Rekordåpning i Hafjell Bike Park sommeren 2020.

Rekordåpning for Hafjell Bike Park

HAFJELL, Etter en preget vår og tung avslutning på vintersesongen er det lite som holder tilbake på sommerstemningen i Hafjell. Så langt knuser åpningsuka alle tidligere rekorder – noen gang.


Det er lite det har blitt snakket mer om denne våren enn hvordan sommeren skulle bli. Lenge var det ikke engang sikkert om parker, arrangement og liknende fikk åpne i det hele tatt på grunn av smittevernhensyn. Heldigvis ble det ikke så ille. Riktignok et par uker forsinket, men 4. juli stod både sykkelpark og helt ny pumptrack klare til åpning i Hafjell. 

Utleide sykler

At folk har valgt seg Norgesferie fikk også parken kjenne på.

- Det ble tidenes best besøkte åpningsdag med 648 gjester. Det var ikke en eneste sykkel igjen i utleien, sier daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås.

Og pågangen har ikke vært avtagende. Den påfølgende uken, til tross for svært vekslende vær, har det i snitt vært over 550 gjester hver dag. Sykkelutleien på skitorget har vært fullbooket 4 av 7 åpningsdager så langt. 

- Det er helt enormt. Nå gjelder det å være tidlig ute skal man få leid seg en sykkel, sier Løkås.

Barn koser seg i pumptracken på Mosetertoppen, Hafjell.

KOMMENDE STJERNE: Casper (4) storkoste seg i Hafjells nye pumptrack på Mosetertoppen. FOTO: Thea Krekke

Populær pumptrack

På tross av en vår med tapte inntekter ble det likevel gjennomført en planlagt pumptrack på Mosetertoppen. Et produkt som skulle favne de som enten var for unge for downhill eller for uerfarne. Eller bare de som ville prøve noe annet, gratis. Pumptracken og dens 2000 kvadratmeter med moro har uten tvil vært en kjempesuksess for Hafjell. 

- Vi ser at dette produktet når ut til langt flere og særlig familiene, de som ikke ønsker å leie seg en sykkel og bruke en hel dag i bakken, men som kanskje har en lunsj til overs de vil ta i høyden med flott utsikt mens ungene utfolder seg. Det er helt nydelig å se hvordan barn helt ned i 2-3 års alderen omfavner dette produktet og bruker det, sier markedssjef Veslemøy Eineteig Wedum. 

Mens køene vokser og folk skal på gondolen gjennomgående fra 10-16 hver dag i juli, har heldigvis også smittevern fungert.

- Det er vi utrolig glad for. Folk har for lengst forstått hvordan dette skal gjøres og har respekt både for hverandre og reglene. De booker alt på nett eller i app og viser hensyn. Vi var spent på dette, men ser at det fungerer og det er betryggende, sier Løkås.

Daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås.

FORNØYD: Ett stykk storfornøyd daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås. FOTO: Veslemøy Eineteig Wedum.