Vidsynexpressen, Hafjell.

Slik jobber vi mot sesongstart

  HAFJELL, Vi er nå i gang med forberedelser for full produksjon og sesongstart i Hafjell.

De neste ukene er det værmeldingen som avgjør når startskuddet for årets vinter går, men så langt ser det lovende ut. Solide og stabile kuldegrader i fjellet tilsier at vi kan starte opp med snøproduksjon - som igjen betyr at sesongstart nærmer seg! Vi har ikke gått ut med en fast dato enda da værforholdene er svært avgjørende for dato, men målsettingen er slutten av november/starten av desember.

Slik jobber vi

Tradisjonelt starter vi snøproduksjonen i toppen av fjellet så fort værmeldingen tilsier at vi har kuldegrader lenge nok til at snøen blir værende. Vi prioriterer løypene fra toppen av fjellet og ned til Favn/gondoltoppen, dette fordi det som regel er her kuldegradene treffer først. Deretter jobber vi oss ned til Midtstasjonen for å kunne åpne Hafjellheis 2, og fra der fortsetter vi i takt med kuldegradene nedover resten av destinasjonen. 

En viktig prioritering er deretter løypa "lett nedfart" slik at vi unngår å måtte kjøre gjester ned fra fjellet med gondolen.

Snøproduksjon i Hafjell.

Prioritet av heiser

Av heiser åpner vi først de heisene som ligger i familievennlige nedfarter. Gondolen åpner alltid først på sesongen for å frakte gjestene opp i fjellet. Deretter åpner vi som regel Kids Gaia i tråd med snøproduksjonen og nå også den nye Vidsynexpressen. Dette er alle heiser som ligger oppi fjellet der det er kaldest og mest sannynlig også bra med snø. 

Deretter prioriterer vi båndheisene rundt Favn/gondoltoppen og Backyard med park. Lunnstadheisen er ikke prioritert fra sesongstart på grunn av lite trafikk i starten av sesongen. I tillegg er dette et område uten snøanlegg slik at vi er helt avhengig av natursnø for å kunne åpne. Derfor åpner som regel Lunnstaden til jul/etter jul.

Hafjell Alpinsenter har et fantastisk snøanlegg som dekker ca 90% av anlegget, men for at snøanlegget kan gjøre jobben sin og gi oss et flott skiprodukt er vi avhengig av at det er jevne minusgrader over en periode. I forbindelse med den nye Vidsynexpressen får vi også her, sør i destinasjonen, nytt snøanlegg. Dette betyr at til årets sesongstart vil vi ha mer åpent fra start! 

Hafjell 360.