Hafjell 360

Hafjell 360 har åpnet!

Den 1. desember 2018 gikk startskuddet for den nye stolheisen Hafjell 360. Heisen som går til det nye toppunktet i Hafjell (1059 m.o.h) er en varm opplevelse for skigjestene, heisen har vindboble og varme i setene! 

Den nye heisen har startpunkt på Mosetertoppen og går opp til det nye toppunktet Hafjell 360. Navnet kommer av den flotte utsikten man får når man kommer på toppen, med 360° utsikt over Gudbrandsdalen og fjellene rundt. Det var en glede å kunne lansere nyheten om Hafjell 360 forrige sesong og kort tid etter nyheten ble lansert, startet arbeidet med heis, løyper og snøanlegg på det nye skiområdet. Spaden ble satt i jorda rett etter sesongslutt i 2018 og har pågått gjennom hele sommeren og høsten.

Nå som heisen er ferdig og man har fått testet det nye skiområdet ser man endelig med egne øyne hvor stort dette er. Den nye heisen er en del av en større plan for utvikling av Hafjells familieprofil, som er viktig for satsingen mot det skandinaviske og europeiske markedet fremover. Det ligger et stort uforløst potensiale i fjellet, som vi nå tar første steg i å utvikle, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Sammen med den nye stolheisen har det blitt bygd 5 kilometer med nye løyper. Det øverste området i Hafjell har blitt mer populært med årene, noe som har ført til at belastningen på heisanlegget har blitt stor. "Utbyggingen løser de kapasitetsutfordringer anlegget står ovenfor. Med en 6-seter Expressheis som går helt til fjells vil skigjesten få en helt annen opplevelse, der det nye toppunktet i Hafjell gir mulighet til å nå hele løypenettet fra et og samme punkt", uttaler plassjef, Tommy Viken.

Vellykket sesongstart med dobbel feiring i Hafjell

Den 1. desember ble det pangstart for sesongen i Hafjell, det ble feiring av både Hafjells 30-års jubileum og åpning av den nye stolheisen Hafjell 360. Den nye heisen er tiårets største investering i anlegget med en kostnadsramme på nær 100 millioner kroner. Åpningsdagen ble en festdag på ski med aktiviteter for store og små, første tur i ny heis med vindboble og varme i setene og sesongens første runder på ski. Med positive tilbakemeldinger både på ny heis og løypeforhold er vi svært fornøyde med åpningen og gleder oss til nok en fin sesong på ski. 

Film fra åpningsfesten i Hafjell 

Video: Amund Meier

Åpningsfest i Hafjell from Hafjell Alpinsenter on Vimeo.