Gjenåpning Hafjell ski Norge

Gladsak og gjenåpning!

 

HAFJELL, Endelig kan vi med trygghet glede oss over å gå en helt normal vintersesong i møte – uten restriksjoner. Dermed ønsker vi deg og dine gjester velkommen til oss denne vinteren!


Regjeringen har i dag gitt klarsignal til full gjenåpning av Norge og alpinbransjen står mer enn klar til å ta imot skientusiaster fra alle land. Første fase av lettelser trer i kraft allerede 25. september.

Blant annet skrotes reglene om karantenehotell, stengte grenseoverganger skal åpne og innreisekarantene blir fjernet. Helt spesifikt blir innreiserestriksjonene, altså begrensningene på hvem som får lov til å komme inn i Norge, opphevet for EØS/Schengen og lilla land. Det betyr at EØS-borgere, personer fra andre land som er bosatt i EØS-området og personer som bor i Storbritannia og Sveits, kan komme inn til Norge. Innreiserestriksjonene oppheves også for personer som bor i lilla land, altså land utenfor EØS/Schengen som Folkehelseinstituttet (FHI) mener at kan ha noe mildere tiltak.

Hafjell gjenåpning ski Norge

Også for barn under 18 år blir innreisekarantenen fjernet. Det vil fortsatt være plikt om test på grensen for barn som kommer fra et område med karanteneplikt. I tillegg anbefales test etter tre døgn.

I tillegg fjernes Utenriksdepartementets globale reiseråd fra 1. oktober.

Før helgen ba bransjeforeningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner og NHO Reiseliv Regjeringen om en snarlig avklaring på karantene- og innreisereglene. Det er nå utlendingene booker, selv om de ikke kommer før til jul.

– Vi trengte en rask avklaring på innreise og karantenereglene foran vinteren. Nå har vi fått svarene vi håpet på. Grensene åpnes for våre viktige turistgrupper, sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen. – Nå kan vi planlegge for tilnærmet full drift. Vi kan berolige gjestene som har bestilt skiferie, starte kampanjer for å rekruttere nye gjester, og ikke minst kan vi ansette det antallet medarbeiderne vi trenger.

Dette er strålende nyheter ikke minst for oss og våre skianlegg, men også for alle dere internasjonale turoperatører som med dette trygt kan booke gjester på sin etterlengtede skiferie til våre destinasjoner!

Velkommen til oss denne vinteren!