Den snøsikre feriefavoritten

ØYER, Det siste året er det mange som har spurt om ikke fjellet smelter bort i klimaforandringer. Det har vi ikke merket noe til.


En video sier mer en tusen ord. I alle fall er det levende og ekte bevis på hva slags vinter vi har hatt sesongen 2020. Hafjell Alpinsenter ligger godt plassert i et snøbelte i Innlandet. Dette gjør at vi har vintre som er snøsikre. Det er fint lite det snakkes mer om enn klimaforandringer, og det skal man ikke kimse av. Heldigvis, for vår del og alle dere som elsker å stå på ski, smelter ikke våre 54 kilometer alpinbakker bort før påskeharen som regel tar den med seg bort for sesongen. 

Rekordvinter

Snøsikkert i Hafjell Alpinsenter.

 

- I år har vi hatt en rekordvinter hva gjelder antall skidager, det på tross av at sesongen ble avkortet på grunn av Covid-19-situasjonen. Alt ble satt i et nytt lys etter dette, men skisesongen før dette var det ingenting å si på, sier markedssjef Veslemøy Eineteig Wedum.

Men hvorfor er det slik? I innlandet er temperaturen mer direkte bestemt av solinnstrålingen, derfor har vi her i innlandet varme somre og kalde vintre, ifølge Wikipedia. For eksempel hadde Lillehammer 110 centimeter snø i minst  25 dager i perioden 1971-2000. Kun slått av Sognefjellshytta, Geilo, Kirkenes og Tromsø. 

Og den snøsikre geografiske plasseringen er selvsagt fordelaktig for Hafjell Alpinsenter. Sesongen 2019 åpnet bakkene rekordtidlig. Neste sesong 2020 ligger an til å også bli bra med sesongåpning 16. november!

I Hafjell kan du kjøre på natursnø fra morgen til kveld.