Hafjell for de minste

Hafjellområdet har en rekke aktiviteter og opplevelser også for de minste. Her kan de små kose seg innendørs en regnfull sommerdag eller nyte sommervarmen utendørs på solfylte dager. 

Hafjell Pumptrack

En pumptrack er en bølgende sykkelbane med kombinasjon av dumper og svinger. I en slik sykkelbane skaper du fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser - derav navnet "Pumptrack".

Pumptracken i Hafjell ligger på Gondoltoppen. Ta med din egen sykkel eller lei barnesykkel hos oss. Å sykle i en pumptrack er morsomt i alle aldre og man trener i tillegg balanse og kondis - dessuten gir det stor mestringsfølelse ved å klare å få opp farten uten å tråkke rundt. Det er også en mindre Pumptrack ved siden av Øyer Ungdomsskole som er laget på bestilling av skolen. Området er gratis og åpent for alle.

Pumptrack

Lekeplass med klatreelementer

Ved siden av pumptracken ligger en lekeplass for de minste, med morsomme klatreelementer og utfordringer som passer for både små og store barn. Den er gratis, med benker tilgjengelig og åpen for alle.

Vi har også huskestativ og sklie, plassert rett ved Skavlen.

Lekeplass i Hafjell

Hunderfossen Eventyrpark

Kun 5 min unna Hafjell Bike Park ligger Hunderfossen Eventyrpark. Med sine 250.000 besøkende gjester i løpet av en sommer, en Hunderfossen en av Norges best besøkte turistattraksjoner. Her er det noe for hele familien, store som små.I Eventyrparken er det mer enn 60 flotte attraksjoner og severdigheter for hele familien sammen, og for flere dager til ende.

Den spesielt rolige og fine stemningen i parken gjør at både barn, besteforeldre og barnebarn trives sammen her.

Les mer

Barnas gård

En kjapp gåtur unna Hunderfossen Eventyrpark finner du Barnas gård. Her finner du over 20 forskjellige dyreslag, store som små. Med flott utsikt over Gudbrandsdalen kan familien kose seg med dyrene, leke i høyet, lekeplassen eller klatreløypa og ta en pust i bakken på tunet med vafler og is fra gårdsutsalget.

Barnas gård

Lilleputthammer

Under 10 minutters gange fra Hafjell Alpinsenter tar deg til Lilleputthammer Familiepark. Dette er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino. I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp.

De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

Lilleputthammer

Maihaugen

Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag. I høysesongen på sommeren åpnes mange av de historiske husene, og du blir invitert inn i hjemmene av "beboere" fra ulike tider. Bli med på nostalgiske gjensyn med de ulike tiårene på 1900-tallet. Du kan gjenoppfriske barndomsminner og dele dem med familien din! Husker du 80-tallet?

Maihaugen har også mange dyr som det er hyggelig å hilse på. Om sommeren er de ute på beite i friluftsmuseet.

Maihaugen

Hafjell Lekeland

Nærmeste nabo til Lilleputthammer er Hafjell Lekeland som er et av Norges største innendørs lekeland med et lekeareal på ca. 900 kvm. Her kan barna hoppe, klatre, krype, balansere, skli og utforske hinderløyper og ballbinger.

Hafjell lekeland

Åpen seter

I Øyerfjellet er det fortsatt setrer som driver tradisjonell seterdrift med mjølkeproduksjon på ku og geit. Noen av disse tar i mot besøkende og her kan du kose med dyrene, høre om livet på setra og være med på fjøsstell om kvelden – her får du også litt enkel servering.

Sjøsetra kan du legge inn seterbesøk under oppholdet – passer veldig fint for barnefamilier. Sjøsetra har åpen seter torsdager, fredag og lørdager i hele juli.

Sjøsetra