Reise til Hafjell Alpinsenter.

Praktisk info

Forbered deg til din Hafjell-opplevelse 

Vi har samlet noen tips som du kanskje kan sette pris på. Er det spørsmål du fremdeles har etter å ha lest dette, meld gjerne fra til oss på [email protected]  
Det er sikkert flere som lurer på det samme.  

 

Reisen til Hafjell/internt i Hafjell

Hafjell ligger et kvarters kjøring nord for Lillehammer og drøye to timers kjøring fra Oslo via E6. Hafjell er Norges 3 største alpinsenter. Knapt et annet skisenter i Norge har bedre tilgjengelighet eller enklere reisevei enn Hafjell, som ligger godt synlig fra E6. Du kan også kjøre kollektivt med tog fra Oslo via Oslo Lufthavn. Toget stopper i Lillehammer med korresponderende buss til Hafjell Alpinsenter.  
Mer informasjon. 

 

Parkering 

Om ønskelig kan bilen parkeres på en av Hafjells parkeringsplasser, i dalområdet (gratis) eller på toppen (parkeringsavgift). Det er også uttak og egne parkeringer for El-bil. 

 

Bestille og hente heiskort

Bestill heiskort i forkant av din skiferie på nett. Heiskort kjøpt på nett hentes enkelt ut i en av våre billettautomater plassert på Skitorget (bunnstasjonen), eller Gaia (Hafjelltoppen). Skal du kjøpe 6-8 dagerskort eller sesongkort må disse hentes ut i billettluken på Skitorget. 

I Hafjell Alpinsenter bruker vi heiskortsystemet Axess, du må derfor benytte Axess-kort når du kjøper heiskort i Hafjell.  

 

Overnatting 

Hvis du har booket overnatting via Hafjell Kvitfjell booking hentes nøkler i Velkomstsenteret på Skitorget (bunnstasjonen). Her møter du våre hyggelige ansatte som hjelper deg med det du trenger før ankomst på hytta eller leiligheten. Her får du veibeskrivelse, nøkler og annen nyttig informasjon.  

Ankommer dere etter bookingen sin stengetid: 
https://www.hafjell.no/apningstider ? Gi oss beskjed i forkant.  

Sitter du med andre spørsmål om overnatting finner du kanskje svaret ditt her 

 

Butikker 

Fra bunnstasjonen i Hafjell er det ca 10 minutters gange (2 min med bil) til Øyer Sentrum hvor du finner matbutikker, bensinstasjon, vinmonopol og restauranter.  

 

Tilbud like ved bakkene 

I Hafjell Alpinsenter ligger det flere sportsbutikker, spisesteder og afterski spredt rundt i skisenteret. 

 

Hafjell skiskole 

Ta skikjøringen til et nytt nivå med gruppetime eller privattime gjennom Hafjell skiskole. De dyktige instruktørene hjelper deg, uansett nivå, til å bedre teknikk og å øke opplevelsen i bakken.  

 

Hafjell skiutleie og skiservice 

Fant du ut at skiskoene er blitt for små? Eller at skiene trenger en runde behandling før bakken? Hafjell Skiutleie har alt utstyret du trenger til din skiferie og de hjelper gjerne til med å friske opp utstyr som har stått for lenge i boden uten nok kjærlighet.  

 

Sikkerhet i anlegget 

Vi har utformet noen Skivettregler for Hafjell Alpinsenter. Dette gjør at vi alle kan føle oss tryggere i bakkene.  

Skipatruljen i Hafjell er der for å hjelpe skadde gjester og kontrollere sikkerheten i anlegget.  

Skipatruljen i Hafjell sjekker alle løyper hver morgen før åpningstid for å sikre løyper blant annet ved å se over gjerder, skilting og eventuelle hull etter tråkkemaskin eller vær. Under Hafjells åpningstider fortsetter dette arbeidet, og du ser de patruljere på ski rundt i anlegget. Den viktigste jobben de gjør er dog å bistå når det har skjedd en ulykke og skader. Har det skjedd en ulykke er det en trygghet å vite at skipatruljen er der for å hjelpe. Telefonnummer til Skipatruljen: +47 404 01 500 

 

Skilting 

For å komme til Hafjell fra E6 - følg skiltene til Hafjell Alpinsenter. Det er også skiltet til Hafjelltoppen (Gaia) og Mosetertoppen.  

I skisenteret, og på løypekart, vil du se at vi benytter internasjonale begreper.  

Nivå nybegynner - grønne løyper 

Litt øvet - blå løyper 

Øvet - røde løyper 

Avansert – sorte løyper 

Vi merker også løypene med nummer, noe som gjør det enklere å finne ut hvor du er i skisenteret. 
I løpet av desember 2020 vil vi lansere interaktivt kart. Hvis du benytter det i appen vil du også ser hvor du fysisk er i kartet, med hjelp av GPS. 

