskort her

- Jeg har kjøpt nytt kort online, hvor henter jeg det?

Da har du fått en bekreftelse på mail med en QR-kode du scanner i pick-up boksene ute foran Velkomstsenteren på Skitorget i Hafjell eller på Gaia. Her får du da ut kortet/-ene dine.

- Hvordan kjøper man heiskort?

Heiskort kan dere kjøpe online, nytt eller fylle på et eksisterende kort. Dersom dere skal kjøpe nytt velger dere "Nytt WTP-kort" i rullegardinen. Om dere skal fylle på et eksisterende kort velger dere "Fyll på WTP". Deretter kan dere fylle inn WTP-koden bak på kortet der det står WTP-kode. Dere kan også scanne QR-koden bak på skikortet ved hjelp av kamera på telefonen. Da fyller den inn WTP-koden selv. Vi har også en app tilgjengelig der man kan kjøpe alle typer heiskort (ikke sesongkort). Appen heter HafjellKvitfjell (last ned her for iOS/last ned her for Android). Fortsatt usikker? Se denne siden for hjelp til å kjøpe heiskort på nett.

- Jeg har kjøpt heiskort på en gitt dag, men ser det er meldt dårlig vær. Kan jeg få refundert kortet?

Vi refunderer ubrukte kort kun ved sykdom/Covid, mot legeerklæring senest én dag før. Ta kontakt på epost til [email protected] ved slike henvendeseler.

- Vi har vært i Hafjell på ski, men flere av heisene måtte stenge på grunn av dårlig vær eller tekniske problemer. Får vi refundert kortet/-ene?

Dette kommer helt an på hvor mange av heisene som stenger og hvor lenge. Det er egne refusjonsregler for driftsavbrudd i anlegget som du kan lese mer om i våre salgsbetingelser her.

- Fungerer heiskortet i Kvitfjell også?

Ja, det gjør det. Du kan velge selv hvor du vil stå på ski, om du vil stå hele dagen i Hafjell eller ta halve dagen i Kvitfjell. Kjøper du flerdagerskort kan disse fordeles utover de to fjellene.

Slik kommer du deg til Kvitfjell (buss, tog, bil)

- Funker sesongkort også på kveldskjøring?

Ja. Sesongkortet kan brukes på dag og kveld.

- Har dere egne priser for ledsager?

Ja, det har vi. Dere får 20% på heiskort ved å henvende dere i luken ved fremvisning av ledsagerbevis og fremmøte av både ledsager og innehaver av ledsagerbeviset. 

Heiser

- Kan vi ta med oss barnevogn i gondolen?

Ja, det er fint plass til barnevogn i gondolen. 

- Kan vi ta med hund i gondolen?

Ja, det kan man.

- Kan man ta gondolen med rullestol?

Ja, det kan man.

- Hvorfor er det ulike åpningstider på heisene?

Det er ulike tidspunkt på heiser nede i bunn av anlegget og oppe i toppen. Dette skyldes flere ting, blant annet lys i anlegget. Vi åpner senere før januar på grunn av behovet for belysning enn det vi gjør etter januar. Så dette er av praktiske hensyn, først og fremst. Se våre åpningstider her.

- Kan vi ta gondolen til Gondoltoppen/Favn og videre til toppen av Hafjell dersom vi kun vil gå langrenn?

Ja, da kan dere kjøpe en enkeltbillett med gondolen og en for Hafjell 360. Denne kan dere kjøpe i luken nede på Skitorget. Til info inkluderer én enkeltbillett med gondolen også Moseterheisen.

- Er det gratis å ta gondolen ned igjen i bunn av anlegget?

Ja, det er det. Dere trenger ikke billett for dette. 

- Trenger man heiskort for å kjøre i barnebakken/Knerten i bunn av anlegget, Kids Favn eller på Kids Gaia?

Knerten, som ligger nederst i Hafjell Alpinsenter, trenger man heiskort for å kjøre i. Mens de andre båndheisene på Gondoltoppen/Favn og Gaia er gratis. Crossheisen på Moseter er også gratis å kjøre.

- Hvor mange heiser har dere totalt i Hafjell Alpinsenter?

Vi har 1 gondol og 18 heiser. De 18 heisene er fordelt slik; 4 stolheiser, 5 T-kroker, 6 tallerkenheiser og 3 rullebånd.

- Hvor lang tid tar de ulike heisene?

