Sykkelutleie i Lillehammer

EL- sykkelutleien ligger ved Stasjonen Lillehammer hotell og cafe, midt i byen. Her har vi et lite utvalg sykler til utleie.
 

Viser <% totalCount %> alternativer
Sorterer:

Ønsker du kun timesleie?

Last ned "Sharebike" via App store eller Google Play.

app store  play store

 

For lengre turer er det mulig å ta med en lader, og det er også steder du kan lade sykkelen din underveis. Syklene kan imidlertid gå i mange timer uten å gå tom for strøm.

Sykkel bestiller du rett her i nettbutikken vår, og den vil være klar til å hentes fra kl. 7:30 på stasjonen på den valgte dagen. Bestilling av sykler må gjøres innen 19:30 dagen før. Ta med bestillingsnummeret ditt til stasjonen når du henter sykkelen. Hvis du leier en sykkel i flere dager, er det mulig å ta sykkelen med deg, bare sørg for at du har et trygt sted hvor du kan låse sykkelen om natten.

Vil du leie stisykkel eller annen type sykkel, har vi større utvalg i Hafjell.

Anbefalte turer i kulturområdet Lillehammer 

Kulturhistorisk rundtur – ca 4,5 km

Fra sentrum sykler du sørover Kirkegata forbi Søndre park (Park Cafeen i Søndre park er et populært spisested for byens innbyggere). Følg skiltene videre til Maihaugen. På Maihaugen ligger også Norges Olympiske museum og Norges Postmuseum.

Etter et besøk på vakre Maihaugen kan du fortsette Maihaugvegen/Sigrid Undsets veg forbi Stampesletta med Kristins og Håkons hall fra OL 94. På venstre side av vegen ligger Bjerkebæk – Sigrid Undsets hjem med sin flotte historiske hage.

Kombiner gjerne turen med en runde oppom hoppbakken (se beskrivelse OL 94 rundtur) eller fortsett Nordsetervegen ned til sentrum. Et stopp i gågata med besøk på en av de koselige kafeene er obligatorisk. Og et besøk i Lillehammer Kunstmuseum på Stortorget anbefales på det sterkeste.

Se turen på Trailguide

 

 

kultur

 

OL 94 rundtur - ca. 11 km eller 32 km (bob- og akebanen)

 En tur til toppen av Lysgårdsbakken hoppanlegg (OL arena 1994) for å nye byens beste utsikt kan anbefales (ca. 5 km). Med el-sykkel kommer du opp bakkene lekende lett. Du kan velge å parkere sykkelen i nederste del av hoppbakken for å ta stolheisen til toppen eller gå de 936 trappetrinnene til topps og ta stolheisen ned igjen. Det er også en fin rundtur å sykle opp til toppen av hoppbakken, følg Birkebeinervegen rundt de siste svingene og ta til venstre inn Kantvegen (vegen går mellom Birkebeineren Skistadion og Lysgårdsbakken hoppanlegg). Ønsker du en tur innom Birkebeineren Skistadion følg Birkebeinervegen rett fram.

Tilbake til Lillehammer kan du sykle Nordsetervegen ned igjen (noe mer trafikkert veg) eller sykle samme veg tilbake. Stikk gjerne en tur innom Stampesletta med Kristin og Håkons hall fra OL 94. I enden av Stampesletta (Sigrid Undsets veg) ligger Badedammen og Mesnaelva som er et populært badested for byens befolkning.

Ønsker du et ekstra adrenalinkick, kan du ta en sykkeltur til Lillehammer Olympiske bob- og akebanen på Hunderfossen, og prøve hjulbob. En fin tur er å sykle om Fåberg og Hunderfossvegen, ca. 16 km hver veg.

 

 

 

hoppbacken


 

Håndverksruta om Fåberg – 18 km

Kombiner sykkeltur og besøk hos lokale produsenter. En fin rundtur er å besøke Fabrikken og Ment porselenutsalg på Fåberg, og evt. et badestopp på Jorekstad Fritidsbad.

 Fabrikken ligger sentralt i Lillehammer i Løkkegata 9. Her finner du verksteder, atelier og utsalg av glasskunst, smykker, keramikk, billedkunst m.m.

 For å sykle til Ment, følg Storgata og Gudbrandsdalsvegen på fine tilrettelagte sykkelveger forbi Høyskolen i Innlandet (HINN), og ta til venstre ned Brunlaugbakken til Fåberg. Her finner du skilt til Ment. Faste åpningstider er fredager og lørdager 12-16, og utenom åpningstidene kan besøk bookes.

 Fra Ment kan du fortsette ned til brua over Lågen, og sykle videre Steinkista til Jorekstad Fritidsbad. Fra Jorekstad går turen i flott kulturlandskap langs Jørstadmovegen til Vingnes. På Vingnes kan du ta en stopp på Skibladnerbrygga. Her er en fin badeplass (Vingnesvika) om du føler for en dukkert i Mjøsa. Tilbake til Lillehammer sykler du over Vingnesbrua.

(Alternativt kan du også sykle langs Gausdalsvegen fra Jorekstad tilbake til Høyskolen og samme veg tilbake til Lillehammer).

