Slik vil den nye fjellandsbyen Favn Hafjell se ut.

Dette skal favne fjellfolket

MOSETERTOPPEN, ØYER Midt mellom slalomløyper og sykkelsvinger ligger alt klart for første spadetak i fjellandsbyen FAVN.


Den urbane fjellandsbyen er den store nysatsingen på Mosetertoppen i år. Med inspirasjon fra fjellandsbyer nedover i Europa, har arkitekten bak prosjektet jobbet frem et unik prosjekt.

Nærhet til fjellet

På cirka 800 meters høyde og med en utsikt kun et fjell kan by på, skal de nye leilighetene tilby direkte nærhet til alt fjellet har å by på. Lufta, lyngen, snøen, stiene og skiløypene. Det nye prosjektet skal bidra til at Hafjell blir ettertraktet helårsdestinasjon.

- Varme senger og lys i vinduene året rundt vil være med på å gi en bærekraftig drift av omkringliggende servicetilbud og gi liv og næring til fjellandsbyen gjennom hele året, sier Anders Buchardt i AB Invest.

Fase 1 av utbyggingen, Leilighetstunet, består av 27 innovative fritidsleiligheter over fire etasjer, i hovedsak fra 60 til 90 kvm. Ett av signaturelementene til Leilighetstunet er de karakteristiske vindusformene som ifølge utbyggerene skal gi vakkert lys, flott utsikt og unik romfølelse. 

- Bygningene er inspirert av tradisjonell byggeskikk, sier Buchardt.

De nye leilighetene er inspirert av nordisk tradisjonell byggeskikk.

Skiller seg ut

Favn Hafjell er et samarbeid mellom AB Invest og Alpinco. I prosjektet er også tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal og arkitekt Reiulf Ramstad viktige bidragsytere.

- Vi ønsket å gjenskape en fjellandsby med egen karakter – et sted du vil huske fordi det skiller seg ut fra alle andre steder. Det har arkitekt Reiulf Ramstad fått til, forteller tidligere toppalpinist Lund Svindal.

Leilighetstunet består av 27 leiligheter over fire etasjer. Hovedsak fra 60 til 90 kvm. Ett av signaturelementene til Leilighetstunet er de karakteristiske vindusformene. Både lyset inn vil bli en signatur, men også utsikten.

I fjellandsbyen Favn Hafjell planlegges det fasiliteter som restaurant, kafé/butikk, skiutleie og sportsbutikk. I tillegg skal folk som lar bilen stå hjemme - bli belønnet. De som reiser «grønt» med tog får 20% avslag på dagskort i alpinanlegget – mot fremvisning av togbilletten. 

Direkte tilgang til fjellet

Også daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, ser frem mot nysatsingen i fjellet.

- Det unike i skandinavisk sammenheng er at Favn ligger i fjellet, i snøen, og med direkte tilgang til et skieldorado for hele familien, sier han.

Han har også stor tro på at dette vil gjøre Hafjell som destinasjon, enda mer attraktiv.

- Utbyggingen inngår i et større «fjellprosjekt» i Hafjell, der utbyggingen av Hafjell 360* i 2018 var første etappe. Her finner du fritt utsyn i 360*, og et aktivitetstilbud i fjellet, hele året, for alle ferdighetsnivåer.

 

Leilighetene har flott utsikt ut i fjellet.