Vandring i Hafjell

Vandring i Hafjell

Med Gondolen åpner det seg mange muligheter for vandring i Øyerfjellet. Korte turer til fots i området rundt Mosetertoppen, turer innover i fjellet, eller til Hafjelltoppen. Noen velger å ta Gondolen opp eller ned for å gå gjennom de mange hyttefeltene i Hafjell. Etter en fottur kan det smake med en matbit på Mosetertoppen, eller ved Skitorget.

Øyerfjellet omfatter fjellområder mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Totalareal ca. 430.000 dekar, av dette er ca. 200.000 dekar snaufjell. Øyerfjellet er kjent for sine vidder, flotte turterreng og de gode jakt- og fiskemulighetene. Øyer var i sin tid størst i Gudbrandsdalen på seterdrift, med mer enn 300 seterbruk i drift. Det finnes fremdeles en 30-talls setrer i drift i Øyerfjellet. Det finnes gode turkart for fjellet.

Storfossen

Familievennlig tur til Fossen

1,5 km tur i lett kupert terreng fra Mosetertoppen til Storfossen i Hafjell. Fin tur med barn, hvor man kan fortelle en historie underveis om hvem som skjuler seg bak fossen. 

Neveltoppen

Neveltoppen

Fin tur som tar utgangspunkt i parkeringsplassen ved Ilsetra. Følg Hundersetervegen opp til parkeringsplassen rett forbi Ilsetra. Dette er en enkel gåtur som passer for alle aldre. På Neveltoppen ligger en liten hytte med ovn og plass til 6-8 personer.  

Uksjøen

Enkel tur til Uksjøen

Kort tur på 1,5 km per vei til Uksjøen med utganspunkt fra Pellestova. Fin tur for familier hvor man kan nyte sola for dagen eller ta med telt og bli over. Her er det muligheter for både bading og fisking. 

Brånån

Brånån

Gå tur gjennom Fakkelmannen og få en fantastisk utsikt over bakkene i Hafjell. Turen tar ca 2 timer i et ganske bratt terreng, på vestsiden av Lågen. For å komme til det beste utsiktspunktet, følg merket sti ca 300 m nordover fra toppen.