KLAR FOR SYREFEST: Stavik prepper seg nå for årets motbakkeløp.

Prepper seg til Mt Everest - i Hafjell: - Holder på til jeg ikke klarer mer!

HAFJELL, Årets råeste motbakke- og syretest nærmer seg. Alexander Stavik (37) ligger nå i hardtrening foran årets Neveresting i Hafjell. I 36 timer handler alt om hvor mange høydemeter du klarer å tilbakelegge.

Stavik grugleder seg til det som skal bli årets råeste test av egenkraft, lårmuskulatur og pur utholdenhet. Målet er å holde på til han ikke makter mer.

- Jeg skal være ærlig å si at jeg gruer meg, men dette skal bli en rå og morsom utfordring. 

Teste grenser

Moldenseren bosatt på Lillehammer har meldt seg på Neveresting for å bryne seg på noe helt nytt. Han løper daglige turer, men mest på asfalt og flatmark. Dette blir noe helt annet.

- Første turen kommer til å avgjøre hvordan jeg legger opp resten av løypa og de bratte motbakkene. Jeg er ikke trent for denne typen løp, så her kan alt skje. Det blir spennende, sier han.

Gå Mount Everest – i Hafjell!

Neveresting arrangeres 6.-9. juni i Hafjell og er et unikt arrangement hvor du kan få bryne deg på noe helt unikt. Målet er å gå så mange turer opp til gondoltoppen som du makter, på 36 timer. Klarer du 15 turer har du besteget selveste Mount Everest, verdens høyeste fjell!

For de som ikke har mulighet til å sette av 36 timer, finnes også en 12-timers variant.

Neveresting arrangeres for første gang i år, og ambisjonen er at dette skal bli et årlig arrangement som kan inspirere til å pushe grenser, kjenne på mestring og gjøre noe sammen med andre. Inkludert i deltageravgiften er også festmiddag med foredrag av Mats Grimsæth og Øystein “Pølsa” Pettersen. Lørdagen blir det gratis familieprogram på gondoltoppen med barnas “71 grader nord”, gratis gondol, sykling og stands.

Everesting er fra før av en stor suksess i andre deler av verden. I USA selges billettene på rekordtid og det henger stor prestisje i å klatre verdens høyeste fjell.

null
SKAL GI ALT: Neveresting handler om å gå flest mulig høydemeter på enten 12 eller 36 timer. Stavik er tydelig på at han skal gå til han ikke klarer mer. Alpinco.

Helårsdestinasjon

Hafjell setter nå inn støtet mot å bli en fullverdig helårsdestinasjon, med alt av tilbud og arrangementer det innebærer. Og de har mye å bygge videre på.

- Med Neveresting kickstarter vi ambisjonen om å tilby enda flere enda mer. Vi så under “71 grader nord” at vi har en kjempeattraktiv destinasjon, som flere har til gode å oppleve. Dette ønsker vi å bygge videre på. Vi håper det kan bidra til å sette Hafjell ytterligere på sommerkartet, sier Espen S. Rønning, markedssjef i Alpinco.

Opplading

Stavik kommer til å lade opp annerledes til Neveresting enn han ville gjort for andre typer løp. Han har lagt inn ekstra styrketrening og én ekstra motbakkeøkt i uka. Stavik poengterer også verdien av å fylle på godt med næring og væske, spesielt dagen før og under løpet. Han planlegger også en testtur i alpinbakken, for å vite litt mer om hva han går til.

Utfordrer andre

- Jeg tror dette kommer til å bli utrolig tøft sammenlignet med de løpene jeg vanligvis konkurrerer i. Samtidig aner jeg ikke hva jeg kan forvente. Det er vel det som er hele spenningen, det å presse seg selv til det ytterste, sier han.

Neveresting går av stabelen 6.-9. juni, og Stavik håper enda flere tør å ta sjansen.

null
LØYPEPROFIL OG KART: Slik ser løypa ut opp Hafjell. Alpinco.