Stisykling i Hafjell.
Stisykling i Hafjell.
Hafjell Bike Park.

Aktiv høstferie i Hafjell

Velg Hafjell i høstferien og prøv Hafjell Bike Park før vinteren melder sin ankomst.

Høsten er finest på fjellet i den klare og fine lufta, omringet av flotte høstfarger. I Hafjell har du fjellet og aktiviteter for hele familien rett i nærheten!

Med hytte eller leilighet i Hafjell er du i umiddelbar nærhet til en av Europas beste Downhill sykkelparker. Det er åpent fredag til søndag frem til høstferien og mandag til søndag i uke 40. Downhillsykling passer for alle som kan å sykle og er en stadig mer populær og voksende aktivitet (anbefales ikke for barn under 8 år).

For de minste barna, de som er litt små for downhill enda, har vi en stor pumptrack på Mosetertoppen (avstigning gondol), som alle kan benytte seg av gratis. Her har vi også gratis utlån av sykler for de aller minste (3-6 år), både vanlige sykler og balansesykler.

Stisykling i Hafjell.  Stisykling i Hafjell.  Stisykling i Hafjell.

TRENGER DERE OVERNATTING I HØSTFERIEN?

Vi har flere hytter og leiligheter til utleie både nede i dalområdet i Hafjell, oppe i anlegget og på toppen av selve Hafjell. 

Velg det som passer dere best.

I dalområdet har dere kort avstand til alt. Selvsagt Hafjell Bike Park, men også butikker, lekeland og mye mer. 

I midtområdet får dere fantastisk utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen, samt nærhet til et flott turterreng for enten sykkel- eller fotturer. 

toppen byr vi på overnatting med direkte tilgang til det unike stinettverket i Øyerfjellet, butikker og restauranter rundt Gaiastova og kort vei inn i anlegget med sykkel. 

Velg det som passer dere best!

STISYKLING

Fra Mosetertoppen har man et perfekt utgangspunkt for sykling innover i Øyerfjellet. Ved hjelp av vår trailguide kan dere se ulike ruteforslag, høydeprofil og mye mer dersom dere trenger litt inspirasjon til tur eller er helt nye i området. I vår sykkelutleie kan dere leie båe el-sykler og stisykler til hele familien. 

Bli inspirert av vår stisykkelfilm fra i sommer!

HAFJELL BIKE PARK

Downhillsykling i Hafjell er en morsom aktivitet utenom det vanlige, og passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. 

Konseptet går ut på å bruke skiheisene for transport opp, og så kose seg nedover bakkene på samme måte som når man står på ski eller brett om vinteren. Våre 18 spesialbygde løyper slynger seg nedover skogen som omringer alpinbakkene, og har morsomme elementer tilpasset alle ferdighetsnivåer. Løypene er rangert fra grønn til sort vanskelighetsgrad, hvor grønn er det letteste, og sort er for de mer drevne syklistene.

Vi anbefaler å bruke en downhillsykkel, men alle terrengsykler med demping og gode skivebremser kan fint benytte seg av våre løyper.

I løpet av høsten, og i god tid før høstferien, åpner også en helt ny Familieløype fra avstigning av andre stolheis og ned under traseen til Hafjell 360. Dette blir en morsom løype for de som ikke er så drevne downhill, men som har syklet litt eller prøvd terrengsykling fra før. 

Hafjell Bike Park.  Hafjell Bike Park.

 

PUMPTRACK

En pumptrack er en bølgende sykkelbane med kombinasjon av dumper og svinger. I en slik sykkelbane skaper du fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser - derav navnet "Pumptrack".

Store pumptracken i Hafjell er lokalisert på Mosetertoppen det vil si toppen av Gondolheisen. Her kan du ta med din egen sykkel og prøve og det finnes også sykler til utlåns for de minste barna.  Å sykle i en pumptrack er morsomt i alle aldre og man trener i tillegg balanse og kondis - dessuten gir det stor mestringsfølelse ved å klare å få opp farten uten å tråkke rundt. Det er også en mindre Pumptrack ved siden av Øyer Ungdomsskole (rett over veien fra Alpinsenteret) og laget på bestilling av skolen. Området er gratis og åpent for alle.

Ny lekeplass kommer også på plass på Mosetertoppen til høstferien. Her blir det klatreapparat og mye moro for de minste!

Se høstferieprogram for Hafjell!

 

I høstferien skjer det masse hos oss i Hafjell. Enten du vil sykle på fjell, sti, plukke bær, delta i konkurranser, lunsje i lyngen eller lunsje på Skavlen. Under ser dere hele programmet og alle åpningstider hos oss. Gå inn å huk av ting du har lyst å gjøre i din ferie i fjellet.