Sommer i Hafjell

10 tips til sommer i Hafjell

Hafjell og området rundt byr på et stort spekter av familievennlige aktiviteter. Her har vi samlet våre beste tips til hva du kan gjøre i sommer og høst.

Scroll ned for å bli inspirert!

1. Prøv Hafjell Bike Park

Prøv Norges kuleste sykkelstier i Hafjell Bike Park. Her finner du stier for alle nivå, og med heisen opp igjen gjør det sykkeldagen lekende lett. I Hafjell kan du også leie sykkel og alt utstyret du trenger. Selve syklingen er helt gratis, men heiskort må du kjøpe.

Våre løyper er tilpasset alle ferdighetsnivåer, fra helt nybegynner til drevne syklister, med 19 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 km. 

Nybegynner? Prøv vår nye løype Flowklypa, du kommer garantert til å smile fra øre til øre.

Hunderfossen

2. Hunderfossen Eventyrpark

Opplev Norges mest eventyrlige familiepark, Hunderfossen Eventyrpark. Her er det over 60 attraksjoner og aktiviteter for små og store. Opplev vår spennende familierafting, prøv Trollfallet om du tør, eller ta plass i selveste Il Tempo Extra Gigante!

Les mer om Hunderfossen

Lilleputthammer

3. Lilleputthammer for de minste

Besøk miniatyrutgaven av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet. Her finnes 44 forretninger, hotell, kafeer, klatrepark, politi og kino, alt bygd i 1:4 av størrelsen du finner i Lillehammer. I byen kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp.

Les mer om Lilleputthammer!

Pumptrack i Hafjell

4. Pumptrack i Hafjell

Prøv en av Norges største pumptracker på Gondoltoppen i Hafjell! Pumptracken er helt gratis å bruke og vi leier ut sykkel til de minste ved drop-in. Ellers kan man ta med egen sykkel. Ta gondolen opp, sykle masse i pumptrack, lek i våre lekeapparater og nyt en lunsj eller en is på Skavlen eller Sætra.

Les mer om pumptrack i Hafjell

 

Barnas gård

5. Besøk dyrene på Barnas Gård

Barnas Gård Hunderfossen har opplevelser og aktiviteter for barn og voksne som ønsker nærkontakt med dyr! Kos, klapp og mat dyrene, spis god mat i gårdsbutikken og få utløp for energi og lekelyst i klatreløypa eller på skogsbilbanen.

Les mer om Barnas Gård!

Norsk vegmuseum

6. Norsk Vegmuseum

Et eldorado for deg som er interessert i anleggsmaskiner og biler. Her kan du følge hele historien til Vegvesenet og ulike kjøretøy i Norge. Her finner du også Norsk fjellsprengningsmuseum i en stor fjellhall, med utstilling av sprenge- og boreutstyr som er brukt gjennom tidene. Museet er helt gratis.

Les mer om Vegmuseet!

gondolen i hafjell

7. Ta gondolen til fjells

Med gondolen som transportmiddel kommer du deg til en ny verden, med flotte turmuligheter og sykkelløyper. Spisestedene Skavlen og Sætra har sommeråpent, slik at du kan kjøpe deg lunsj eller en is. En perfekt aktivitet for hele familien, og passer like bra på en regnværsdag som solfylt dag.

Les mer og kjøp billett!

Fjellsykling

8. Fjellsykling på Øyerfjellet

Deilige flytstier, tekniske stier, grusveier, seterveier - på Øyerfjellet er mulighetene mange. Om du ikke har egen sykkel, kan du leie av oss på Favn sykkelutleie. Vi har stisykler og tursykler, både elektriske og vanlige. Du kan også besøke flere setre og spisesteder i fjellet som har åpen servering.

Les mer om sykling på Øyerfjellet!

Lillehammer

9. Besøk Lillehammer

Kun 15 minutter fra Hafjell ligger Lillehammer med alle sine opplevelser. Hvis du vil litt opp i høyden kan du besøke hoppbakken eller trives du best på vannet kan du ta en tur med Skibladner - verdens eldste hjuldamper. Liker du deg best nede på jorda anbefaler vi Maihaugen eller bare besøke en av de mange koselige kafeene i gågata.

Mat

10. Utforsk matfatet i Øyer

I Hafjell finnes et rikt tilbud av matopplevelser, spisesteder og butikker som selger lokalprodusert mat. Av lokale produsenter finner du blant annet utsalg på Moe Gård og Jevne Gård.