 

 

fåberg


 

Anbefalte dagsturer i fjellmiljø

 

Fra by til skog og fjell

Veiene mellom Lillehammer og Hafjell er perfekte for dagstur på en el-sykkel. Det stadig skiftende landskapet tar deg fra byfølelse til, åpne vidstrakte landskap, dype skoger og flere utsiktspunkter ned mot dalen. Underveis finner du også mange interessante stopp som restauranter, utsiktspunkter, kafeer, innsjøer og piknikbord. Både Pellestova, Skavlen Restaurant og sykkelutleien i Hafjell har ladere tilgjengelig. Her kan du lade sykkelen din mens du spiser lunsj eller tar en kaffestopp.

På en fin dag anbefaler vi å sykle ruten fra Lillehammer sentrum til toppen av Hafjell som går gjennom Nordseter og Reina. Disse grusveiene ligger i høyder rundt 900 meter over havet, som ligger like ved trenivået i dette området. Dette betyr at landskapet er veldig skiftende og gir vakker utsikt underveis. Fra Hafjell og tilbake igjen til Lillehammer følger du den gamle veien "Døldaveien". Denne grusveien går gjennom skogen i lavere høyde, men det er fremdeles vakker utsikt og denne gangen mot dalen.

Hvis prognosen utgjør en kald eller vindfull dag, anbefaler vi å ta ruten gjennom dalen i stedet for det alpine området. Ta då vei 2522 til Hafjell der du kan enten sykle opp eller sette sykkelen på gondolen og følge Døldaveien tilbake til Lillehammer.

Lillehammer-Hafjell Rundtur 48 km 

Dette er en sykkelrute som går fra Lillehammer sentrum, til toppen av Hafjell og tilbake igjen. Ruten starter på asfaltvei ut fra Lillehammer og opp til Nordseter. Her går veien over til grus, og ruten vil forbli på grus og asfalt til du er tilbake igjen i Lillehammer. Det er en stor høydeforskjell fra sentrum til fjellområdet over Nordseter. Derfor anbefaler vi å bruke en El-sykkel eller ta denne turen som en god treningsdag. El-sykling er en fantastisk måte å få mer ut av turen og være i stand til å sykle lenger avstand på kortere tid. Den elektriske motoren hjelper deg med den ekstra kraften, og den gir deg en hastighet på 25 km/t uten mye anstrengelse.

Interessante stopp underveis kan være: Krigsvika badeplass, Pumptrack og Skavlen restaurant på Mosetertoppen, Pellestova restaurant og kafé.

Sjekk ut turen og følg GPS-ruten på UT.no

Lillehammer-Hafjell Rundtur 31 Km

Hvis du er ute etter en kortere tur og mindre oppoverbakke, er dette et godt valg. Start ved Lillehammer sentrum og retning nordover på vei 2522 (fylkesvei 312). Dette er en asfaltvei som fører deg helt fra Lillehammer til Hafjell og gondolen. Gondolen tar deg opp 586 meter til et sted som heter Mosetertoppen. Gondolturene tar omtrent 10 minutter, og det er spesiallagde sykkelholdere utenfor hver gondol. På Mosetertoppen finner du en pumptrack for sykling og en restaurant kalt Skavlen hvor det er mulig å få en lunsj inne eller ute på det flotte soldekket med førsteklasses utsikt.

Herfra går stien sørover og nedoverbakke mot Lillehammer. Veien heter "Døldaveien" og den snirkler seg nedover tykk skog mesteparten av tiden, men det er også mange åpne partier og fin utsikt ned mot dalbunnen.

Sjekk ut turen og følg GPS-ruten på UT.no

Se her for å se åpningstider og priser for gondolen i Hafjell

bild


lower

Turmål på veien

 

Nordseter

Fra Lillehammer mot fjellområdet ligger Nordseter helt på slutten av asfaltveien. Her finner du en kafé og en liten butikk. Et hyggelig stopp for forfriskninger før du gjør den siste klatringen opp i fjellen.

Kriksvika

Dette er et flott rastaplass med piknikbord og en fin utsikt like ved Reinsvann. Det kan være veldig forfriskende å svømme her. Men vi kan ikke garantere at vanntemperaturen er til din smak.

Pellestova

Pellestova er en stor fjellstue som ligger veldig nær toppen av Hafjell. På den koselige hotellrestauranten kan du bestille lunsj eller snacks. Dette er også et sted hvor du kan lade din E-Bike

Mosetertoppen i Hafjell

 

På Mosetertoppen finner Skavlen Restaurant som ligger naturskjønt til med en utsikt som er verdt å hvile øynene på. På Skavlen anbefales det å unne seg en god lunsj eller en kanelbolle ute i solveggen på den store terrassen. Her oppe finner dere også Playa del Sætra, en mindre uterestaurant like ved vår populære pumptrack der barn og vokse kan teste seg på sykkel. Her er også en mindre lekeplass for barn og gondolheis som tar både personer og sykler fra bunn av Hafjell opp mot fjelltoppene. Les mer om vår pumptrack!

pum