Vandring i Hafjell

Med Gondolen åpner det seg mange muligheter for vandring i Øyerfjellet. Korte turer til fots i området rundt Gondoltoppen, turer innover i fjellet eller til Hafjelltoppen. Noen velger å ta Gondolen opp eller ned for å gå gjennom de mange hyttefeltene i Hafjell. Etter en fottur kan det smake med en matbit på Skavlen restaurant eller Sætra.

Øyerfjellet omfatter fjellområder mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Totalareal ca. 430.000 dekar, av dette er ca. 200.000 dekar snaufjell. Øyerfjellet er kjent for sine vidder, flotte turterreng og de gode jakt- og fiskemulighetene. Øyer var i sin tid størst i Gudbrandsdalen på seterdrift, med mer enn 300 seterbruk i drift. Det finnes fremdeles en 30-talls setrer i drift i Øyerfjellet. Det finnes gode turkart for fjellet.

Familievennlig tur til Fossen

1,5 km tur i lett kupert terreng fra Gondoltoppen til Storfossen i Hafjell. Fin tur med barn, hvor man kan fortelle en historie underveis om hvem som skjuler seg bak fossen. Ta det som en rundtur eller gå frem og tilbake for en kortere tur.

Se turbeskrivelse

Neveltoppen

Fin tur som tar utgangspunkt i parkeringsplassen ved Ilsetra. Følg Hundersetervegen opp til parkeringsplassen rett forbi Ilsetra. Dette er en enkel gåtur som passer for alle aldre. På Neveltoppen ligger en liten hytte med ovn og plass til 6-8 personer.  

Se turbeskrivelse

Enkel tur til Malmtjønn

Malmtjønn er et koselig vann kun 1,4 km unna Pellestova og er et perfekt turmål for barnefamilier. Det tar cirka 20 minutt gange i normalt tempo.

Turen ned til vannet går på fin sti og nede ved gapahuken ved Malmtjønn har Pellestova kanoer for leie, ta kontakt med resepsjonen for betaling av kano. Malmtjønn er et lite vann, men en gåtur hit og en padletur er supert for en liten utflukt.

Se turbeskrivelse Malmtjønn

Brånån

Gå tur gjennom Fakkelmannen og få en fantastisk utsikt over bakkene i Hafjell. Turen tar ca 2 timer i et ganske bratt terreng, på vestsiden av Lågen. For å komme til det beste utsiktspunktet, følg merket sti ca 300 m nordover fra toppen. 

Se turbeskrivelse