Restaurant Favn, Mosetertoppen.

Fra frokost til fest på Favn

HAFJELL, Snart står en restaurant med unik arkitektur, lokale råvarer fra Innlandet og en omfangsrik vinkjeller klar til åpning i Hafjell. Ikke rart restauranten allerede ringes ned av gjester som vil booke både bord og catering.


- Vi er helt overveldet! Dekketøy og møbler er ikke engang kommet i hus, men desember er allerede svært godt booket, både av gjester i restauranten og hyttegjester som har bestilt catering.

Det sier eier av Restaurant Favn, Christian Printz. 20. november er det offisiell åpning med testmiddag for en bråte mennesker innenfor restaurantverden, partnere og spesielt inviterte. Det blir den store generalprøven.

- Ja, da får vi se hvordan maten og smakene leverer til forventning, og hva vi må skru til, sier han.

Mer enn bare mat
Restaurant Favn er, som navnet indikerer, både en restaurant, men også så mye mer. I kjelleren finner man en omfangsrik vinkjeller, et chambre separee og i øverste etasje: vin- og cocktailbar. Arktitekturen er unik, lik leilighetene, i særpreget som Favn har fått. Vinduene som stikker ut er noe av særpreget på bygget.

- Disse sitteplassene vil gi en helt spesiell utsikt utover bakker og fjell, mot Gudbrandsdalslågen og så langt øyet kan se. Det er virkelig noe eget og skiller seg helt klart ut, sier markedssjef i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Arkitektonisk uttrykk, Restaurant Favn.
VINDUPLASS: Fra her vil man kunne se det meste, både bakker og Gudbrandsdalen. Foto: Restaurant Favn.

Frokost til fest
Vegg i vegg, omtrent, ligger Cafeen, den som potensielt skal ta unna alle de gjestene som kun vil inn for å ta seg en enkel lunsj, en digg kaffe og en fersk bolle.

- Vi har stor tro på konseptet vårt, at her skal alle få noe: lunsj, middag og fest, sier daglig leder, Caroline Liljeqvist

Før åpning er det mye som skal på stell. Surdeigene skal settes, vin skal kjøles til riktig temperatur, pizzaovner skal installeres og kjøtt skal bestilles.

- Så har vi kjøpt inn kassevis med eplemost laget av gule Gravestein-epler fra Braastad. Det er det vi kaller lokalt håndtverk på sitt aller beste, sier Printz.

Eplemost på Restaurant Favn.
EPLEMOST: Kortreiste råvarer og skikkelig håndtverk, sier eier av restauranten, Printz. Foto: Restaurant Favn.

Kjenner sine gjester
Fra før har Printz god erfaring med skigjesters behov og smak. Han har tidligere jobbet med matservering både i Sälen, Hemsedal og Norefjell. På sommersesongen driver han restaurant langs sjø og havkanten i Kragerø.

- Jeg kjenner godt til hva en skigjest har behov for av både mat og drikke, for ikke å snakke om stemning. Det føler jeg vi kommer til å levere bra på her på Favn, sier Printz.

Hva slags inntrykk vil du at folk skal sitte igjen med etter å ha besøkt dere?

- At de vil tilbake. At maten de fikk ikke var en smaksprøve, men et skikkelig måltid. Du går ikke herfra sulten, sier han.

Matopplevelser er viktig
Restaurant Favn har offisiell åpning 20. november, og vil være åpen i anleggets åpningstider, samt kveldstid. Totalt har de sitteplasser til 48 personer, med ytterligere 80 i vin- og cocktailbaren i andre etasje. Markedssjef i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum, gleder seg til den nye restauranten får åpne dørene.

- Matopplevelser er omtrent like viktig, for noen nesten viktigere, enn skiopplevelsen i seg selv. Den komplementerer helheten og skiferien, så vi gleder oss stort til dette. Restaurant Favn vil helt klart være med å løfte matopplevelsene i Hafjell Alpinsenter enda noen hakk og er helt i tråd med den utvikling vi har hatt på dette området de siste årene i anlegget, sier hun.

Restaurant Favn.
UTSYN: Restaurant Favn, med cafeen rett ved siden av, ligger enkelt til rett ved barnebakken og Frontyard på Mosetertoppen. Foto: Veslemøy Eineteig Wedum.