Downhillsykling i Hafjell

Første gang du prøver Downhillsykling? Vi tar deg gjennom det du trenger å vite før du kan suse nedover løypene i Hafjell Bike Park. Enkelt sagt er downhillsykling ren moro som kan sammenlignes direkte med alpint. Vi har bygd egne spesialbygde løyper som er noe slakere enn alpinløypene. Liker du ski- eller brettkjøring om vinteren vil du garantert like downhillsykling.

I utgangspunktet anbefaler vi aldersgrense fra 8 år på downhillsykling, da løypene kan være bratte for de yngste. For de yngre barna anbefaler vi vår pumptrack på Gondoltoppen, eller den nye sykkelløypa Flowklypa.

Lei en Downhillsykkel m/utstyr  Kjøp heiskort  Bestill sykkelguide
 


• INTRO

I Downhill dreier alt seg om å sykle nettopp nedover. Stolheis og gondol gjør at du slipper å gå opp igjen, så du trenger ikke være idrettsutøver for å ha det gøy. Syklene er konstruert for nedoverkjøring akkurat som alpinski på vinteren, de har svært gode bremser og super demping.

Når du prøver for første gang er det 3 ting som er viktig, se langt fremover, se langt fremover, se lang fremover. I tillegg bør du ta det rolig de første turene, lære sykkelen å kjenne og gjerne bli godt kjent med en løype, før du begynner å øke hastigheten. Det er en ting som er sikkert; du kommer til å smile etter første turen. 

• DOWNHILLSYKKELEN

Downhillsykkelen er skreddersydd for formålet. Lavt tyngdepunkt, slakere vinkler på ramme og ekstra kraftige bremser. Den har ekstra solid demping med 20 cm vandring på forgaffel og er “fulldempet” der bakre del av rammen er leddet med egen støtdemper. Disse egenskapene gir suveren stabilitet og trygghet til å ha det gøy.

Du vil bli svært overrasket over hvordan sykkelen absorberer vibrasjoner og selv de heftigste terrengsykler kommer til kort mot downhillsykkelen når det gjelder å få en myk flyt gjennom løypene. Setet veldig lavt så det ikke skal være i veien da du sykler oppreist i downhill. Helene ned og rompa opp!

• BESKYTTELSESUTSTYRET 

Her går vi igjennom beskyttelsesutstyret som brukes til downhillsykling. Det er viktig å ha på tøy/sko som tåler å bli møkkete. Det er vanlig å kjøre med shorts eller tynn treningsbukse som går utenpå kne- og leggbeskytterne.

Når du leier sykkel i Hafjell Bike Park er rustning, kne - og leggbeskyttere og hjelm inkludert. Goggles, sko og hansker må man ha med selv. Lei en Downhillsykkel med utstyr.

• RUSTNING

Denne består av brystplate, ryggplate, og beskyttelse på skulder, albue og underarm. Denne tas på som en jakke utenpå en t-skjorte.

• KNE- OG LEGGBESKYTTERE

Disse har du på direkte på leggen eller utenpå tynn treningsbukse/tights. Kne- og leggbeskytter i ett.

• HJELM OG GOGGLES

Helhjelm med skygge og goggles for å beskytte øynene mot støv og grus. Dette sliter litt mer på brilleglass enn vinterbruk gjør, så bruk gjerne gamle skibriller eller bruk tear-offs på glasset. Vi anbefaler også glass uten farge hvis du har det.

• SKO

Det beste er flate lave sko med noe stiv såle, type skatesko. 

• UTLEIE OG VERKSTED

Hafjell Bike shop har 140 stk Scott downhillsykler i forskjellig størrelser og vekt til utleie. Når du leier sykkel inkluderes bekyttelsesutstyr. Vi leier ikke ut briller/goggles, hansker eller sko av hygienehensyn. Vi anbefaler å ta med dette selv.  Man kan også kjøpe dette hos oss. Bike Shopen har eget verksted som utfører vedlikehold og service på utleiesyklene og tar også service på alle kjente merker.

• HEISER

I Hafjell benyttes gondol og stolheis for å frakte deg og sykkelen til topps. Gondolen har merkede sykkelvogner og det er plass til to personer og to sykler i hver vogn. Stolheisen har påmontert stativ for sykler. Heisvertene hjelper deg gjerne med å få på sykkelen de første gangene. Kjøp heiskort.

• VALG AV LØYPER

Hafjell setter kvalitet og opplevelse i løypene som fremste prioritet. Løypene er inndelt i fargekoder etter vanskelighetsgrad akkurat lik alpinløyper om vinteren. Grøn er de enkleste løypene med lav hastighet og knapt noen utfordringer bortsett fra svinger. blått er det neste nivået, og disse er designet for å være vidåpne og flytende med noen små dropp og hop. Røde løyper er brattere og mer tekniske med større hopp og andre vanskelige hindringer. Svarte løyper er teknisk krevende med store hopp og vanskelige utfordringer. Downhill-løypene varierer fra brede velbygde berg og dalbaner til morsomme mer tekniske “single tracks” med som slynger seg nedover skogen. Bli kjent med løypene her.

Fra toppen av gondolen, følg Grusvegen (7). Så 200 m ned vegen ligger Familieløypa (16),  vår enkleste intro til downhill-sykling. Når du er kommet ned til Midtstasjonen, ta stolheis opp og følg Flowklypa (19), ned til starten av 
Familieløypa. Gjenta dette til du er komfortabel med å avansere til Moe’town (4) og Parkløypa (5).

• ENKEL TEKNIKK

Downhillsykkelen har så kraftige bremser at du kun trenger å ha én finger på hver bremsehendel. I tillegg er det veldig viktig at du ser langt fremover for å se de ulike hindringene som kommer. Du står på sykkelen med pedalene vannrett gjennom hele løypa. Dette gjør det lettere å beherske sykkelen og gjør den enda lettere å manøvrere. Vekten litt bakpå, helene ned, rompa opp og du står komfortabelt og er klar for moro! Husk å ta jevnlige pauser i starten selv om det er så gøy at du bare vil kjøre mer. Lett å glemme at man blir sliten når man har det gøy!  Pausene er viktige for at man ikke skal bli for sliten i bremsefingrene. Bestill sykkelguide.

• OM HAFJELL BIKE PARK

Hafjell Bike Park omtales som en av Europas beste på kvalitet og opplevelse. Her kan du velge blant 19 løyper, til sammen 25 km med moro og det dukker stadig opp nyheter. Gondol og stolheis tar deg og sykkelen opp 700 høydemeter. Vi har et omfattende løypenett for nybegynnere og løypene er merket med fargegraderingene grønn, blå, rød og sort som du kjenner fra skikjøring. 

Sykkelpatrulje Hafjell: +(47) 40 40 15 00