Solnedgang Øyerfjellet

Ta til stolpene - bli kjent med fjellet

ØYER, I år kan du jakte stolper i Øyer og Hafjell. Med stolpejakten får du mulighet til å være i fysisk aktivitet i vakre omgivelser og oppleve steder dere kanskje ikke hadde funnet ellers.


Stolpe i Hafjell
Foto: Tommy Viken

Stolpejakten er et gratis tilbud og passer for hele familien. Det er aktiv og veldig flott mulighet til å oppleve fjellet og utforske nye områder. Mange av stolpene i Øyer og omeng finner du i Hafjell, og de er også tilgjengelige på vinteren.

Dette skriver Øyer Kommune om Stolpejakten: 

Det er utplassert 32 stolper i Øyer sentrum og Hafjell. Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i Øyer sentrum/Hafjell. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med. Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle, alle som ønsker å gjøre seg bedre kjent i bygda. Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart og info vil være tilgjengelig flere steder i kommunen, samt på hjemmesiden og Facebooksiden

Slik funker stolpejakt

Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og hoteller, samt på servicetorget, biblioteket og BUA. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader, finner du alle?

 

Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller via Stolpejaktens nettportal, eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet. For å registre elektronisk kreves en konto. Det kan du opprette på www.stolpejakten.no, og det er og vil alltid være gratis!

 

Stolpejakt i Øyerfjellet
Foto: Tommy Viken

Hvordan foregår selve registreringen? Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto. Så enkelt!