Vi refererer ofte til tider på de største heisene som tar dere til fjells. Følgende tider viser estimert antall minutter dersom heisene kjører den hastigheten vi normalt drifter på. 

Gondolen: 9 minutter og 13 sekunder
Hafjellheis 1: 6 minutter og 9 sekunder
Hafjellheis 2: 6 minutter og 7 sekunder
Hafjell 360: 7 minutter og 30 sekunder
 

Parkering

- Koster det noe å parkere hos dere?

Nei. Det er gratis å parkere i anlegget.

- Bør vi være tidlig ute for å få plass?

På de største helligdagene kan det lønne seg å komme tidlig, men stort sett er det alltid plass. Parkeringsplassene nede i bunn av anlegget har svært god kapasitet, og på de store dagene i vintersesongen vil det uansett være parkeringsvakter her som guider dere til ledig plass.

- Har dere ladepunkt for el-biler?

Ja, vi 6 stykk 2fase ladere (7kw) i bunn av anlegget like ved gondolen. Husk å ta med egen ladekabel da dette ikke henger på ladestasjonene fra før. Du lader enten ved bruk av App eller RFID-brikke som du har med. 

Skiskap

- Kan man leie skiskap hos dere, og hva koster det?

Ja, man kan leie skiskap hos oss på Skitorget. Dette kjøpes i billettluken, og prisen avhenger av hvor lenge du skal ha det, alt fra 1 dag til hele sesongen, og størrelsen på skapet. Man kan leie for enten 2-par ski eller 4 par. Du kan også leie en liten boks til oppbevaring av mindre gjenstander.

- Får man egne nøkler til skiskapet?

Det lades opp på heiskortet ditt, og åpnes/lukkes fra dette som et nøkkelkort.

- Hvor er skiskapene, og er de tilgjengelig hele døgnet?

Skiskapene er i gondolkjelleren og åpne fra 07.00-21.00 hver dag.

Løyper

- Hvor mange løyper er det totalt i Hafjell Alpinsenter?

Totalt er det 50 kilometer med alpinløyper i anlegget vårt. 13 grønne, 7 blå, 9 røde og 1 svart. (Noen røde løyper har svarte partier). Les fakta om Hafjell her

- Vi har små barn som ikke har kjørt mye ski, hvor bør vi begynne å kjøre i anlegget?

Ta gondolen opp til Gondoltoppen og Kids Favn som har 2 båndheiser, 2 brede og slake bakker som er perfekt for de uten mye erfaring. Her er det også elementer som byt til skilek. Båndheisen gjør at selv de aller minste kommer seg opp til topps. Her ligger også flere restauranter og en varmestue samt elektriske griller dere kan bruke. Det finnes også et barneområdet i bunn, Knerten, som også er veldig fint for nybegynnere og barn. Her er det kun skålheis og ikke båndheis, men også her finnes grillbu med benker.

- Når prepper dere løypene og hvor ofte?

Løypene preppes fra 17.00-08-30 dagen etter, sammenhengende. 

Park og barneområder

- Hvor mange parker har dere i Hafjell?

Det er totalt tre terrengparker i Hafjell Alpinsenter. En stor, Main Park, som ligger rett sør for Gondoltoppen og Favn. Vi har også to mindre parker for barn, Frontyard og Backyard som ligger på Gondoltoppen. Les mer om park i Hafjell her

- Hvor mange barneområder har dere i Hafjell?

Vi har ett barneområde nede på Skitorget i forbindelse med Hafjell Skiskole. Vi har også et ganske stort barneområde med flere båndheiser på Gondoltoppen og Favn, samt på Gaiastova (Kids Gaia). Disse områdene har båndheis/tunneler, barnefigurer og egne løyper. Les mer om våre barneområder her.

- Er det skogsløyper hos dere som er fine for barn?

Ja. Fra sesongen 21/22 har vi blant annet tre nye Isas skogsløyper. To av disse når man blant annet ved å ta Moseterheisen og følge skiltanvisningene fra toppen, samt en veldig fin løype som går under heistraseen til Hafjell 360, som heter Isas Hytteløype. Her ligger Isas hytte midt i skogen hvor man kan stoppe og ta en rast i bakken eller til og med møte på Isa.

Toalett, dusj og stellerom

- Hvor er det toaletter vi kan bruke i anlegget?

