Hafjell

Pudderalarm i Hafjell

HAFJELL/KVITFJELL, Noen alarmer er bedre å våkne til enn andre. Nå går pudderalarmen i både Hafjell og Kvitfjell! 

Når det regner i byen, snør det i fjellet! Bare den siste uka har det lavet ned i store deler av Sør og Øst-Norge. For Innlandet sin del har det kommet store mengder snø og det betyr mye for de to største skianleggene i regionen.

Booker om reiser

Både i Hafjell og Kvitfjell har det kommet mellom 70-90 cm snø bare de siste to døgnene. Når man ser situasjonen i deler av Europa, med grønne sletter og svært lite snø, betyr det at mange gjør helomvending på skireisene sine. 

- Vi skal ikke rope hurra for varmegrader i Europa, men vi kan rope hurra for at snøen laver ned her hos oss. Det er helt fantastisk at det dumper ned i våre destinasjoner og skikjøringen for alle våre gjester blir naturligvis akkurat slik vi drømmer om at norsk vinter skal være, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Mye snø

Stadig flere større turoperatører, spesielt i Danmark, tar nå kontakt for å booke om sine skiferier. Pudderalarmen går og det betyr at folk revurderer sine turmål.

- At reisestrømmen snur er nok en kombinasjon av mange ting, men vi ser at mange nå velger å rute om sine reiser. Her er det absolutt plass til flere og med slike snøforhold trenger vi neppe poengtere snøgaranti. Når det regner i byen, snør det i fjellet, sier hun

Over hele Norge melder skianleggene om mye snø og utsikter om enda mer. Det samme gjelder Hafjell og Kvitfjell. Samtidig skal man være varsom i fjellet med så mye snø. Særlig i Kvitfjell var det denne helgen flere redningsaksjoner der folk rett og slett kjørte seg fast i snøen.

Vær varsom

- Nå er det faregrad tre og skredfaren er betydelig utenfor de preparerte løypene i hele fjellet her. Ikke kjør i bratt og skredutsatt terreng – og ikke kjør alene utenfor preparerte løyper, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Ifølge Stensrud er det ikke ofte de opplever slike mengder snø på så kort tid.

- Det er veldig positivt for resten av vinteren hos oss med slike mengder, noe som også frister mange ut i nysnøen. Det er moro med mye folk og snø! Derfor oppfordrer vi alle til å bruke sunn fornuft og ta bevisste valg der de ferdes, sier han.

Hafjell

Dele denne artikkelen?