sykkel Hafjell Bike Park

Slik velger du riktig sykkel

Vår sykkelutleie har et bredt utvalg av ulike sykkeltyper for at du skal kunne få den best mulige opplevelsen for den syklingen du ønsker å gjøre her hos oss. For at det skal bli enklere for deg å velge riktig sykkel, har vi laget en oversikt her med en nærmere beskrivelse av våre sykler og hvilken bruk de passer best til. Alle våre sykler er av ypperste kvalitet, og siste modell fra Scott Bikes. Her følger tre enkle steg til din bestilling av sykler i Hafjell Sykkelutleie:

 

  1. Din høyde avgjør størrelsen

For at din sykkelopplevelse skal bli best mulig, er det viktig at du velger en sykkel som er riktig størrelse for deg. Derfor har vi gjort det slik at tittelen på hver sykkel inneholder den anbefalte høyden for brukeren av sykkelen. Så dersom du er 175cm høy bør du velge en sykkel som står «170-180» på. Er du akkurat imellom to størrelser, f.eks 180 høy, så anbefaler vi å velge den minste størrelsen om du ikke har mye erfaring fra tidligere.

 

  1. Sykkeltyper – hvilken type sykkel skal du velge?

Vår sykkelutleie er delt inn i 3 ulike hovedtyper på sykler:

  • Downhillsykler
  • El og stisykler
  • Bysykler i Lillehammer

DOWNHILLSYKLER:

Våre downhillsykler er spesiallaget for moro i nedoverbakker, og er den sykkeltypen du skal velge om du vil ha en fartsfylt dag i Hafjell Bike Park. Alle våre downhillsykler er av samme type, det er Scott Gambler for voksne, og Scott Ransom for barn. Dette er robuste sykler som lar deg rulle og fly over terreng og hindringer på en måte du ikke trodde var mulig. En dag på downhillsykkel i Hafjell Bike Park er en fantastisk opplevelse for alle som kan sykle på en vanlig sykkel, vi garanterer brede smil og stor mestringsfølelse. Helhjelm og beskyttelsesutstyr er inkludert, så gjør deg klar for en uforglemmelig opplevelse på downhillsykkelen!

Disse syklene henter du i vår utleie nede ved bunnstasjonen på vår gondol.

Gambler 910Ransom jr

BESTILL DOWNHILLSYKKEL HER

STI- OG ELSYKLER:

I kategorien El- og stisykler har vi et utvalg på en del ulike sykler, basert på hvilken type turer du ønsker å sykle. Her er det også et godt utvalg av barnesykler. Disse syklene er stasjonert i vår nye sykkelutleie på Favn, rett ved toppen av gondolen.

Grunnet økt slitasje ønsker vi ikke at syklene i denne kategorien brukes i våre downhill-løyper i heisanlegget, med unntak av grønne løyper. Skal du sykle downhill, så får du en mye bedre opplevelse på våre downhillsykler, som er spesiallaget for formålet.

Stisykler:

Våre stisykler er av typen Scott Genius, det er en allsidig stisykkel som passer utmerket godt til utforsking av Øyerfjellets fantastiske stinettverk. Det er en sykkel med 150mm vandring både foran og bak, med en utforming som gjør den morsom å sykle både oppover og nedover med. Låsbare dempere gjør også at den ruller enkelt og greit på de flotte, endeløse grusveiene i fjellet vårt. Velg denne sykkelen om du vil bedrive variert sykling i fjellet uten motor, og dermed beholde lekenheten i nedoverbakkene.

Genius

FULLDEMPEDE ELSYKLER

Våre fulldempede elsykler er av typen Scott Strike, et fantastisk verktøy for deg som vil utforske nye stier og områder uten å slite for hardt i motbakkene. Den tilbyr høy komfort på stien, uten at det går utover ytelsen. Med markedets råeste motor, Bosch Performance CX, vil denne sykkelen gi deg fantastiske opplevelser, og ta deg til nye høyder! Velg denne sykkelen dersom du vil prøve deg på motorisert stisykling, vi garanterer at du vil få en rå opplevelse på denne sykkelen.

Strike

EL-SYKLER

I kategorien EL-sykler har vi et godt utvalg ulike sykler til bruk på vei og enklere stier i fjellet, fra barnesykler til voksensykler. Alle modellene i denne kategorien er såkalt hardtail sykler, uten bakdemper, og er perfekt for lange fine turer på grusvei og enkel sti. Her har vi også barnesykler tilgjengelig, som gjør at junior også kan få oppleve kraften i en el-sykkel, disse passer fra ca. 8 år.  Din høyde bestemmer hvilken størrelse du burde ha, og her er det to ulike modeller å velge mellom på voksensykler:

AXIS eRide:

Scott Axis er en ny modell i vår utleie, og passer for deg som ønsker en mer komfortabel sittestilling, og litt lavere tempo på turen. Denne sykkelen er allsidig, og har bagasjebrett for deg som vil ta med litt ekstra på turen. Den har også skjermer som gjør at du slipper å bli grisete hvis det er vått føre.

ASPECT eRide:

Scott Aspect er velprøvd i vår utleie fra tidligere, og er en noe mer «aggresiv» sykkel enn AXIS, med en mer fremoverlent sittestilling, større dempergaffel og muligheter for mer bruk i terrenget. En super sykkel for deg som vil prøve gleden en el-sykkel kan gi, og lar deg utforske fjellet i timesvis uten å slite deg ut i motbakkene.

axiscontessa

TERRENGSYKLER:

I kategorien terrengsykler finner du våre «vanlige» terrengsykler, det er terrengsykler av topp kvalitet fra Scott, som også lar deg utforske fjellet på en herlig måte. Uten motor så må du jobbe noe mer i motbakkene, men de er lette og fine, og er et billigere alternativ enn våre elsykler og fulldempere. Perfekt om man vil ta en kortere tur, eller sykle med en større gruppe, da vi har mange av disse tilgjengelig. Her har vi også størrelser helt ned til 20’’, som passer fra ca 5 år, perfekt om man vil ta en tur ut i skogen fra Mosetertoppen med hele familien.

Scale

 

BESTILL STI/EL-SYKLER HER

 

EL-SYKLER Stasjonen Lillehammer

Er du i Lillehammer og ønsker å utforske byen og omkringliggende områder på best mulig måte? Da er en elsykkel det beste alternativet for deg. På Stasjonen i lillehammer står det masse flotte elsykler klare til å frakte deg rundt på en effektiv og enkel måte. Sykle opp til Lysgårdbakken, ned til Mjøsa, opp til Hafjell eller dit du ønsker. Våre turforslag er et godt utangspunkt for å få mest mulig ut av en sommerdag i Lillehammer.

merida

 

BESTILL EL-SYKKEL I LILLEHAMMER HER

 

  1. NYT DAGEN!

I bestillingen får du informasjon om hvor og når du skal hente sykkelen, våre medarbeidere møter deg med et smil og hjelper deg med hjelm, beskyttelse og turtips. Så er det bare å komme seg på setet og sette i gang, uansett hvilken type sykling du skal ut på. Vi setter alltid kvalitet i høysetet, og garanterer en god opplevelse på våre sykler!

Vi sees i Hafjell!