Favn Hafjell - det gode liv på Mosetertoppen

Ruvende på 800 meters høyde, med umiddelbar nærhet til alt fjellet har å by på, ligger en helt unik og enestående fjellandsby. Dette er stedet du bor dersom du ønsker å gå rett ut i alpinbakken, skli rett inn i sporet eller ta sykkelen fatt fra bakkeplan og rett ut i lyngen på sommerstid. Favn er ferdig til sesongstart 2021 og kan bookes allerede fra 16. november.

Favn - en fjellby ulikt noe annet
I hjertet av Hafjell – ved gondolens toppstasjon Mosetertoppen – vil du til sesongstart 2021 finne den nye fjellandsbyen Favn Hafjell. Her har arkitekt Reiulf Ramstad tegnet en urban fjellandsby med rot i tradisjonell nordisk byggetradisjon.

La bilen stå - her kan du gå til alt
Fra togstasjonen i Lillehammer er det en kort bussreise videre til Hafjell, og Gondolheisen gir deg en spektakulær siste etappe helt til toppen og Favn Hafjell. Velger du bilen, har du egen parkering tilknyttet tunet du bor på. Og det beste er at når du først er der, har du alt du trenger i umiddelbar nærhet; ski- og sykkelutleie, restauranter, kafeer og aktiviteter for store og små. La bilen stå parkert – enten hjemme eller på tunet.

På Favn bor du midt i fjellet med umiddelbar nærhet til aktiviteter for hele familien vinter og sommer. Du finner alpinbakken rett utenfor døren om vinteren, med familievennlige løyper og egne båndheiser for de minste. Om sommeren har du Hafjells nye pumptrack og downhillsykling i like umiddelbar nærhet.

BOOK FAVN HER!

 

Løypekart med Favn

 

En utsikt bare et fjell kan by på 

På 800-835 moh. ligger fritidsboligene høyt og fritt og i hovedsak vendt mot vest. Fra dette området kan blikket hvile mot Synnfjell, med den høyeste toppen Spåtind i sør og Gausdal vestfjell mot vest (den nye Langsua Nasjonalpark). Det er også flotte siktlinjer mot Jotunheimen mot vest/nord, før Skeikampen og Prestkampen i nord.

Målet med Favn Hafjell er at fjellandsbyen skal favne alle som elsker å være på fjellet hele året. Her skal man kunne senke skuldrene, roe pulsen eller være aktiv – store og små, alene eller sammen, med eller uten bil. Livet skal være gøy på Favn i Hafjell.

Rike naturopplevelser og aktiviteter rett utenfor døren
Hafjell er kjent for sitt aktivitetstilbud, med alpinbakker i særklasse og endeløst med skiløyper innover i fjellene. I sommerhalvåret byr området på mange tur- og sykkelløyper og fantastiske naturopplevelser. I lokalmiljøet kan du delta på kulturelle arrangementer og ikke minst nyte fortreffelig kortreist mat.

Fasiliteter på Favn

Fjellandsbyen Favn Hafjell
På Favn vil du ha nærhet til alt du trenger og ønsker. Egen restaurant, kafé/butikk, skiutleie, sportsbutikk og skigarderober.

Restauranthuset
Restauranthuset er et arkitektonisk særpreget bygg over to plan og vil ha godt med sitteplasser. Tilrettelagt for et unikt samlingspunkt – både på dagtid og kveldstid – skal man her kunne nyte en smakfull lunsj med gode venner, ha en hyggelig afterski etter dagens skikjøring, eller spise en god middag på kveldstid.

Kafé/butikk
Rett ved siden av Restauranthuset vil det komme en kafé. Her kan du sette deg ned for en kaffekopp, kakao til barna og dagens bakst, eller hente ferskt brød til frokost. Her vil du kunne supplere med det du måtte trenge gjennom hele ferieoppholdet. Et lite og hyggelig sted som vil bli et populært tilskudd til hele Mosetertoppen.

Favn

3D-Illustrasjon av Favn med flere planlagte bygg

Favn

 

Leilighetene 

Leilighetstunet består (i fase 1) av 27 fritidsleiligheter over fire etasjer med heisadkomst. Leilighetene er i hovedsak fra ca. 
62-88 kvm med 2 til 5 soverom. Ett av signaturelementene til leilighetstunet er de karakteristiske vindusformene som gir vakkert lys, flott utsikt og unik romfølelse.

Flere av leilighetene vil få balkong hvor de fine dagene kan nytes, og andre leiligheter vil få ”sit-in-vinduer”, som er brede vinduskarmer hvor du kan sitte komfortabelt og nyte utsikten - nesten som å være ute. Noen av front-/toppleilighetene vil få hemsløsning med TV-stue og to ekstra soverom. Disse leilighetene blir på ca. 117 m2.

Ski inn og ut

Bakkene
Fra Mosetertoppen har du alle muligheter innen rekkevidde. Du befinner deg midt i hjertet av alpinanlegget og bakkene, og fra her kan du fortsette videre til topps i vår 8-seters stolheis som tar deg til 1056 moh på Hafjelltoppen, eller videre ned til OL-løyper og familieområder i bunn. Hele skianlegget ligger solvendt og har gode snøforhold fra medio november til medio april.

Totalt tilbyr Hafjell 50 km med alpinløyper og er i dag Norges 3. største skianlegg – og fortsatt i utvikling! Parkeringsplass medfølger alle leiligheter.

