Aktiviteter for hele familien

Hafjellområdet er som skapt for familieferie. Enten dere liker fart og spenning, naturopplevelser, innendørsaktiviteter eller bare nyte det å ha tid til hverandre - Hafjell er stedet for dere. 

 

linje

Vi har gjort det enkelt for deg

Ikke alle aktiviteter og opplevelser passer for lillesøster på 4 år, og ikke alle aktiviteter faller i smak for storebror på 12 år. Her finner du aktiviteter tilpasset små og store barn. 


 

 

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling. Konseptet går ut på å bruke skiheisene for transport opp, og så sykle nedover bakkene på samme måte som når man står på ski eller brett om vinteren. Våre 18 spesialbygde løyper slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Likevel anbefaler vi at barna bør ha fylt 8 år for å sykle downhill. De minste barna kan utfolde seg i vår nye pumptrack på Mosetertoppen samt leie sykler med famiien og stisykle innover fjellet.

Familie på sykkel

Barn på Hunderfossen

Hunderfossen Eventyrpark

Kun 5 min unna Hafjell alpintsenter/Hafjell Bike park ligger Hunderfossen Eventyrpark. Med sine 250.000 besøkende gjester i løpet av en sommer, en Hunderfossen en av Norges best besøkte turistattraksjoner. Her er det noe for hele familien, store som små.I Eventyrparken er det mer enn 60 flotte attraksjoner og severdigheter for hele familien sammen, og for flere dager til ende. Den spesielt rolige og fine stemningen i parken gjør at både barn, besteforeldre og barnebarn trives sammen her.

Hjulbob

Har du lyst til å prøve deg på en ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane verdt et besøk. Mange foreldre leter etter litt tøffere aktiviteter, hvor de eldste barna kan få utfordret seg med aktiviteter som gir de et aldri så lite adrenalin-kick. Med bob kan du komme opp i en hastighet på 100 km/t, så du er garantert et aldri så lite adrenalin-kick! Aldersgrense 10 år med foresatt, 12 år uten foresatt. Dette er moro for hele familien!

Bilde av bil på Norsk Vegmuseum

Norsk Vegmuseum

Norsk Vegmuseum har flere tusen kvadratmeter innendørs utstillinger, et nytt kjøretøymuseum, en stor museumspark og en unik, over 200 meter lang bergtunnel med fjellsprengningshistorie. Store deler av året har museet i tillegg åpen landhandel, servering i gjestgiveriet og en rekke arrangementer for store og små.

Maihaugen

Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag. I høysesongen på sommeren åpnes mange av de historiske husene, og du blir invitert inn i hjemmene av "beboere" fra ulike tider. Bli med på nostalgiske gjensyn med de ulike tiårene på 1900-tallet. Du kan gjenoppfriske barndomsminner og dele dem med familien din! Husker du 80-tallet? Maihaugen har også mange dyr som det er hyggelig å hilse på. Om sommeren er de ute på beite i friluftsmuseet.>

Barn på Maihaugen

Gågata i Lillehammer

Lillehammer

Gågata i Lillehammer sentrum ble verdensberømt under Vinter-OL i 1994, og med den sjarmerende trehusbebyggelsen byr på en handleopplevelse utenom det vanlige. Ta gjerne bussen, eller parker bilen i sentrum og spaser rundt. Her finner du et mangfold av butikker med utvalg som skiller seg ut fra vanlige kjedebutikker. Har du lyst på en kaffekopp eller en matbit, finn et sete på en av de mange koselige kafeene.

Lilleputthammer

Under 10 minutters gange fra Hafjell Alpinsenter tar deg til Lilleputthammer Familiepark. Dette er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino. I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

Klatresenter

Tyrili klatresenter

Sentralt i Lillehammer finnes et helt nytt og topp moderne klatresenter. Her tilbys vertikale opplevelser for både store og små. Tyrili klatresenter ligger i det gamle slakteriet i Løkkegata 11, som nå er renovert til Norges mest moderne klatresenter med totalt over 1200 kvadratmeter klatreflate. De 14.5 meter høye klatreveggene fremstår som et kunstverk med sine vinkler og friske farger. Senteret omfatter alt fra barnevegger, lavere vegger med tjukkaser under, et eget rom for grupper og kurs, samt hovedrommet med avanserte tauvegger som kan benyttes til internasjonale konkurranser.

Jorekstad Fritidsbad

Jorekstad fritidsbad kan du hoppe, plaske, trimme, dykke, trene, ta badstu eller rett og slett slappe av mens barna boltrer seg i leke­basseng og vannsklie. Lillehammer-Hafjell-områdets største badeanlegg Jorekstad fritidsbad er tilpasset alle aldersgrupper.

Vannsklie på Jorekstad

Hunder som trekker vogn

Hundekjøring barmark

Gjennom sommeren og høsten kan du prøve hundekjøring med tøffe trollvogner! Prøv hundekjøring med ivrige Alaska Huskier, en helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr. Dere får eget spann og kjører selv med guider i front og etter instruksjon - med mindre du må eller heller vil være passasjer er det også mulig. Turene går på forespørsel da det er viktig at det er kaldt nok. Ofte kjøres det på kveldstid og på Hornsjøen i en flott runde på gammel setervei, eller på idylliske skogsveier ved Bøverlund Crossbane ved Åsmarka/Næroset.

Book hundekjøring her

Rafting i Sjoa

Sjoa er kjent som Norges og en av verdens beste raftingelver. Her kan du oppleve spenning på elva i fantastiske omgivelser. Rafting passer for de fleste som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving, elvebrett og mange andre spennende aktiviteter. Sjoa ligger 1,5 t kjøretur unna Hafjell.

Les mer om rafting i Sjoa her 

 

Rafting i Sjoa, foto: GoRafting

Flåtetur på Lågen

Flåtetur på Lågen

Er du ute etter en aktivitet utenom det vanlige? I sommerhalvåret tilbyr Pellestova Hotell flåteturer på Lågen! Å flyte nedover Lågen på en flåte er virkelig noe for seg selv. Flåten gir deg en unik mulighet til å oppleve et av Lillehammers vakreste områder fra vannet.  Turen tar ca 2 timer, litt avhengig av strømføringen, og tar deg nedover Lågen i retning Lillehammer. 

Jevne Gård

Ta en rolig sykkeltur fra Hafjell til Jevne Gård. Opplev hjemmebakst, friske drikker fra hagen og kaffe i rolige omgivelser. Her kan voksne og barn nyte sommeren i rolige omgivelser. 

Safrt på Jevne gård