Article

Hafjell 360

Et nytt toppunkt er på gang og til Hafjells 30 års jubileum neste sesong vil man kunne nyte en ny 6-seters stolheis og ta sine første svinger i det nye skiområdet.

Utbyggingen inngår i en større plan for utvikling av Hafjells familieprofil, som er viktig for satsingen mot det skandinaviske og europeiske markedet framover. Det ligger et stort uforløst potensiale i fjellet, som vi nå tar første steg i å utvikle, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud. 

Etter år med planlegging kan Hafjell endelig komme med tiårets største nyhet for alpinsenteret. Spaden settes i jorda allerede rett etter sesongslutt 2017/18 og fra og med neste sesong vil det nye skiområdet være klart for sine første skigjester. 

  Animasjon 1_0.jpg  Animasjon 360.jpg  Animasjon 2.jpg  

Den beste bursdagsgaven

"Dette er den beste gaven vi kan gi til alle trofaste, og nye, Hafjellgjester i jubileumsåret" uttaler Odd Stensrud.

Desember i 1988 var åpningen av Hafjell klar og 30 år senere er det med stor glede vi kan feire jubileumet med en gave til Hafjells gjester. Bursdagsgaven vil bli en varm fornøyelse for skigjestene, med en Express stolheis som har varme i setene og vindboble som vil skjerme for vind. Den nye stolheisen vil ha start på Mosetertoppen (Gondolens endestasjon) og opp til Hafjelltoppen med et nytt toppunkt på 1057 moh. Dette vil gi skigjestene en høyfjellsopplevelse og 360° utsikt over dalen og høyfjellet.

Det øverste området i Hafjell har blitt mer populært med årene, noe som har ført til at belastningen på heisanlegget har blitt stor. "Utbyggingen løser de kapasitetsutfordringer anlegget står ovenfor. Med en 6-seter Expressheis som går helt til fjells vil skigjesten få en helt annen opplevelse, der det nye toppunktet i Hafjell gir mulighet til å nå hele løypenettet fra et og samme punkt", uttaler plassjef, Tommy Viken. 

Familievennlige løyper

I tillegg til ny stolheis og fantastisk utsikt vil det komme et nytt familievennlig skiområde med 5 kilometer slake og fine løyper som tar deg ned igjen. De nye løypene vil gi gjesten tilgjengelighet til hele resten av anlegget videre nedover fjellsiden. Vi kan også glede barnefamiliene med et nytt og forbedret Frontyard for Kids. De nye løypene vil være perfekte for barnefamilien, men også for den erfarne skikjøreren som ønsker gode og fine løyper. 

Facts:

  • Ny 6 seter stolheis med kapasitet på 2600 personer i timen
  • Lengde 2000 meter
  • Full comfort, med vindbobler og varme i stolsetene
  • Kjørehastighetpå 6 m/s, kjøretid til topps på 5 min og 35 sek
  • 5 km med nye og utvidede familieløyper
  • Snøproduksjonsanlegg
  • Nytt og forbedret "Frontyard for Kids"

Vi gleder oss til en enormt spennende tid for Hafjell fremover og er glade for å kunne dele nyheten!

Se dronefilm og animasjonfilm av det nye skiområdet.