Åpning, Vidsynexpressen. Foto: Alpinco

Vidsynexpressen offisielt åpnet

 HAFJELL, Med snorklipping utført av Øyers nye ordfører, godt hjulpet av tidenes alpinist, Aksel Lund Svindal, åpnet Hafjell lørdag offisielt den nye Vidsynexpressen.

Det var et stort antall både tilskuere og inviterte som i dag hadde møtt opp i Hafjell for å overvære begivenheten det jo er å få åpne en ny heis. Ordfører i Øyer, Anne Marie Sveipe, stod for selve snorklippingen og ga uttrykk for viktigheten av skidestinasjonen.

- Hafjell er utrolig viktig for bygda vår, sa hun til de fremmøtte og ble møtt av stor applaus.

Viktig for utviklingen

Både daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, og hovedeier, Anders Buchardt, fullroste både de ansatte, gjennomføringen og leverandør, Leitner, for innsatsen.

Heisen har allerede rukket å gå sine turer etter en uke i drift, men ble altså først offisielt åpnet lørdag. En svært viktig heis for utviklingen av Hafjell.

- Med denne heisen fortsetter vi å ta Hafjell enda et steg videre, både som destinasjon, men også for gjestene våre. Selv om dette området av fjellet har hatt en heis tidligere, vil Vidsynexpressen attrahere langt flere gjester med sin comfort og hastighet samtidig som enda flere kommer seg til Vidsyn restaurant, sier kommersiell leder i Alpinco, Jonas Bjørnerud.

Åpning, Vidsynexpressen. Foto: Alpinco.

Indrefilet

I løpet av sommeren har Hafjellheis 3 blitt demontert og fjernet. Det samme har Kringelåsheisen. Det betyr at den nye stolheisen nå erstatter to andre heiser og tilgjengeliggjør en del av fjellet som for mange er ansett for å være selve indrefileten av skikjøring.

- Dette området er yndet for utmerket skikjøring. Her er det fart, lange nedfarter og morsomme kurvaturer. Et område mange kjenner, men langt flere bør bruke. Denne nye heisen gjør det enklere for flere, og ikke minst mer attraktivt, å ta i bruk denne delen av fjellet, sier Bjørnerud.

Prosjektet har en kostnadsramme på 150 MNOK. Ikke bare inkluderer dette heisen, men også snøanlegg sør i destinasjonen.

- Her har vi tidligere vært avhengig av natursnø for å kunne åpne. Nå, med nytt snøanlegg i denne delen av fjellet, vil vi kunne tilby gjestene våre enda mer skikjøring og løyper allerede fra sesongstart.

Vidsynexpressen er nok en milepæl i selskapets langsiktige strategi om å være en ledende aktør innenfor alpinbransjen. Den nye heisen er den største investeringen gjort i Hafjell siden gondolen ble bygget.

Ordfører i Øyer, Anne Marie Sveipe, sammen med daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud. Foto: Alpinco.