Vidsynexpressen, Hafjell.

Sesongens nyheter!

  HAFJELL, Årets skisesong 23/24 står endelig for tur, og det er flere nyheter i anlegget som vi tror du vil ha glede av!

Om bare noen måneder blåser vi i gang snøkanoner og lanser for å igjen ønske dere velkommen til en ny og god skisesong i fjellet vårt. I løpet av sommeren og høsten har vi jobbet på spreng med det som kanskje er årets aller største nyhet i Hafjell - ny stolheis.

 

1. Vidsynexpressen - fullcomfort 6-seters

Alpinco fortsetter å satse og åpner 9. desember 2023 en helt ny, 6-seters stolheis, samt utvidelse av bakker og snøanlegg, sør i anlegget. Heisen har fått navnet "Vidsynexpressen", både fordi den gir nettopp utsyn, men også fordi den ligger rett ved fjellrestauranten vår, Vidsyn. Prosjektet har en kostnadsramme på 150MNOK og er den største investeringen siden gondolen ble bygget. 

Heisen er en såkalt fullcomfort. Det vil si at den har varme i setet og vindbobler, lik det vi har på Hafjell 360.

Vidsynexpressen erstatter to av de eldste heisene i Hafjell, Kringelåsheisen og Hafjellheis 3. Med dette vil kapasiteten øke betraktelig i området med en ny expressheis på hele 1874 meter. Dessuten vil det åpne opp selve indrefileeten av skikjøring i Hafjell, sørsida, for enda flere skigjester! Her finner dere kanskje de beste løypene hele destinasjonen har å by på. Velkommen til åpning!

Les mer om heisen her

Kringelåsløypa, Hafjell. Foto: Vegard Breie.

2. Olympiatunet blir Hafjell Burger House

Olympiatunetpå Midtstasjonenfår både nye drivere og en skikkelig nyoppusset restaurantdenne sesongen.

Fra før har dette vært en fast food restaurant, men fra sesongen 23/24 vil Hafjell Pizza sine drivere ta over denne restauranten med sitt konsept: Hafjell Burger House. Som navnet til sier blir det stor burger meny, egen barnemeny og noe ferdigsmurt take away i disken. Ferskbrygget kaffe og bakst. Prisnivået vil ligge rundt det samme som på Hafjell Pizza som også ligger i alpinanlegget og er et noe rimeligere alternativ for de store familiene. På godværsdager vil uteterrassen by på grilling og god stemning. 

Olympiatunet, Hafjell.

3. Favn Skiutleie utvides 

Fra før har Favn Skiutleie hatt sine utleielokaler bak Favn Restaurant på gondoltoppen/nordsiden av Moseterheisen.

Fra kommende sesong vil skiutleien nå holde til i første etasje under bygg B på Favn, der sykkelutleien holder til på sommerstid. Her vil dere finne et bredt utvalg ski/brett og alt tilbehør til utleie, samt noen artikler for kjøp (tilbehør som googles, sokker osv.)

Favn skiutleie utvider. Foto: Vegard Breie.

4. Oppgradering av skogsløyper

De aller fleste av skogsløypene våre vil frem til sesongstart få en skikkelig overhaling. Mange av disse er smale, noen korte, men de aller fleste svært populære! Derfor har vi år satt av mye tid til å utvide og forbedre mange av disse skogsløypene.

Det vil si gjøre de bredere slik at det kan kjøre scooter her for å «preppe» løypene, samtidig som de blir utvidet og større. En av våre mest populære attraksjoner i fjor var Isas Hytteløype med sine morsomme figurer, ugle og ulvelyder! I år blir de altså endre bedre for enda flere.

Isas hytteløype, Hafjell Alpinsenter. Foto: Emil Nyeng.