FJELLGLEDE: Hafjell har gjort en større omstilling i organisasjonen og fokus fremover er helårsdestinasjon. Mer sykkel for flere, lavterskel aktiviteter og breddearrangement.

Slik blir årets sommersatsning i Hafjell

HAFJELL, Endelig står grønn sesong for tur. I Hafjell rigges det nå mot sesongåpning for sykkelparken, mer moro for barna og enda større fokus på helsårsdestinasjon. - Fjellet skal tilby mer og tiltrekke seg flere, sier destinasjonssjefen.

Sommeren ble tjuvstartet for Hafjell sin del da det ble arrangert Neveresting 9.juni-helgen. Ett av det Hafjell lover skal bli flere arrangement for bredden. 

Ja, dette var bare ett av flere typer arrangement vi skal utvide vår horison med. Selv om Neveresting fremstår sært og brutalt, så vi at det favnet om hele bredden av det norske folk. Unge, eldre, svært godt trente og de som trengte en utfordring. 

Breddearrangement 

Det sier destinasjonssjef i Hafjell, Jo Mork. For ordens skyld er Neveresting et konsept som går ut på å gå opp til Gondoltoppen så mange ganger man klarer på enten 12 eller 36 timer. Deretter tar man gondolen ned igjen til start og repeterer så mange ganger man klarer. 15 runder tilsvarer Mount Everest sine 8850 moh. 

Det var mange som ikke bare klarte å klatre verdens høyeste fjell, det var også deltagere som av ulike helseårsaker utfordret seg selv og klarte én eller flere turer, sier Mork. 

null
MANGFOLD: Med Neveresting åpnet Hafjell dørene med et arrangement som treffer flere enn kun de som driver med sykling. Det håper de å gjøre mer av i tiden som kommer med et fullverdig helårsfokus. Foto: Alpinco.

Inviterer til kveldsgondol, gratiskonsert og Snarthans

Men Hafjell har mer å tilby sine gode fjell- og sykkelgjester. Førstkommende helg, 22. juni, åpner sykkelparken for sesongen, og her er det stort trykk på å utvikle produktet. Ikke bare starter sesongen med noe så unikt som "Snarthans", som er som ordet sier, en fest før selve St.Hans. 

Her blir det livemusikk, kveldsåpent gondol og ikke minst: skikkelig bål på toppen av fjellet! Vi håper mange vil være med å skape noe helt unikt sammen med oss denne dagen, sier han.

Med fellesferien stadig nærmere er det et mål for Hafjell og åpne flere dører - bokstaveligtalt. Skal man tro landets aviser og ekspertuttalelser vil mange av de som bor i utlandet og som rammes av forventa hetebølge, trekke til Norge for mer normale somre og temperaturer.

Da gjelder det å ha et bredt tilbud til mange med ikke minst gode overnattingsmuligheter nært naturen og fjellet vårt. Her har vi nye tilbud for barn og unge, Isas sykkelløyper og aktiviteter med Isa på dagen. Ungene kan leke ute i trygge fjellomgivelser mens foreldre kan nyte utsikten eller selv delta i aktiviteten i pumtrack eller klatrestativ, sier han.

Vi har fra før av mange gjester som bor i fjellet vårt og på vårt eget leilighetskompleks, Favn, og da må vi utvide porteføljen vår til noe mer enn bare downhillsykling, sier han om den kommende satsningen i Hafjell.

Downhillsykling i Hafjell er fra før av norgesledende, men for familier og andre vil det være nødvendig med et mer mangfoldig tilbud. Under åpningshelgen åpner derfor ikke bare den "vanlige" sykkelparken, men også en enda større sykkelpark for barn foran Favn, med båndheis og flere elementer for barn i alle aldre. 

null
AKTIV FJELLFERIE: Det er stort fokus på aktiviteter for barn på gondoltoppen, med både klatrestativ, Isas sykkelløyper og pumptrack. Foto: Alpinco.