 

Skilek i bakken 

I Hafjell er det fokus på skiglede for barnefamilien, det er derfor 3 flotte familieområder for mindre barn i anlegget. Her kan barna trygt lære å stå på ski eller leke seg med utfordringer som tar skigleden til neste nivå. Det er aktiviteter for barna hver dag og her dukker ofte den nysgjerrige maskoten Isa opp for å bli med på leken. 

 

Hafjellparken 

For de litt større barna har kan vi glede dere med mye moro i Hafjellparken.  

Det er 3 ulike nivåer i Hafjellparken. De følger de samme fargekoder som løypene.  

KIDS Frontyard for nybegynner og lett øvet med grønn linje. KIDS Frontyard er et perfekt område for nybegynnere. 

Backyard for lett øvet, øvet og ekspert med blå, rød og svart linje. Backyard ligger skjermet til ved avstigningen av gondolen på Mosetertoppen og har egen skålheis. Parken er ca 500 meter lang og har tre linjer med elementer for alle nivåer. 

Mainpark for øvet og ekspert med blå, rød og svart linje. Main Park var den første parken i Hafjell og ble åpnet høsten 2000. Her har det vært avholdt store arrangementer som X Games, NM, Norgescup og ungdoms-OL i Slopestyle.  

Parkhuset er en samlingsplass med musikk, bord, grill og trådløst nett. Vi har også låsbare skap (kr 10,-). 

 

Matopplevelser i Hafjell 

Uten mat og drikke duger kroppen ikke! 
I Hafjell har vi restauranter og serveringssteder som tilfredsstiller alle ganer. La deg friste. 

 

Påkledning 

Fjellet liker gjerne å vise oss sine forskjellige og skiftende personligheter, om det er varm og smilende, sur og kald, energisk og vindfrisk eller trist og grå. Uansett hvilken sesong det er, kan disse forskjellige værforholdene melde seg. Er du forberedt på å møte fjellet med humørsvingninger? 

Husk også på at riktig bekledning for noen, kan være mindre riktig for andre. Som på så mange andre områder, er vi forskjellige når det kommer til bekledning. Man kan altså ikke kopiere turkameraten sin når man kler seg til skituren. Vi har alle ulik toleranse for kulde, vind og varme, samtidig som vi også gjerne har et forskjellig aktivitetsnivå når vi er på skitur. 

Husk å se ut av vinduet på vær, vind og temperatur før du kler på deg, og bruk trelagsprinsippet: Velg ett lag med undertøy (gjerne ull), ett eller flere mellomplagg og ett ytterplagg. Flere lag med tøy gir luft mellom plaggene, og siden luft isolerer, vil lagene holde deg god og varm. Fordelene med lag er også at hvis du blir i overkant varm, kan du da enkelt ta av deg et plagg.  

I Hafjell er det hjelmpåbud og du holder deg derfor også varm på toppen. Varmen stiger oppover i kroppen og forsvinner dermed ikke ut.  

Også med votter, bør du tenke lagprinsipp, som beskytter mot vind og vær. Bruk gjerne et lag som varmer innerst og et lag som beskytter mot vind og fukt. Om planen er en litt lengre og mindre aktiv skitur, kan du tenke på at votter varmer bedre enn hansker fordi fingrene og luftlaget varmer hverandre. 

 

Opplevelser rundt Hafjell 

Lillehammer by ligger kun 20 minutter fra Hafjell med bil eller buss. Lillehammer har en svært hyggelig gågate med nisjebutikker og gode kaféer. Den er verdt et besøk hvis du besøker Hafjell på et litt lengre opphold.  

Hunderfossen vinterpark ligger rett over elva for Hafjell. Vinterparken er åpen på kvelden fra 7. februar, når mørket har senket seg over dalen og trollene våkner til liv. Her finner dere blant annet Skandinavias sydligste snøhotell, den vakre iskatedralen, isbar, spennende Trollskogen med heksefest, kanefart, aking, barnesnøscooter i tillegg til lune opplevelser innomhus i Eventyrslottet, Ivo Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet.

Like ved Hunderfossen Vinterpark finner du Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane, som er en del av Olympiaparken, er den eneste bob- og akebanen i Skandinavia. Er du klar for en skikkelig utfordring, er du hjertelig velkommen enten du er barn eller voksen. Barn fra 10 år, som har med en forelder, kan være med og kjøre. Moro for hele familien! På vinteren kan du velge mellom bobraft, taxibob og skeleton og på sommeren kan du oppleve en fartsfylt tur med hjulbob. 

På Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag. Det er noen som ønsker å kombinere sin alpinferie med noen timer på langrenn. Det er svært gode forhold også for langrenn i Hafjell. Den beste oversikten for preparerte løyper finner du på skisporet.no. Dette er kun noen få vinteropplevelser i området. La deg inspirere av flere på www.lillehammer.com 

 

Kontakt 

Har du flere spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt:  
Hafjell Alpinsenter - [email protected]