Det er toalett nede på Skitorget, i gondolkjelleren. Det er også et eget WC-bygg på Gondoltoppen rett ved avstigning til gondolen. Varmestuene i anlegget har også WC. Det er også toaletter man kan bruke på alle restauranter i hele anlegget. 

- Er det stellerom i anlegget?

På toalettene som tilhører Skavlen Restaurant på Gondoltoppen er det stellerom, det samme på Hafjell Pizza Skitorget. Det er også stellebord i WC-bygget på Mosetertoppen, samt i varmestuene i anlegget. 

- Er det dusjer man kan bruke i Hafjell?

Ja. Det er tre dusjer nede på Skitorget i gondolkjelleren. Disse er gratis å bruke. 

Varmestuer og griller

- Finnes det varmestuer hos dere?

Ja. Vi har to varmestuer. En nede rett over Hafjell Pizza Skitorget og ved siden av andre stolheis. Den andre ligger på Gondoltoppen like nedenfor Hafjell 360-heisen. Dette er den gamle Paviljongen som stod på Skavlen før. Begge disse varmestuene er gratis å bruke.

- Kan man spise medbrakt noe sted i bakken?

Ja, i alle varmestuer, samt gapahuker som er plassert rundt i anlegget. Det er kun på restaurantene det ikke er lov med medbrakt mat og drikke. 

- Er det griller vi kan bruke gratis i anlegget?

Ja, det er totalt seks grillplasser i anlegget. Ved Familieheisen, Paviljongen på Gondoltoppen, ved Gaiaheisen, Fjellheisen, en i krysningen mellom Nyseterløypa og Buåsløypa og en i svingen på løype 22, Bøygen.

WiFi

- Er det gratis internett hos dere?

Ja. Utenfor alle de store heisområdene, som på Skitorget, Gondoltoppen, Hafjell 360 og på Mellomstasjonen er det gratis trådløst nett dere kan bruke. 

Langrenn

- Hvor er langrennsløypene hos dere?

Disse kan dere nå allerede fra Gondoltoppen/Favn/avstigning av gondolen. Herfra går det lysløype til Mosetertoppen Skistadion og videre inn i Øyerfjellet. Dere kan lese mer om langrennsløypene i Øyerfjellet her. Når det gjelder hva som er kjørt og ikke, sjekk skisporet.no da det er Øyer Turskiløyper som kjører langrennsløypene i fjellet, ikke oss. Til info: Moseterheisen må brukes for å nå langrennssporene sesongen 21/22 på grunn av bygging av Favn. Kjøper dere enkelttur med gondolen for å gå langrenn er Moseterheisen inkludert i den prisen.

Drone

- Jeg ønsker å ta video/film med drone i anlegget, er det greit?

Vi anbefaler alle med slike spørsmål om å sjekke ut Luftfartstilsynet sine sider for korrekt informasjon om droneflyvning, https://luftfartstilsynet.no/droner/
Det er svært strenge regler for å fly med drone der folk ferdes, både av sikkerhetsmessige hensyn og personvern. På generelt grunnlag skal man unngå å fly over personer eller store folkemengder. Har du spesifikke forespørsler om dette, ta kontakt med [email protected]

Randonee, kjelkekjøring og One Foot/miniski

- Jeg vil gjerne gå randonee, er det greit at vi går i anlegget?

Nei. Det er strengt forbudt å gå randonee i anlegget, både i åpningstidene og utenom åpningstidene. Dette er av sikkerhetshensyn. Bakkene våre og anlegget er forbeholdt kjørende gjester, enten på snowboard eller ski, og det er derfor ikke tillatt å gå opp. Det er heller ikke tillatt etter stengetid da vi kjører prepp og tråkkemaskiner i bakker, noe som medfører en stor risiko for både dere og oss. Vi ber innstendig om at folk overholder disse reglene.

- Jeg kjører på en One Foot/miniski, er det greit å bruke det i anlegget deres?

Av sikkerhetsmessige hensyn ønsker vi kun folk på alpinski eller brett i anlegget, så her henviser vi folk med miniski til akebakken nederst i anlegget, og ikke der man må ferdes med heis. 

Bærekraft

- Hvordan jobber dere med bærekraft i destinasjonene?

Vi har jobbet ut en egen bærekraftstrategi for Alpinco. Dere kan lese mer om denne her.

Våre salgsbetingelser

Les våre salgsbetingelser 

Les retningslinjer for heiskortkjøp