Vidsynexpressen!

 

Den nye 6-seters stolheisen i Hafjell har fått navn! Ikke bare vil den løfte skikjøringa di til et nytt nivå, den vil også gi deg utsyn, utsikt og et helt nytt vidsyn! Derav kom navnet Vidsynexpressen. Hørt det før? Det tilhører også vår fantastiske og unike restaurant, Vidsyn, som ligger to perfekte svinger unna toppstasjonen på den nye stolheisen! 

Den nye heisen vil åpne opp et ynda skiområde for enhver skientusiast. Er du kjent i Hafjell vet du nøyaktig hva vi snakker om - er du fersk må du forberede deg på å bli hekta! Sørsida i Hafjell er selve indrefileten av skikjøring. Nå også med en spell ny luksusheis som varmer stumpen din mellom svingene og beskytter deg mot vind og vær.

Heisen vil stå klar til sesongstart, sammen med nytt snøproduksjonsanlegg. Det betyr ENDA mer løyper og moro fra sesongstart - og det betyr ENDA flere grunner til å kjøpe sesongkort. PS. Kjøper du før 16. oktober får du dessuten best pris og Early Bird-rabatt på sesongkortet!

Gjør deg klar - kjøp sesongkort!

FULL COMFORT

BOBLE OG VARME

Den nye stolheisen er en full comfort stolheis, lik Hafjell 360-heisen som går fra gondoltoppen.

Det vil si at den nye stolheisen har oppvarming i setene og glassbobler over stolene som beskytter mot vind og vær.

- Vi vet fra før at våre gjester setter stor pris på Hafjell 360-heisen, som har de samme spesifikasjonene og comfort, så det er gøy for oss å kunne utvide med enda en slik heis, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud. 

Kringelåsløypa, Hafjell.

ÅPNER OPP FJELLET

NYE OMRÅDER

Den nye heisen vil dekke flere av hovedløypene fra toppen og helt ned til nytt påstigningspunkt. Fra toppen av heisen blir det enkel tilgang til løypenettet mot Vidsyn, Gaia, Favn og Mosetertoppen. 

I tillegg til den nye stolheisen vil løype 24 (Kringelåsløypa) og løype 40 (Hafjellhoppene) få nytt snøanlegg for å sikre at områdene blir snørike fra sesongstart. Også lett nedfart rundt Marsteinschussen vil bli utvidet i forbindelse med byggingen av den nye stolheisen.

Heisen åpner også opp for framtidige nye løyper i Hafjell. På sikt planlegges det blant annet en ny hovedløype mellom dagens løype 21 (Snarvegen) og løype 41 (Hafjelløypa).

Youtube video image

TEKNISK DATA

FLER OG MER

I tillegg til at heisen åpner for flere nye skiområder i Hafjell, betyr det også at man kan frakte enda flere og dermed øke kapasiteten betraktelig.

- Dette er en heis som vil kunne frakte 2200 personer i timen og har en kjøretid ved full hastighet på 5 minutter og 12 sekunder, sier Stensrud.

Tekniske data

Lengde: 1874 meter

Høydeforskjell: 369 meter

Boarding level: 661 moh

Deboarding level: 1030 moh

Antall stoler: 70 (kan utvides til 82)

Kapasitet / personer i timen: 2200 (kan utvides til 2600)

Maks hastighet: 6 meter i sekundet

Kjøretid ved full hastighet: 5 min 12 sek

Antall master: 19

Garasje for stoler ved påstigning

Leverandør: Leitner