INTERESSERTE: De 115 barna fra 5-7. trinn på Solvang barneskole, fulgte spent med under sikkerhetsforedraget.

Hafjell med egen sikkerhetsdag for barnra

HAFJELL, Denne uka inviterte Hafjell 115 barn fra den lokale barneskolen til ski- og sikkerhetsdag. Pølser, foredrag med skiskolen og en solid opplæring i hvordan man skal kle seg smart, varmt og godt i fjellet.

Skivett, kunnskap om bekledning og hva man skal gjøre om uhellet først er ute. Dette var noen av temaene elevene fra Solvang barneskole i Øyer fikk foredrag om på sin skidag. 

Tettere på barna

Lenge har Hafjell hatt fokus på sosial bærekraft, og viser dette med å gi barneskoleelever i sine respektive kommuner, gratis sesongkort. En videreføring av denne satsingen er også å lære opp barna i klok skikjøring og smarte fjellvalg. Sammen med flere aktører i fjellet, inkludert samarbeidspartner Helly Hansen som stilte med mat til ungene, ble det lagt opp til informative matpauser for elevene.

Helly Hansen arrangerer i januar "Open Mountain Month", et konsept laget for å inspirere og oppmuntre folk til å oppdage gledene ved naturen så vel som fjellet.

- Det er utrolig viktig for oss enn å sørge for at barn og unge vet hva de skal gjøre ved et uhell eller om de finner noen som er skadet. Ikke minst hvordan de best tar vare på seg selv og kjører med skivett, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Kloke skikjørere

I samarbeid med øvrige aktører i destinasjonen, som skipatrulje og sportsbutikk, holdt Hafjell foredrag for alle de tre klassetrinnene i puljer. 

- Målet er at de skal bli litt mer bevisst både på seg selv og andre, sier Wedum.

Skipatruljen i Hafjell møtes med stor applaus fra gjengen.

Deg har jeg sett på scooter!, kommer det unisont. 

null

SIKKERHET I FOKUS: Skipatruljen og sporten fortalte barneskoleelevene om kloke valg i bakken og smart påkledning. Alpinco.

 

Skivettregler og klesvalg

Kine Håpnes Sagvik er utdannet sykepleier og har god greie på skade, behandling, forebyggende arbeid og ikke minst, livreddende. En annen ting barna oppfordres til er å huske løypenummer, gradering på løyper og skivettregler.

- Er det greit å stoppe under et heng?, spør hun.

- Nei, da kan man bli påkjørt i ryggen, svarer en av elevene i 5. trinn.

Også leder for sportsbutikkene i Hafjell, Gøran Langgård, er med på dagens foredrag. Her forteller han barna hvordan man best kler seg for å være ute i kulda, at man ikke bør kjøre i olabukse og ikke minst: ha mange lag.

- Det er lurt å ha flere lag, gjerne shorts eller også en vest. Innerst har vi ull, også bygge man lag på lag og topper det hele med en vindtett jakke. Husk hjelm og ryggplate, da er du sikker!