X Games i Hafjell

X Games kommer tilbake til Hafjell

Da er det bekreftet – 7-8 mars får vi oppleve nok et X-Games i Hafjell. 
Se bilder og film fra sist Hafjell arrangerte X Games. 

 
Det blir X Games i Hafjell til vinteren

På et styremøte hos arrangøren SAHR ble det i dag bestemt at X Games Norway blir gjennomført i Hafjell den 7. og 8. mars 2020. Det blir snowboard- og skikonkurranser i big air, slopestyle og nyvinngen knuckle huck.
 
Det har vært spenning knyttet til avgjørelsen fordi arrangøren har hatt kort tid på seg til å bekrefte arrangementet etter at statsbudsjettet ble fremlagt den 7. oktober. Opprinnelig var fristen 1. november, som røyk. Hafjell satt ny frist til 15. november, som SAHR klarte å møte. Usikkerheten var knyttet til organisatorisk og økonomisk risiko.
 
Sist gang det var X Games Norway i Hafjell, var det 17 500 tilskuere i den norske fjellheimen og Norge ble suverent beste nasjon med 3 av 8 gullmedaljer, samt to sølv og en bronse. I 2017 var det big air og slopestyle som sto på programmet, som nå blir utfylt med knuckle huck. 
Vi gleder oss til nok en folkefest i Hafjell. Vi er arenaen for de store hendelser, og det er svært gledelig at vi igjen kan være vertskap for flere av verdens beste snowboardere, sier kommersiell leder i Alpinco, Marit Lien. I 2017 kom gjester fra fjern og nær og vi er mange som husker den gode stemningen. Vi gleder oss til 7. og 8. mars 2020. 
 
 
Den konkurranseformen ble designet for Marcus Kleveland, men som dessverre ble skadet før X Games Aspen 2019. Da sto norske Fritjof Sæther Tischendorf frem og vant det første X Games-gullet i denne øvelsen. Både Marcus og Fritjof forventes å gjøre det godt i knuckle huck i Hafjell. Skikjøreren Birk Ruud må også regne med et favorittstempel her, som han også har i big air. Ellers vil det være norske medaljesjanser i alle 10 konkurranser i Hafjell.
 
X Games Norway 2020 markerer også femårsjubileum for X Games i Norge. Siden starten i 2016 er det delt ut 53 X Games-medaljer i Norge. Det har vært mer enn 60 000 tilskuere på konkurranser, konserter, kunstutstillinger og andre begivenheter.
 
X Games Norway 2020 oppleves i Hafjell lørdag 7. mars og søndag 8. mars. Det blir big air og knuckle huck, samt konserter, på lørdag, slopestyle på søndag. Totalt 10 finaler for snowboard og ski. En gedigen folkefest.