Hafjell Bike Park åpner

Ny familieløype og et enormt kunstverk!

HAFJELL, Pumptracken er endelig fri for snø og gresset spirer. Førstkommende lørdag åpner endelig sommeren i Hafjell - med flere store nyheter, blant annet et enormt kunstprosjekt på Mosetertoppen!

Gjengen i Hafjell Bike Park har jobbet knallhardt de siste månedene med å ferdigstille alt i anlegget og sko det om fra vinter til sommer. 18. juni er det igjen klart for sykling i Hafjell, men vinterens tøffe vær har satt sitt preg på løypene og har gitt gjengen en utfordrende start. Omlag 350 trær har ligget på kryss og tvers i store deler av parken og ført til mange timers jobb.

  En ting er å måke fram pumptracken igjen med all snøen den samler på i løpet av fem måneder med vinter, men vi har hatt massiv jobbing ute i felt med å felle så mye trær, sier daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås. 

Familieløypa i Hafjell

Flere nyheter

Med alle løyper fremme, trær felt og snø smeltet, ligger det an til en knallsesong og åpning for parken. Nytt i år er blant annet at sykkelutleien har fått enda en lokasjon, nå på Favn på Mosetertoppen. Den ene ligger på Skitorget og er i hovedsak utleie av downhillsykler og beskyttelsesutstyr, samt verksted og salg av sykkelutstyr. Den nye på Mosetertoppen, "Favn sykkelutleie", vil ha utleie av stisykler, terrengsykler og elsykler som kan brukes på fjellet. Dessuten åpner det en helt ny og familievennlig sykkeløype denne helgen, "Flowklypa".

  Denne blir en skikkelig grønn og fin familieløype der alle som har testet terrengsykling litt kan få boltre seg i. Det blir stor stas for både store og små Isa, maskoten vår, skal klippe snora og lede sykkeltoget med barn på lørdag, sier Løkås.

Skavlen restaurant, Sætra, Lodgen, Woody's og Hafjell Pizza holder som vanlig åpent når parken er åpen. Men i år skal også Favn restaurant holde sommeråpent. Vidsyn på Hafjelltoppen skal holde åpent de to siste helgene i juli og de to første i august og servere en velsmakende grillbuffet. 

  Det er absolutt positivt med et så bredt mattilbud som vi har nå i fjellet. Dessuten er det veldig gøy at også Vidsyn, med den fantastiske plasseringen de har, holder åpnet fire helger i fellesferien. Det er masse folk som både ferdes og bor i fjellet om sommeren, så det blir fint å kunne tilby alle noe i alle deler av fjellet, sier markedssjef i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum. 

Favn Restaurant i Hafjell i sommerdrakt.

Mattilbudet har blitt godt tatt i mot av skigjestene, og Løkås stemmer i at det blir bra med enda bredere tilbud i grønn sesong også. 

  Vi oppfordrer alle våre gjester, både nye og gamle kjenninger, til å prøve ut Favn Restaurant og Vidsyn i løpet av sommeren, sier han.

Dessuten har det i flere måneder blitt jobbet med et stort kunstprosjekt på garasjeveggen til Hafjell 360-heisen. Et prosjekt der kunstner Morten Kveen har fått i oppdrag å illustrere hele veggen med eventyrkunst som skal bli en fargerrik opplevelse for absolutt alle, både sommer og vinter. Kveen holder nå på om nettene i anlegget for å legge omrisset på den enorme veggen, for så å legge maling på dagtid.

  Dette er så kult! Hele denne veggen, som til vanlig er grå og tung, blir nå illustrert og fargesatt med et skikkelig kunstverk som både er stedbundet og fantasifullt. Vi er så utrolig stolte av dette og tror det kommer til å bli en sikkelig trademark for anlegget hele året. Vi blir helt klart det første skianlegget i Norge, om ikke i verden, med kunst i denne størrelsesordenen, sier Wedum. 

Kunstverk, Mosetertoppen og Favn.

Åpningsfest

Allerede fredag tjuvstarter Hafjell Bike Park med åpen butikk slik at de aller ivrigste slipper å stå i kø på selve åpningsdagen. Ellers er lørdagens program fylt opp med morsomme aktiviteter for store og små, både syklister og gondolturister. 

Nå venter helt nyfriserte løyper og nye utleiesykler på energiske gjester og åpningshelga vil by på morsomme konkurranser, filmvisning, Isas sykkeldag samt offisiell åpning av "Flowklypa".

  Vi gleder oss enormt til å komme i gang med sesongen og heisene snurrer i gang fra kl. 10:00-16:00 begge dager, sier Løkås.

Bestill sykkelutleie

 


Program, 17.-19. juni:

Fredag, 17.juni:
16:00 - 20:00: Åpent i sykkelutleie/butikk for salg av deler og utstyr, samt salg av sesongkort.

Lørdag, 18. juni:
10:00 - 16:00: Hafjell Bike Park er ÅPEN!
11:00: Offisiell åpning med snorklipping og åpningstog i Flowklypa. Oppmøte på toppen av stolheisen.
12:00 - 13:00: Isas sykkeldag for barn på pumptracken på Mosetertoppen. Ta med barna, møt Isa og det blir medalje til alle barn som sykler en runde.
20:00 Filmvising på Lodgen. Teton Gravity Research med "Esperanto".
21:00: Åpningsfest på Lodgen Hafjell

Søndag, 19. juni:
10:00 - 16:00: Hafjell Bike Park er ÅPEN!
14:00: Hafjell Cup i Old School, se mer detaljert informasjon her.

Velkommen til en ny sykkelsesong!

Bestill heiskort