Hafjells maskot Isa

Åpningsfest Hafjell 360

I desember 2017 ble nyheten om Hafjell 360 lansert; ny 6-seters stolheis, ny toppstasjon og 5km med nye familievennlige løyper. Bare et år senere vil man kunne ta sin første tur med heisen! 

Det var en glede å kunne lansere nyheten om Hafjell 360 forrige sesong og kort tid etter nyheten ble lansert, startet arbeidet med heis, løyper og snøanlegg på det nye skiområdet. Spaden ble satt i jorda rett etter sesongslutt i 2018 og har pågått gjennom hele sommeren. Snøanlegget er klargjort, heishusene på Mosetertoppen og på Hafjelltoppen er oppe og løypene har tatt form, nå ser man endelig med egne øyne hvor stort dette blir. Offisiell åpningsfest blir 1. desember med mye moro på tapeten!

Bursdagsfest

Desember i 1988 var åpningen av Hafjell klar og 30 år senere er det med stor glede vi kan feire jubileumet med en gave til Hafjells gjester. Bursdagsgaven vil bli en varm fornøyelse for skigjestene, med en Express stolheis som har varme i setene og vindboble som vil skjerme for vind. Den nye stolheisen har start på Mosetertoppen (Gondolens endestasjon) og opp til Hafjelltoppen med et nytt toppunkt på 1059 moh. Daglig leder, Odd Stensrud, forteller gledelig om nyheten. 
- Dette vil gi skigjestene en høyfjellsopplevelse og 360° utsikt over dalen og høyfjellet. Dette er den beste gaven vi kan gi til alle trofaste, og nye, Hafjellgjester i jubileumsåret. 

Åpningen av den nye heisen og løypene vil ha barna i fokus, for etter snorklipping og offisiell åpning av Hafjell 360 skal barna få være de første til å svinge seg i den nye løypa og ned til Mosetertoppen. På Mosetertoppen vil det bli barnebursdag med ballonger, kaker og konkurranser. 

Fokus på familier

Sammen med ny heis og familievennlige løyper fra Hafjelltoppen er også KIDS Mosetertoppen og Frontyard flyttet og forbedret. Utbyggingen inngår i en større plan for utvikling av Hafjells familieprofil, som er viktig for satsingen mot det skandinaviske og europeiske markedet framover, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud. 

Det nye KIDS Mosetertoppen er flyttet slik at det ligger mer skjermet enn tidligere, men ligger fortsatt lett tilgjengelig fra avstigningen på Gondolen. Nye KIDS Mosetertoppen vil være et stort og slakt område med to båndheiser, i tilknytning til det nye barneområdet vil det bli et helt nytt kiosk- og toalettanlegg. Her vil det bli et utsalg av enkel snacks og drikke samt 10 toaletter. 

Binder hele anlegget sammen

Det øverste området i Hafjell har blitt mer populært med årene, noe som har ført til at belastningen på heisanlegget har blitt stor. 

Plassjef, Tommy Viken, sier utbyggingen har mye å si for Hafjell.
- Utbyggingen løser de kapasitetsutfordringer anlegget står ovenfor. Med en 6-seter Expressheis som går helt til fjells vil skigjesten få en helt annen opplevelse, der det nye toppunktet i Hafjell gir mulighet til å nå hele løypenettet fra et og samme punkt.

Utbyggingen har en prislapp på 80 millioner kroner og målet er at nye og tidligere gjester, samt nybegynnere og erfarne vil få glede av det nye som skjer i anlegget. 

Vi ser frem til en hel sesong med store nyheter i Hafjell. 

Følg byggingen av Hafjell 360 heisen på Mosetertoppen og Hafjell toppen gjennom våre webkamera

 

 

Se dronefilm og animasjonfilm av det nye skiområdet.