Rekordtidlig sesongåpning i Hafjell. Foto: Alpinco

Hafjell med rekordtidlig sesongåpning!

  HAFJELL, Gladmelding fra Hafjell! De går for rekordtidlig åpning 18. november - tre uker tidligere enn fjoråret.

Takket være en tidlig og god periode med snøproduksjon vil Hafjell sesongåpne allerede 18. november. Det har blitt produsert opp bra med snø i flere uker, samt at det også har blitt ispedd med natursnø og hvitt pudder fra oven. Alt i alt sørger det for at Hafjell i år kan sesongåpne tre uker før det de gjorde i fjor.

- Det er mange år siden vi har kunnet åpne såpass tidlig, sier plassjef i Hafjell, Tommy Viken.

Vinter i Hafjell. Foto: Alpinco.

Iherdig innsats

Han kan ikke få fullrost de ansatte nok for den jobben som har blitt gjort, og som pågår for fullt.

- Det har blitt jobba hardt og iherdig for å få til dette, noe det fortsatt vil også helt frem til siste time. Det blir et skikkelig bra produkt vi sesongåpner med som i aller høyeste grad kan kalles god skikjøring. Vi storgleder oss til å komme i gang nå, sier han.

Mange lurer på den nye stolheisen som er årets store nyhet. Denne er i sluttfasen, men vil være klar i starten av desember. Offisielt åpner denne heisen 9. desember kl. 11.30.

- På grunn av sluttarbeidet med den nye heisen vil det derfor ikke være ski inn og ut fra Gaia. Her må gjestene benytte seg av gondolen begge veier mellom Skitorget og Favn frem til det er skiføre helt ned. Fra 25. november vil det igjen være ski inn og ut fra Gaiastova, sier Viken.

To av landets beste skidestinasjoner

I Kvitfjell, som Alpinco også eier, sesongåpnes det også veldig tidlig. Her går startskuddet for årets skisesong allerede kommende helg, fredag 3. november. Med to av landets beste skianlegg så tidlig fremme i manesjen er det ikke noe å utsette på entusiasmen i fjellene.

- Det er helt fantastisk! Endelig skal det tute å gå i heisene, blide fjes på ski og kakao i barten. Dette er den beste beskjeden vi kunne fått at begge våre destinasjoner nå snart kan flagge med åpne løyper og heiser, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Hva er åpent

Under åpningshelgen vil følgende heiser og løyper være åpne:

Heiser:

  • Gondolen
  • Hafjell 360
  • Båndheis Frontyard

Løyper:

  • Nyseterløypa (1)
  • Fjelløypa (2)
  • Frontyard (6)

Det blir jobbet fortløpende med å åpne resterende heiser og løyper frem mot jul. Åpningstidene under den første åpningshelga vil være fra kl. 09.00-15.30, men fra 25. november vil Hafjell være åpent daglig.

Se åpningstider

Løypekart