Favn

 

Favn

 

Barneområder

Hafjell er kjent for sine barneområder, parker og aktiviteter for de minste i familien. Totalt er det tre KIDS familieområder og tre terrengparker. At bakkene er en familiefavoritt er ikke uten grunn. Mosetertoppen bugner av morsomme aktiviteter for barna, enten det er barnebakken med egne båndheiser for de minste, Diamantjakt med maskoten vår ISA, eller du har større barn som vil kjøre bokser og rails i Backyard-parken vår.

Flere dager i uken gjennom vinteren skjer det masse spennende for barna på Mosetertoppen, enten det er Junior Skipatrule, Familiesafari, Ansiktsmaling med ISA eller dere vil utfordre hverandre til ski movie race? Vi har nemlig en helt rå portløpe med tidtaker som ligger på Mosetertoppen.

Restauranter i nærheten

Skavlen
Skavlen Restaurant ligger nydelig plassert på ytterste punkt på Mosetertoppen. Restauranten er drevet av lokale eiere og er tuftet på gode matopplevelser. Menyen er enkel, men god, med fokus på ekte og hjemmelaget hamburger, gode råvarer og ikke minst, nystenkte kanelboller som bader i varm melis. Utsikten fra terrassen er uslåelig på en solrik og klar dag, for ikke å snakke om stemningen her en skjærtorsdag for store og små.

Sætra
Like utenfor Skavlen Restaurant ligger et arkitekttegnet lite hus kalt Sætra. Fra her kan du enkelt kjøpe deg noe godt å bite i eller noe å drikke i heisen. På sommeren forvandles denne plassen til Playa del Sætra med hengekøyer og aloha-stemning. Flere steder i bakken finner man grillstuer dersom man ønsker å ta med seg medbragt ut i bakken og nyte finværet midt mellom skog og snø.

 

Restaurant

 

Langrenn Hafjell

 

Langrenn fra dør til dør 

Langrenn fra dør til dør Her finner du løypenettet som Hafjell og Øyerfjellet har å by på praktisk talt rett utenfor døren. Det er totalt ca. 300 km med preparerte løyper for både klassisk og skøyting. Hele området i Øyerfjellet har et totalt løypenett på til sammen ca. 600 km. Uansett hvor du beveger deg på skiene dine er du omsluttet av vill og vakker natur.

Sommer

I den grønne sesongen sover alpinanlegget definitivt ikke! Her er det flere ting å ta seg til og bakkene yrer av liv, for ikke å snakke om toppene.

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling. Konseptet går ut på å bruke skiheisene for transport opp, og så sykle nedover bakkene på samme måte som når man står på ski eller brett om vinteren. Våre 18 spesialbygde løyper slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Downhill-løypene er rangert fra grønn til sort vanskelighetsgrad, hvor grønn er det letteste, og sort er for de mer drevne syklistene.

For de mindre barna, men så vel som alle, bygde vi i 2020 en helt ny og gedigen pumptrack på Mosetertoppen. Midt på området ligger denne store og asfalterte sykkelbanen som alle kan benytte seg av. Her kan du bruke alle slags sykler, og vi har også gratis utleie for de minste barna av sykler på stedet. Restaurantene, Skavlen og Sætra, er åpne under hele sommer og høstsesongen, så her står det ikke stille selv om snøen smelter.

Ellers i Øyerfjellet bugner det av turmulighet og fiskevann. Folkekjære Nevelfjell ligger bare et steinkast unna og er et førstevalg for lokale så vel som turister. Mange av de samme turmulighetene man finner i løypenettet om vinteren er lett tilgjengelig på sommer. Reinsvatn som ligger rett ved Pellestova og Ilsetra er flotte fiskevann, og vil man virkelig få napp tar man turen til Åsta med telt i sekken.

Det bør også nevnes at svært mange fjellsætrer har åpent om sommeren med dyrehold og gårdsdrift der man har utsalg av vafler og kaffe for tilreisende og besøkende. Populært for barn, hyggelig for voksne. 

Nærområdet

I Øyer sentrum finner du det aller meste du trenger. Her er dagligvareforettningene åpne hele uka, inkludert søndag, og på Kiwi i Øyer finner du både Vinmonopol og sportsbutikk. På Spar noen meter lenger sør ligger Spar med ferskvaredisk, apotek og en italiensk restaurant.

Kun et steinkast fra dagligvarebutikkene ligger Hafjell Hotell med tilhørende og svært populære Lilleputthammer og Lekeland. Kjører man i tillegg over elva, Lågen, ved Cirkle K kommer man til Hunderfossen Familiepark som svært mange kjenner til, Barnas Gård, Norsk Vegmuseum og den Olympiske Bob- og akebanen. Som man ser er det flust av aktiviteter i Hafjell og Øyer for hele familien.

15 minutters kjøretur lenger sør ligger Lillehammer sentrum for de som vil enten ha en bydag eller gå på kunstmuseum eller kino. På Lillehammer finner man både Maihaugen og Olympisk museum, samt handlegate og et større kjøpesenter. Her finner dere også Sats treningssenter, Spenst treningssenter og flere andre aktivitetstilbud som Escape Room og paintball.

Lyst å prøve andre skianlegg? Kun 40 minutters kjøring fra Hafjell ligger Kvitfjell, et av Alpincos andre skianlegg som sprer seg utover hele tre fjellsider og har virkelig mye å by på både for den erfarne skikjører, men også for resten av familiens alle aldre. Dessuten er Kvitfjell viden kjent for sin store matopplevelse i bakken! Verdt et besøk eller flere.