TIDENES HØYDEFEST: Neveresting Hafjell går ut på å gå opp til gondoltoppen så mange ganger du klarer på 36 timer. Kanskje klarer du 15 turer og når Mount Everest!

I sommer kan du bestige verdens høyeste fjell - i Hafjell

HAFJELL, 7.-8. juni kan du virkelig få testet egne grenser og høydebarometer! I juni arrangerer Hafjell, Neveresting, et helt unikt arrangement der målet er å gå så mange turer opp til gondoltoppen som du klarer - på 36 timer! Klarer du 15 turer har du besteget selveste Mount Everest - verdens høyeste fjell!

- Dette blir helt rått og vi er så stolte av at dette unike arrangementet ser dagens lys i våre løyper.

Det sier prosjekterleder, Knut Løkås. Konseptet har vært på tegneblokka i over ett år nå, og kom først i hus sammen med initiativtaker, Eivind Wirak.

Treffe bredt
Nå har de landet på en dato, 7.-8. juni, og påmeldingen åpner i dag, 1. februar. Målet er å skape et arrangementet som treffer alle.

- Han (journ.anm. Eivind Wirak), kom til oss med en ide om å gjennomføre noe som allerede er svært populært i USA, nemlig Everesting. Altså å gå opp ei lang fjellside, ta gondol ned igjen, og forsøke bestige verdens høyeste fjell. Så har vi i felleskap med Wirak skrudd litt på konseptet slik at det skal treffe så mange som mulig, unge og gamle, elite og ikke elite, og samtidig være noe sosial og mestrende, sier Løkås.

Konseptet er altså slik: hvor mange høydemeter klarer du gå på 36 timer. For noen er kanskje én tur opp til gondoltoppen, 800 moh, en stor mestring i seg selv. For andre er de totalt 15 turene opp med et mål om selveste Mount Everest den store gulroten. Man går, eller løper, opp, og tar gondolen ned igjen. Turen opp vil ha to ulike rutevalg, en litt enklere og en sort løype rett opp!

- Er du over 16 år, har en ørliten dose eventyrlyst i deg kombinert med mestring og vilje, da bør du stille til start, sier han.

null
SPENT: Prosjektleder, Knut Løkås, er spent på mottakelsen av arrangementet, men gleder seg!. Hafjell/Gisle Johnsen.
 

Utsolgt i USA
I USA har Everesting i flere år vært en svært populær begivenhet. Et arrangement som er utsolgt ett år i forveien med en inngangsbillet som koster oppunder 50.000 norske kroner. Innen sykkelverden har dette også vært et kjent arrangement i mange år. Velg deg en bakke, sykle opp så mange ganger du klarer. Under covidpandemien også var det mange som til og med gjorde egne konsepter ut av å gå opp-ned køyesenger på 24 timer. 

- Vi vet jo at unike arrangement trigger mange, men vi håper dette også kan engasjere helt vanlige folk. Med folkehelse i fokus, utenforskap og det sosiale, håper vi dette er noe både lokale og andre ser for seg som årets idrettsprestasjon, sier Løkås.

Mer enn idrett
Eivind Wirak er mannen som først spilte inn ideen til Hafjell. Han er opptatt av at dette skal være noe mer enn bare et idrettsarrangement.

- Vi vet at mange sliter med utenforskap, det å være alene og ikke ha noen. Det å oppleve mestring er noe alle mennesker har behov for, og dette skal være et arrangement med det store spennet mellom de som ikke trener eller mosjonerer - til de som puster og ånder for det, sier han.

null
INITIATIVTAKER: Det er Eivind Wirak som først spilte inn ideen om et slikt arrangement i Hafjell. Privat.
 

Flere dager
Arrangementet vil totalt gå over flere dager, fra 6.-9. juni. Det er også lagt opp til at folk kan booke seg "base camp" med telt, omtrent som på Mount Everest, eller bo i de unike Favn-leilighetene.

- Vi håper dette kan være med å skape gode omgivelser for en skikkelig mestringsfest! Det å kunne bo i telt i vår egen base camp, eller i deilige senger på Favn, sovne til lyden av fjellet og kjenne følelsen av å ha brukt kroppen sin skikkelig, det er noe vi virkelig gleder oss til å se resultatet av, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy E. Wedum.

Startskuddet for påmelding er altså 1. februar, klokken 12.00. Ikke gå glipp av årets største mestringsfest i Hafjell!

Les mer om arrangementet og meld deg på

null
LØYPA: Her ser man de to løypeprofilene opp til arrangementet, Neveresting. Alpinco.